Mennyi pénzt, illetve mit illik adni szülés után az orvosnak?
Olvastam, hogy terhesgondozás × 10, és hasonló összegek ..
csakhogy, nálunk sosincs 'vízit pénz', sosem kér semmit sem.
A kórházba járunk be hozzá a kezdetek óta (ő ott a főorvos), és mi úgy vagyunk vele, hogy minden pénzt megér, mivel nagyon segítőkész és 'konyhanyelven' magyaráz.
Rákérdezni nem hinném, hogy illedelmes lenne, sőt(!) nem olyannak tűnik, aki pénzre menne. Sok kismamát láttam már ajándékcsomaggal az ajtaja előtt különböző alkalmakkor.
A terhesgondozás alkalmanként magán orvosnál 8-10 ezer ft.
Nekem az első orvosom valóban ennek a 10*-esét akarta elkérni, ami akkor 80ezer ft lett volna, de nem tudtuk kifizetni, így váltottam orvost a 36. héten, mert ezt csak akkor közölte:-(
Átvett a másik doki, nem mondott összeget, 20ezret adtunk. Nem volt sok dolga, mert volt fogadott szülésznőm, Ő csinált szinte mindent, kb. 20 percet volt bent nálam a kitolási szakaszban, meg Ő varrt.
Úgyhogy szerintem amennyit tudtok, annyit adjatok. 20-100 ezerig akármennyi jó lesz.
Mint már írtam, a kórházba járunk be, nem a magánrendelésére. Arról is csak úgy tudom, hogy van neki vagy lehet, hogy már csak volt. Sosem akart oda 'átcsábítani'.
A kórházban pedig 1 centet se kért még, egyáltalán az eddigi 6 hónap alatt még ez a 'része' a dolognak fel sem merült. Csak, mivel általában ez a dolog a 'szokás' része a szülésnél, így úgy gondoltam, hogy valamivel megakarom azt hálálni neki, hogy a terhességem elején nem vetéltem el és, hogy alaposabban foglalkozott velem, mint az alatta lévő 12 orvos, akik - szerintem - csak a pénzt veszi fel a szülések után, és konkrétan követik a Rubint Réka update és etc.. 'vallásokat'.
Igen, fizetek minden 'szrt' az államnak, többek közt ezt az ellátást is. Ahhoz képest, máshol sem kapnék ilyen ellátást, ha az orvos nem lenne - szerintem - lelkiismeretes, tapasztalt és odafigyelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!