A hízás miatt félek a babavállalástól? Vagytok/voltatok hasonló helyzetben?
Sajnos nálunk az egész család elég hízékony. Nekem nagyon oda kell figyelnem az étkezésre, és rengeteget mozgok, így vagyok most 80 kg, a 172 cm-hez. Ennél csak feljebb megy. Régebben 120 is voltam.
Rettentően félek, ha terhes leszek, meghízok, és esetleg nem tudom majd leadni a felszedett kilókat, vagy csak több évi keserves munkával.
A férjem már nagyon szeretne babát, én is, de az visszatart. Van aki hasonló helyzetben van/volt?
tegnap 22:45
Jó, hogy így ismersz. Köszi a tanácsot...
(te nem vagy normális..., szerinted neked mennyivel szebb a lelked, ha ilyeneket írsz valakinek, akinek minden vágya a baba, és felháborodik azon, hogy más meg az alakját félti.) Mindegy...
El sem olvasom a kommenteket, mert csak ránéztem, de látom vita van! Szóval most ettől elvonatkoztatva, csak a tapasztalatomat írom le:
Az hittem nagyon sokat fogok hízni, mert én is hízásra hajlamos vagyok, de aztán terhes lettem, és az elején lefogytam 4-5 kilót, kicsit meg is ijedtem, de a baba nagyon szépen fejlődött. Aztán a végére összesen 8 kiló jött fel, de szülés másnapján már 10 kilóval voltam kevesebb, és szoptatás alatt is fogytam! Úgyhogy most újra élvezem a tinédzserkori alakomat! :)
Amúgy én is úgy indultam neki, hogy húúú, de sok fog feljönni, és jaj de gáz lesz! De nem így lett, sőt, tök jól jártam!
Szóval itt egy jó példa, hogy miért ne félj!
Én csak biztatni tudlak!
S egy kis Picurka mindent megér!
Terhesség alatt pedig szedj jódot, az abban is segít, hogy jól működjön a pajzsmirigy, amivel esetleg visszatarthatod a hízást!
"A hízást a pajzsmirigy alulműködése is okozhatja. A megfelelő pajzsmirigy működéshez jódra van szükség. A jód segíti a lerakódott zsírok égetését." Nekem bejött!
Én is nagyon hízékony vagyok, rettegtem is,hogymi lesz ha teherbe esem, de semmi pénzért ki nem hagynék egy ilyen boldogságot. És az lett a vége,hogy híztam 15 kg-ot, nagyon jól éreztem magam a bőrömben, imádtam a kismamaságot, és született egy gyönyörű 4kg-os kislányom.Most szülés után 4 hónappal már csak 4 kg van rajtam, de semmit nem vonok meg magamtól, ha este 8kor jut eszembe csokit enni, akkor eszem:):)
Ne vondd meg magadtól ezt a csodálatos érzést!!!!!!!!!
Sziasztok,
Kedves kérdező 30 hetesen +16 kg.-nál tartok, és már többen megnyugtattak, hogy hol van még a vége. Nekem egy percre sem jutott eszembe, hogy úristen mi lesz az alakommal, pedig mikor sikerült teherbe esni, akkor már volt egy 5-6 kg. plusz épp rajtam. :) Oda se neki! Majd lemegy a többivel együtt. Én nehezen hiszem, hogy képtelenség lenne ezeket a kilókat leadni. Én is rengeteget mozogtam sportoltam, hogy lemenjen a felesleg, az a plusz 5-6 azért maradt meg az elején, mert akkor elLUSTULTAM! És igen...van fogalmam róla, milyen amikor gúnyolódtak a suliba, milyen amikor ezért nem volt önbizalmam, és rajtam is volt 15 kg. plusz. Ezek adták a legnagyobb erőt! Tettem érte, hogy ez változzon!! Panaszkodni természetesen sokkal egyszerűbb, de attól még változni nem fog semmi.
Ha mégis azt mondod, hogy mindenféle mozgás ellenére nem mozdulnak a felesleges kilók, akkor, ahogy már előttem is írta valaki, orvosi kivizsgálásra lenne szükség. Főleg a pajzsmiriggyel kapcsolatban.
Nem akartam ezeket a dolgokat leírni, nem akartam vitát, de egyszerűen nem tudok amellett elmenni szó nélkül, ahogy olyan embert támadtok, akinek nem lehet kisbabája.
Igenis megértem, hogy fel van háborodva azon, hogy valaki a saját önzése miatt gondolkodik gyermekvállaláson, miközben hány olyan pár van, akik BÁRMIT! vállalnának annak érdekében, hogy lehessen Angyalkájuk. Mit számítana Neki, hogy 15 kg plusz lesz rajta.... csak jönne már a gólya. Fogalmam sincs min mennek keresztül ezek az emberek, de minden elismerésem a kitartásuké. Mi a szerelmemmel nagyon nagyon szerencsések voltunk, második hónapban kopogtatott a gólya, ennek ellenére megértem az említett válaszadó felháborodását. Lehet, hogy neki "ronda a lelke", de annak, aki ezt írta, egyértelműen nincs lelke, ha pont ezzel dobálózott, ennél ocsmányabbat nem is írhatott volna. Nem tudom melyik jobb... de talán inkább legyen ronda lelkem...mintsem hogy egyáltalán ne legyen.
További szépet!
ma 14:10
Köszönöm Neked!
(a "ronda lelkű" :)
ma 14:10: teljesen egyetértek veled!
Kicsit erős volt a megfogalmazás amit egy előző hozzászóló írt,hogy ha ennyire félted az alakod akkor ne is szülj,de igaza van. Ha úgy érzed,hogy fontosabb az alakod akkor ne vállalj babát! Pedig lehet,hogy nem is híznál el terhesség alatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!