A hízás miatt félek a babavállalástól? Vagytok/voltatok hasonló helyzetben?
Sajnos nálunk az egész család elég hízékony. Nekem nagyon oda kell figyelnem az étkezésre, és rengeteget mozgok, így vagyok most 80 kg, a 172 cm-hez. Ennél csak feljebb megy. Régebben 120 is voltam.
Rettentően félek, ha terhes leszek, meghízok, és esetleg nem tudom majd leadni a felszedett kilókat, vagy csak több évi keserves munkával.
A férjem már nagyon szeretne babát, én is, de az visszatart. Van aki hasonló helyzetben van/volt?
Hát ha neked ez olyan nagy probléma, akkor inkább ne szülj!
Ha egy nő babára vágyik, akkor nem ilyen hülyeségekkel foglalkozik, hanem azzal, hogy a gyermeke mindent megkapjon, amit csak lehet.
Még ha meghízunk is, megéri!! A súlyfelesleget le lehet adni, de az anyaságnál nincs szebb dolgo a világon.
Megértelek. Én már a teherbeesés előtt is 10 kg súlyfelesleggel küzdöttem, amiért nem is tettem semmi erőfeszítést, hogy lemenjen. (Ülőmunka + lustaság).
175 cm-hez voltam 80 kg. Terhességem első felében olyan rosszul voltam, hogy a 20. hétig csak hánytam, és a 20. héten 75 kg voltam. Aztán végül 88 kg-mal mentem szülni.
Mikor kijöttem a kórházból, 84 kg voltam. Pár hét múlva 80, majd a szoptatás miatti "zabálástól" (hogy legyen tejem ,de mégsem volt elég) visszamentem megint 88-ra.. Utálatos érzés volt, hogy tejem semmi, de a mérleg megint 88 kg volt.
Mostmár 2,5 éves a gyerek, szoptatni csak 3 hónapos koráig sikerült, de így teljesen magától, a gyerek 2. szülinapjára lementem 77 kg-ra, tehát még kevesebb vagyok, mint teherbeeséskor, ráadásul két ruhamérettel kevesebb is kell, mert megizmosodtam a cipelésétől :)
Tehát a mérleg "csak" 3 kg-mal mutat kevesebbet, de cm-rben meg elég látványos a fogyás. Monduk lótok-futok is eleget utána, és inkább leveseket, zöldségeket és főzelékeket próbálok többet enni, de ugyanúgy megeszem a tortát is, ha az van.
Vágj bele nyugodtan, figyelni kell már az elejétől fogva, és nem lesz gond, sőt, még lehet, h ellenkező hatással lesz rád! :)
Én még mindenkitől azt hallottam, hogy mennyit szedett fel a terhesség alatt, és nehéz leadni. Szegény anyukám, a két gyerek után most is akkora a hasa, hogy sokan megkérdezik tőle, terhes-e, pedig elmúlt 50.
Abban, hogy mit egyek, esetleg segíthet az orvos?
Mert most tudom mit egyek, mitől nem hízok, de nem biztos, hogy az a babának is megfelelő.
"Abban, hogy mit egyek, esetleg segíthet az orvos?
Mert most tudom mit egyek, mitől nem hízok, de nem biztos, hogy az a babának is megfelelő."
Gondolom, egészségesen étkezel, és az a babának is pont megfelelő lesz! :) Én minden második nap ettem egy Elevitet, és a köztes napokon 1 db folsavat, és már a teherbeesés előtt elkezdtem szedni. Ebben minden vitamin benne van, ami kell anyának és a babának.
Gondolj csak bele, mikor én a 8. héttől a 20. hétig hánytam, és 5 kg-ot fogytam, szinte semmi se maradt bennem, mégis makkegészséges lett a babám, azóta se volt baja hálistennek. Tehát egyél úgy ,ahogy eddig!
00:07
Szerintem fogalmad sincs milyen érzés lehet az, mikor a fél életed végig sportolod, mozogsz, de mindig van rajtad 5-10-15 kg súlyfelesleg, amiért iskolában előszeretettel csúfolnak ki az osztálytársaid. Aztán tizenévesen már csomó diétát kipróbálsz, mert a sport nem elég. A 80 kg-ot úgy tudom megtartani, hogy megfelelő táplálkozás melett heti 5-6 nap 2-3 órát intenzíven mozgok. El tudod képzelni hány kg lennék ha nem tenném?
Ne törődj az ilyen hozzászólókkal. Tutira nincs és nem is volt súlygondja soha!
Attól viszont ne rettenj el, ha szülés előtt megint 90-98-105 kiló leszel, de ez - ha ilyen kitartó vagy, mint most! - le fog menni! :)
Nem a férjemről van szó, a környezetről. Mert ők egy kövér emberben csak azt látják, hogy igénytelen, lusta. Fogalmuk sincs, hogy esetleg milyen munka megtartani, hogy ne hízz jobban, mert ilyenek a gének, vagy esetleg beteg vagy.
A tanácsokat és segítséget pedig nagyon köszönöm. Kicsit visszaadtátok a kedvemet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!