Betöltöttem már a 40 hetet. A doki azt mondta, jövőhét kedden megindítja ha addig nem indul meg. Mit tegyek, hogy spontán történjen? Vannak praktikák?
Praktikák mindig vannak.
lehet lépcsőzni
sétálni nagyokat
otthon takarítgatni pakolászni
szeretkezni ha zárt a méhszáj
tonikot inni
csípőset enni de ezek is olyanok hogy nem hozza a várt sikert mert a baba érettségétől függ a szülés.
mikor töltötted be? lehet, hogy pontosan számoltak és 40 hét plusz max. 1-2 napra szülsz.
de ami állítólag segíthet: - együttlét a pároddal
- méhszájvizsgálat
- bábakoktél (én azért nem szívesen vetném be)
- meleg ülőfürdő
- egy nagy séta
- málnalevél tea
- és semmiképp se szedj ilyenkor már magnéziumot!
ezek jutottak eszembe
Attól, hogy indítják, az még spontás szülés, én úgy tudom... :) Nekem hétvégére esett a 40. hét betöltése, utána minden nap vizsgálat (felváltva magzatvíz, NST), otthon négykézláb sikáltam a szőnyeget, málnalevélteát ittam (napi 1 litert), napi 1 órát sétáltam, de nem indult be a szülés, bár 1 hét alatt két ujjnyira tágultam ki a zárt méhszájból. Egyébként semmi bajom nem volt, egy-két alkalommal görcsölgetett kicsit a hasam este, de el is múlt, viszont az utolsó héten már szinte fél óránként keményedett a hasam. 5 napot hordtam túl, amikor megindították, oxitocint kaptam infúzióba, aztán burokrepesztés. Kb. dél körül mentünk be a szülőszobára, papírkitöltés, beöntés, stb. előkészületek és 16:35-kor megszületett a fiam! Én nagyon örülök, hogy így történt, mert nekem a legnagyobb félelmem az volt, hogy az utcán folyik el a magzatvizem, vagy éjszaka a fájásokra ébredek és majd kapkodhatok. Így vigyorogva mentünk szülni, hamar túl is lettem rajta.
Ne félj az indítástól! Én abban reménykedek, hogy a következő babámnál is majd indítani kell.
Könnyű és gyors szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!