Mennyi pénzt, illetve mit illik adni szülés után az orvosnak?
Olvastam, hogy terhesgondozás × 10, és hasonló összegek ..
csakhogy, nálunk sosincs 'vízit pénz', sosem kér semmit sem.
A kórházba járunk be hozzá a kezdetek óta (ő ott a főorvos), és mi úgy vagyunk vele, hogy minden pénzt megér, mivel nagyon segítőkész és 'konyhanyelven' magyaráz.
Rákérdezni nem hinném, hogy illedelmes lenne, sőt(!) nem olyannak tűnik, aki pénzre menne. Sok kismamát láttam már ajándékcsomaggal az ajtaja előtt különböző alkalmakkor.
Szia,
Kicsit offolok, megkérdezhetem melyik kórházba jársz? Melyik város? Nekem elsőre a saját orvosom ugrott be... mintha szóról szóra Róla írnál. :D
Én rákérdeztem, a legrosszabb, hogy nem válaszolt, annyit mondott, hogy majd csak sikerül valakitől megtudnom...más kismamák stb. Közben mosolygott.
Azt mondják mások, hogy ez jó, mert azt jelzi, hogy amennyit mi szeretnénk, valahogy mégis jobban örülnék, ha tudnék legalább valami hozzávetőleges összeget.
Köszönöm, akkor csak kísértetiesen nagy a hasonlóság. :) Sajnos sok érdemleges ötlettel, válasszal nem tudok segíteni.
Szép napot!
A fogadott dokim nem jött be a szülésre, mert éppen Balatonon kertet épített... (az rendkívül fontos, azok után, hogy 9 hónapig jártam hozzá magánrendelésre)
Ügyeletes doktornő jött be, a szülésnél komplikációk voltak, berohant egy másik orvos és nála/vele/az ő segítségével jött világra a gyermekem. A férfi kiment, soha nem láttam többet, a doktornő összevarrt, kiszedte a sebből a cérnát (teljesen szétnyílt a sebem) és látszólag várta a pénzt (bár nem mondta) Én egy petákot sem fizettem és örülök is neki.
Három évvel ezelött a DOTE-n szülés után 80 ezer.
Amikor megtudtam, hogy ennyit kifizettek a rokonaim majdnem felkerestem az orvost, úgy kellett lehűteni.
Pedig a családom nagy része orvosokból, kutatókból, és jogászokból áll még is fizettek. S én sem vagyok az a könnyen felhergelhető tipus.
Nem a pénzt sajnáltam csupán az egész helyzetet. Megalázó, felháborító, erkölcstelen és tisztességtelen.
Munkácson kb 120 ezer idei áron.
Hogy én nem fogok fizetni az biztos. Jobban teszik majd ha normálisan dolgoznak már ha bemegyünk közkorházba egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!