Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kisebb baba=könnyebb szülés?

Kisebb baba=könnyebb szülés?

Figyelt kérdés

Ez mennyire igaz? Valamint azt szeretném még megkérdezni, hogy ha sokat eszek, akkor azzal párhuzamosan nő a baba is? És ha pl túl sokat ettem, akkor lehet, hogy a baba is túl sok táplálékhoz jut, ha pedig keveset, akkor előfordulhat az, hogy neki sem lesz elegendő? Lehet attól neki valami baja, ha én pl gyomorrontást kapok vagy ilyenek? Ha rossz ételt eszek, az rá is ugyanolyan hatással van

Lehet hülye kérdések, de első picim, sajnos nem tudom ezeket a dolgokat senkivel sem megbeszélni.. :(

2011. márc. 15. 22:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

nem lehet eldönteni, h a kicsi vagy a nagy babát könnyebb megszülni (bár nem mindegy milyen nagy a nagy!) valahol olvastam, hogy a kicsit is nehéz, mert nem "segít" az anyukának, nincs elég ereje.

a baba mindig annyi táplálékot vesz el, amennyire szüksége van, tehát ha megeszel 5 adag kaját, ő nem fog 5x annyit fogyasztani. Persze éhezni soha nem szabad, mert az árthat. Azt mondják a terhesvitaminoktól sokkal nagyobb babák születnek, ezért a védőnők csak az első 1-2 trimeszterben javasolják a szedését.

Romlott ételt ne egyél, ha mégis előfordul és gyomorrontást kapsz mindenképp menj orvoshoz, aki infúzióra köt, mert nagyon fontos a folyadék- és ásványi anyag pótlása.

2011. márc. 15. 22:14
 2/14 anonim ***** válasza:

Kisebb baba nem egyenlő a könnyebb szüléssel. Ugyanis a fő tényező az, hogy te hogyan tudsz tágulni. Én már szültem 2 4 kilóst, 39-es fejjel. Könnyű volt.

Az evészetről annyit, hogy az elsővel a végefelé fogyni kezdtem, mert elvett minden tápanyagot tőlem.

A másodikkal alig ettem a 24 hétig tartó rosszul lét miatt, mégis híztam én is, és a baba is.

Gyomorrontásom nem volt, de mindkét terhesség alatt elkaptam a calici vírust. A 2.nál olyan súlyos volt, hogy 12 óra alatt 34szer voltam wcn, ekkor voltam 7 hetes terhes, és semmi bajunk nem lett.

Egyél úgy, mint általában, nem kell 2 helyett enned. Zöldség, gyümölcs és sok sok folyadék.

Boldog babavárást!

2011. márc. 15. 22:15
 3/14 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül igaz. Adottság kérdése, van akinek nehéz szülése van egy 3 kg-s gyerekkel, és van aki fél óra alatt megszül egy 4,5 kilósat.

A babádnak van egy bizonyos tápanyagigénye, amit felvesz, ez független attól, hogy sokat vagy keveset eszel. Ha kiegyensúlyozott a tápanyagbeviteled, akkor nem fordulhat elő, hogy a kicsinek "nem jut". Ő a te rovásodra is elveszi a fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. Nem feltétlenül okoz bármi gondot, ha romlott ételt eszel, mert a placenta elg jó szűrőként működik, kiszűri a magzatra káros anyagok nagy részét. Persze azért igyekezz elkerülni a romlott ételeket:)

2011. márc. 15. 22:15
 4/14 anonim ***** válasza:

Az, hogy mennyire lesz könnyű a szülés nem csak a gyerek méretétől függ, bár nyilván az is befolyásolja. Sokat számít pl. hogy mennyire és milyen gyorsan tágulsz, de a fájdalmak se egyforma erősek mindenkinél.

Ha nagyon keveset eszel azzal ártasz neki, ő is kevesebbhez jut és kisebb súlya lesz ugyan, de beteggé is teheted.

A túl sok táplálék nem pont így hat, amire a gyereknek nincs szüksége az marad a te zsírszöveteidben. Csak gondold végig hány nőtől hallod, hogy mennyi maradt rajta a szülés után. A genetikán kívül nagy születési súlyt okozhat még a terhesség alatt a cukorbetegség is, de ezt rendszeresen nézik.

A rossz, romlott étel hatással lehet a gyerekre, ezzel ne kísérletezz, szerintem ha valami felől bizonytalan vagy inkább ne edd meg.

2011. márc. 15. 22:18
 5/14 anonim ***** válasza:
ha akkora a baba akkor császárral jön. hugom pl alkatábol adódóan nem tudta volna megszülni. terhesvitamin , meg mindenből ami fontos rot kálcium. stb kell több mint eddig. ha ez megvan akkor lehet nagyobb baba. és te is jobban rendbe leszel. ha valamit nem eszel és van tartalék a testedben, az a babáé lesz.
2011. márc. 15. 22:21
 6/14 anonim ***** válasza:

Szia.

Velemenyem szerint a bevitt kaloria amit nem hasznaltok fel a Te fenekedet hasadat combodat noveszti.A baba mindenkeppen elveszi amennyi kell neki.A plusz rajtad lesz nem a baban.

Nyilvan egy kisebb babat konnyebb megszulni mint egy nagyobbat, de ez nem egyenesen aranyos azzal, hogy az anyuka milyen gyorsan tagul.Lehet kicsi babaval is szenvedni es nagy babat is gyorsan megyszulni.Ismerosom erzestelenitessel akart szulni, mert nagy babaja volt.Az elso fajastol a baba szuleteseig 45 perc telt el.A tolopfajasokra ertek be a korhazba.4600 grammos kisfia szuletett.En 42 orat vajudtam egy 330 grammos babaval.Vegig jogaztam a terhesseget.A nyakamba tudtam tenni a labam meg nagy hassal is.Azt hittem pikk-pakk megszulok, de nem.Pedig semmit nem hiztam a terhesseg alatt a sok rosszullettol.

2011. márc. 15. 22:33
 7/14 anonim ***** válasza:

sokan jókst válaszoltak már előttem.

Én még annyit fűznék hozzá, hogy a romlott kajáktól, nem eléggé hőkezelt húsoktól, nem eléggé hőkezelt tojásos ételektől, nyers tejtermékektől, mosatlan zöldség-gyümölcstől óvakodj, mert számtalan veszélyes betegség forrásai lehetnek, olyanoké is, amelyek a placentán átjutva károsíthatják a babát!

Jobban oda kell figyelni az étkezésre mint előtte.

Éhezni nem szabad,de dupla annyit enni sem kell

Nem a baba súlyától függ a szülés kimenetele, hanem a feje méretétől, a te tágulásodtól, fizikai adottságaidtól

2011. márc. 15. 22:43
 8/14 anonim ***** válasza:
* 3380 grammos
2011. márc. 15. 22:47
 9/14 anonim ***** válasza:

Első gyermekem 3500 g - 10 óra vajúdás - 3 kitolás (kevesebbet ettem (kb. 12 kg felszedett súly), alig szedtem terhesvitamint - 10 évvel ezelőtt)

2. gyermekem 4400 g - 2,5 óra vajúdás - 3 kitolás (sokat ettem (kb. 16 kg felszedett súly), majdnem végig szedtem a terhes vitamint - 2 hete szültem)

2011. márc. 16. 07:23
 10/14 anonim ***** válasza:
Szerintem sem nagyon mérvadó a baba súlya, mert az pont a kitolásnál számít, ami már sokkal enyhébb fájásokkal jár, mint előtte a vajúdás, tágulás, aminél meg mindegy, hogy mekkora a baba.
2011. márc. 16. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!