23 hetes vagyok és szinte naponta kismama jógázom. Olvastam, hogy jót tesz a baba fejlődésének és a szülés is könnyebben megy. Sokszor nincs kedvem tornázni de egy könnyebb szülés reményében megteszem. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Én jógáztam, ezen belül csináltunk intim tornát is, amit elég rendszeresen gyakoroltam otthon, a jógára elég rendszertelenül jártam és a vége felé szinte nem is. (Előtte többnyire heti 2-szer)
Sokat segített a szülésben, hogy tudtam a légzésemre figyelni, szerintem könnyebb elviselni, ha van feladatod. A fájásoknál meg külön jó a babának is szerintem (meg egyébként is,) ha rendesen veszel levegőt, mert ő akkor elég szorult helyzetben lehet.
A gátamat nem vágták, nem varrták, ami elég optimális szerintem, de nem tudom, hogy a tornának mennyi köze van hozzá. (Mondjuk még vitaminoztam elég durva adagokat, meg a párom az utolsó hónapban néha kezelésbe vette a gerincemet.)
Első szülésed volt? Azért az elég jó ha nem kellett gátat vágni nem?
Nekem az első lesz és eléggé be vagyok ijedve:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!