Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Félek meghalok szülés közben...

Félek meghalok szülés közben vagy a babám betegen születik! Mit tegyek, hogy ne gondoljak ilyenekre?

Figyelt kérdés
Egyébként más is ennyire fél vagy esetleg én túlzom el?Van hogy aludni sem bírok mert ezen agyalok.Írnátok pár biztató szót vagy egyszerűen a véleményeteket?Köszönöm!
2011. máj. 9. 13:25
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
Szia!A 32.héten én is nagyon féltem,meg elötte is!Most 37hetes vagyok és már annyira feszít a hasam,meg fájnak a bordáim sőt aludni sem tudok csak 2-3órákat,hogy mostmár inkább túl akarok lenni rajta!Néha elkap a félelem,hogy baj lesz meg nagyon fog fájni,meg ha beindúlna akkor is biztos megijednék,de már sokkal bátrabbnak érzem magam és ott akarok lenni!Én oda szoktam állni a tükör elé és szoktam mondani,hogy erős vagyok és meg tudom csinálni,annyian túl esnek,rajta és sokan sokkal gyegébbek nállam!Persze utánna nagyot nevetek,hogy Istenem én már megőrűltem,hogy magammal beszélgetek a tükörben!Tehát egy nagyot nevetek ezen és utánna inkább leülök,simogatom a hasam és a kicsivel beszélgetek,hogy legyen nagyon ügyes és jó kisfiú és bújjon ki ügyesen és hamar és ne okozzon nagy fájdalmat a maminak,hisz ő szereti őt a világon a legjobban!Meg ilyeneket és ezzel annyira jól elterelem a figyelmem,hogy már nem is gondolok a szülésre!NE IZGÚLJ NEM LESZ BAJ!
2011. máj. 13. 14:45
 22/43 Adri baba ***** válasza:

Hihi én megkérdeztem Vajúdás közben hogy bele lehet e halni a szülésbe :) a szülésznő csak mosolygott és mondta hogy nem igazán :)

Aztán mikor megszültem minden bajom elszállt,és törökülésben ültem pár ora mulva...

Ugyhogy ne aggodj pedig nagyon gyorsan megszültem.beérkezés után 2 ora sem volt.

És ha a baba beteg lenne már kederült volna

2011. máj. 13. 16:07
 23/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm aranyosak vagytok.Már ez is sokat segít,hogy mindenki ilyen pozitívan áll hozzá.Én is már nagyon várom,hogy eljöjjön a nagy nap és "túl legyünk" rajta.Nem félek a fájdalmaktól csak az esetleges komplikációktól.De majd én is elkezdek beszélgetni a babával és saját magammal.Nem tartom butaságnak.Magamnak elmagyarázom,hogy meg tudom csinálni a babának meg,hogy ügyes legyen és gyorsan,egészségesen jöjjön a világra.:-)
2011. máj. 13. 16:39
 24/43 Kondor Judit ***** válasza:
Én úgy vok vele,hogy ha rossz gondolatokon gondolkodom akkor azok bekövetkeznek.MERT A GONDOLATNAK TEREMTŐ EREJE VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TEHÁT NAGYON GYORSAN VERD KI A FEJEDBŐL HA JÓT AKARSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. máj. 13. 18:30
 25/43 A kérdező kommentje:
Azért is írtam,hogy ezentúl akármilyen nehéz is de csak pozitívan állok a dolgokhoz.Szóval:Minden rendben lesz!Lesz egy egészséges kisbabánk és én is egészséges leszek!
2011. máj. 13. 20:07
 26/43 anonim ***** válasza:
én is 23 éves vagyok, az én babám már 6 hetes:) Én nem féltem ettől, de miután megszületett a babám, azt mondták megrepedt a méhemben egy artéria, és dőlt a vér. Namost, én erről csak utólag tudtam, mert olyan hidegvérrel és olyan gyorsan oldották meg a helyzetet, hogy szinte észre sem vettem, hogy baj van. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy még ha történik is valami, elég tapasztalt emberekkel leszel körülvéve, akik már tuti hogy láttak rosszabbat is, az én esetem is szinte átlagszámba ment nekik:) Ne aggódj, úgyis tök más lesz mint amilyennek elképzeled! Valószínűleg tök "eseménytelen" lesz ebből a szempontból a szülésed:)
2011. máj. 13. 23:20
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

Én is féltem ilyenek miatt, hogy meg fogok halni szülés közben, mert a tv-ben sajnos voltak ilyen hírek kismamákról :(

De nekem úgy volt, hogy ahogy közeledett a szülés napja egyre nyugodtabb lettem és egyre inkább tudtam, hogy nem lesz semmi baj. Próbálj meg így hozzáállni, ráadásul azt olvastam könyvekben, hogy ha fél az ember akkor fáj jobban, mert nem tud ellazulni, mivel fél.

Nekem nagyon szép és fájdalommentes (!) szülésem volt, két dolognak köszönhetően: 1)kaptam érzéstelenítőt gerincbe 2)olyan orvosom volt, akit nagyon megkedveltem a 9 hónap alatt, mind szakmailag mind emberileg nekem ő 100%-os volt, tudtam, hogy ott lesz és ez annyira megnyugtatott! Neki köszönhetem, hogy ilyen szép élmény lett! Tudtam, hogy ha ő ott lesz, nekem és a babámnak semmi de semmi baja nem eshet az ég világon, mert ő nem fogja hagyni.

Remélem te is megbízol a dokidban. Érdemes emiatt választott orvosnál szülni. Szerintem.

2011. máj. 13. 23:55
 28/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek is!Én is igazából azért is kezdtem el aggódni mert a tv-ben hallottam egy-két olyan esetet amikor tragédia történt.De mindennek rendben kell lennie.
2011. máj. 14. 08:05
 29/43 A kérdező kommentje:
23:20-as Neked gratulálok a picihez és nayon jó egészséget kívánok!
2011. máj. 14. 08:07
 30/43 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező és most hogy vagy?
2011. máj. 15. 10:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!