Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kisebb baba=könnyebb szülés?

Kisebb baba=könnyebb szülés?

Figyelt kérdés

Ez mennyire igaz? Valamint azt szeretném még megkérdezni, hogy ha sokat eszek, akkor azzal párhuzamosan nő a baba is? És ha pl túl sokat ettem, akkor lehet, hogy a baba is túl sok táplálékhoz jut, ha pedig keveset, akkor előfordulhat az, hogy neki sem lesz elegendő? Lehet attól neki valami baja, ha én pl gyomorrontást kapok vagy ilyenek? Ha rossz ételt eszek, az rá is ugyanolyan hatással van

Lehet hülye kérdések, de első picim, sajnos nem tudom ezeket a dolgokat senkivel sem megbeszélni.. :(

2011. márc. 15. 22:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

3530 gr-osat nagyon nehezen toltam ki, szét is repedtem, 2. 3080 gr, na ő egy nyomásra kijött,nagyon könnyű volt, 3. 2930 gr, ő még talán az elsőnél is nehezebben jött ki. Én is tudtam hogy nem lesz nagy a baba, örültem hogy könnyű lesz kinyomni, és erre azt hittem belehalok. NEm tudom mennyire befolyásolta a kitolást hogy a két nehéz inditott volt.

Ha te sokat eszel attól még nem lesz nagyobb a bébid, csak te. :) A baba akkor is elveszi a táplálékot az anyától ha te semmit sem eszel.

2011. márc. 16. 16:58
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat, egytől-egyig hasznos volt, ment mindenkinek a zöld kéz. :)
2011. márc. 16. 19:36
 13/14 anonim ***** válasza:

sztem nem igaz. a méret a súly már csak a végén számít, a kitolásnál, de az már nem annyira fáj, és azért olyan nagy különbségek nincsenek babák közt. nekem amúgy 2650 grammal és 51 cmvel született a babám, de nagyon nehéz szüésem volt, 21 órát vajúdtam, váégül oxitocint kaptam, a végén már azt se tudtam fiú vagyok e vagy lány. őszintáén, amikro már nyomni kellett alig volt erőm....de azt valahogy összeszedtem és kinyomtam. megjegyzem, a vége a legkellemesebb, legalábbis sztem értem ezalatt a tolási szakaszt. ott már nem fáj annyira, mert amikor jön a fájás, nyomsz és vhogy nem érzed a fájdalmat.

attól amúgy h sokat eszel, nem lesz nagyobb se kisebb ha keveset ha cska nem éhezel extrém módon. az más kérdés, hogy vitaminhiánya, egyéb bajai lehetnek, se az éhezés se a túlevés nem jó terhesség alatt.

2011. márc. 17. 14:25
 14/14 anonim ***** válasza:
Én rendesen ettem a terhességem alatt, mégis kicsi lett a babám, mert a méhlepény kicsi volt, és nem tudta megfelelően tápanyaggal ellátni. Ráadásul a 33. héten már másodfokban volt érett. Végül 1850 grammal született meg a kislányom a 38. héten. Indítani kellett, mert bent már nem fejlődött. A vajúdás hosszú volt és fájdalmas, a kitolási szak viszont rövid. 4-5 tolófájás után megszületett a kislányom. Azt nem tudom, hogy azért-e, mert kicsi volt.
2011. márc. 28. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!