Rövid szüléseket keresek, neked mennyi ideig tartott (mondjuk onnantól, hogy egyáltalán észrevetted, hogy kezdődik)? Hanyadik babád?
Első baba.
Nem igazán tudom mi számít már mert én nem vajúdtam egyáltalán, végigaludtam.
Úgyhogy reggel 6.40-kor belémnyillalt és feszített (már a fejecskéjét nyomta kifelé. S 7:45-kor a karomban is volt.
Fájások, fájdalomcsillapító kiabálás-nyöszörgés és minden egyéb dolog nélkül szültem. A doki el volt képedve és kérdezte hányadik. Én meg, hogy első...azt mondta ha nem ott lett volna el sem hiszi, hogy ilyen létezik. :)
15:05- elfolyt itthon a magzatvíz.
15:25- beértünk a kórházba, ctg, papírozás.
16:30 körül megvizsgált az ügyeletes orvos, azonnal szülőszoba, már három ujjnyira nyitva volt a méhszáj. Rászóltak a dokimra, hogy húzzon bele, ez nem lassú baba...
17:30 beért a dokim, azonnal vizsgált, már csak papír vékonyságú volt a méhszáj. Nem sokkal utána tolófájások, de a baba nem akart lejjebb menni.
18:40-kor megcsászároztak, a kisfiam annyira beletekerte magát a köldökzsinórba, hogy nem tudott lemenni a kismedencébe.
Ha nem kell arra várni, hogy megy-e a baba lefelé, akkor már sokkal korábban kinn lett volna. Első baba. :)
egyik korábbi válaszoló vagyok, jó ilyeneket olvasni csajok!
Remélem a második babám is könnyen meglesz:)
Köszönöm szépen a válaszokat mindekinek!
Én (2009-ben szültem) reggel 6-kor arra ébredtem,hogy fájásaim vannak.
Akkor már pár napja voltak jóslók,így rögtön felültem az ágyban,mert megszoktam,hogy ha testhelyzetet változtatok,akkor elmúlik.
Nem lett jobb. Mászkáltam,nem lett jobb.Elkezdtem mérni,és rájöttem,hogy nagy valószínűséggel vajúdok,sőt egész éjszaka vajúdhattam már,csak az elejét végigaludtam.
Amikor lezuhanyoztam,akkor sem múlt el,sőt,amikor kiszálltam a kádból,annyira beerősödött,hogy hirtelen térdre is borultam.
10 körül értünk be a kórházba,már 3 ujjnyira nyitva voltam,úgyhogy a ctg után mentünk is a szülőszobába. Azt hitték,hogy nagyon hamar meglesz,ugrasztották is a dokit,hogy siessen.
Közben a lányom rosszul tartotta a fejét,és egy picit el is akadt,így tovább tartott.
A szülésznő a vizsgálatok után (amikor) szülőszobát kaptam) azt mondta,hogy szerinte a dolgok állása szerint kb délre meglesz.
Végül 4 órakor bújt ki a lányom.
Tehát 10 óra volt.
Sok helyen olvasom,hogy első szülésnek egész jó idő,és hogy a második (általában) gyorsabb.
Mivel most már "zöld utat" adtunk a tesónak,elkezdett a téma foglalkoztatni,ezért tettem fel a kérdést.
Köszönöm a válaszokat,és mindenkinek minden jót kívánok!
szia
hajnali 04 30 kor indultak a rendszeres folyamatos fájások
kórház az ekkor szokásos dolgok ( papír nst, beöntés..stb)
9 óráig kinlódtam most nem részletezném .
és 9 : 51 re vákummal született a lányom
első baba 5 óra alatt meglett.
minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!