Őszintén, ha nagyon sok pénzetek lenne, hány gyereket szülnétek?
Úgy értem, ha tudnád azt, hogy a gyerekeidnek életük végéig nem lenne anyagi gondjaid.
Mert én szívesen szülnék sok gyermeket, de nincs rá keret.
2 kislányom van, el tudnám képzelni, hogy még vagy 3-at szüljek:-)
Én 5 vagy 6 gyereket szülnék az tuti. Minden álmom a nagy család volt. Persze ez megvalósíthatatlan. Nagyon sokat dolgoztam az elmúlt 15 évben, azt hittem, hogy ha gyereket szülök, vágyni fogok vissza, nem fogom bírni az itthonlétet. Sztahanovnak becéztek a munkahelyen. Viszont amióta megszületett a két fiam rájöttem, hogy ez az én életem, erre születtem, hogy gyereket neveljek, ez tesz maximálisan boldoggá. De kettőnél meg kell állni, nem merünk 3-dikat bevállalni. Jelenleg sokat gondolkozok rajta, de nem hinném. Megyek vissza dolgozni.
De ha annyi pénzem lenne, és annyi tartalékom, hogy tudnám a gyerekeimet föl tudom nevelni biztonsággal biztos anyagi háttérben, vállalnám őket sorba...:-D
Szerencsére nő tudnék maradni akkor is, mint most is, hisz a két gyerekemre nekem nulla a segítségem, 200 km-re lakunk a legközelebbi rokontól is. Ha rengeteg pénzem lenne a sok gyerekhez azért időnként fel tudnék vállalni egy bébiszittert, aki pl a mamát helyettesítené heti egyszer, én pedig utolérném magam. Sokat jelent a pénz sajnos, az tény hogy nem minden, de számomra annyit minimum jelent, hogy nem szülhetek kettőnél több gyermeket.
nem élünk hű de jól, de 3-at szeretnénk. HA nagyon sok pénzem lenne, talán még egyet bevállalnék. Nálunk nem mérvadó a pénz a gyermekvállalásban.
Ha kevesebb pénzünk van, akkor csak egyféle sportra járatjuk a gyereket, ha több pénzünk, akkor többfélére. Tanárhoz különórára nem áll sázndékomban járatni, mindketten inteligens emberek vagyunk, a férjem reál, én humán beállítottságú vagyok, nem hiszem, hogy bármilyen tantárgyból is szüksége lenne különórára, amit mi itthon nem tudnánk neki segíteni. Ha egyetemre fog járni, kevés pénzből a városban helyezzük el, sok pénzből külföldre küldjük. MIndketten itt végeztünk a városunkban, nagyszerűen megállunk a lábunkon. A férjem vállalkozó, én újságíró vagyok. Nem kell ahhoz flancos egyetem, hogy megállj a lábadon. Szóval nálunk nem a pénz a lényeg. Esetleg nagyobb házba költöznénk. Ennyi.
Ha nagyon sok pénzünk lenne akkor a kisfiamnak még vagy 3-4 testvért szülnék.
Lenne rá idő hisz ebben az esetben apa sem dolgozna:-)
07:47-es a számból vette ki a szót, én magam is így gondolom.
ha nagyon gazdag lennék, akkor is csak két gyereket vállalnék, maximum hármat, de nagyobb korkülönbséggel. úgy gondolom, hogy én ennél több gyerekkel már nem tudnék úgy és annyit foglalkozni, amennyit szeretnék.
Nálam abszolút nem pénz függő! Per pillanat azt mondom, ha milliárdos lennék, sem szülnék még egyet!
Jelenleg egy gyerekem van (14 hónapos), és olyan mélyponton vagyok mellette is, hogy most úgy gondolom, hogy nincs az az Isten, amiért én még egyet bevállalnék! Pedig szeretnék neki tesót! Nekem van testvérem, és tudom milyen jó!!!!!! Párom egyke, és távol álljon tőlem, hogy megjegyzéseket tegyek rá, de 36 éves létére is látszik rajta, hogy egyedül nőtt fel...
Szóval az eszem szeretne tesót, de a lelkem egyáltalán nem!
Pedig még egy gyereket simán megengedhetnénk anyagilag!
Remélem fog változni az elkeseredésem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!