Akinek az első babája császáros volt a második is az lesz? Mi alapján döntik ezt el?
Én úgy tudom, hogy nem 5 évnek kell eltelnie szülés és teherbeesés között, hanem kettőnek.
Júliusban lesz 3 éves a kisfiam, aki császárral szültem, a 2. baba októberben érkezik, azt mondta a dokim, hogy nem automatikus a császár.
Én természetes úton szeretnék szülni.
Orvos dönti el, hogy melyik legyen. Ha természetes módon szeretnél szülni minimum egy évnek kell eltelnie a császártól a következő teherbeesésig. Ok: Van egy minimális kockázata annak, még akkor is ha nagyon kicsi, hogy a méheden ejtett vágás hege szülés közben felreped. Ezt azzal próbálják kivédeni, hogy a terhesség közben követik a hegvastagságot. A kockázat igen kicsi. A fájások alatt derül csak ki hogy a heg túl gyenge-e - akkor akut császárt csinálnak. De ez igen ritka.
Sajnos nem csak tisztességes oka lehet annak, ha császárt javasolnak... :((
A méh fala az egyik leggyorsabban gyógyuló szövetünk. Az orvosi szakirodalom szerint az igazi kockázat akkor mutatható ki, ha valaki császár után fél éven belül esik teherbe...
Tehát egy-két év után nem indokoltabb a császár, hacsak újabb probléma fel nem merül.
Ha szeretnéd, hivatkozz arra, hogy aggódsz a heg miatt és ismét császáros leszel (ha jó fej a doki).
Ha természetes szülést szeretnél akkor abban is sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!