Vállaltok gyereket a mai világban?
Vállaltunk...mi is,most érkezik a 3. baba!
Falun vettünk házat,így nem került sokba,hitel nincs rajta,csinálgatjuk minden évben,amennyit enged a pénztárcánk,és a félre rakott pénzünk.Kocsit idén vettünk,olcsóbbat,de szép nagy családit,hogy beleférjünk mind az 5-en.
Ha lehet,nem veszünk fel hitelt.Valahogy mindig kiagyaljuk,hogy a legjobb.Itt falun főleg a földművelés megy, a gazdálkodás,amiből ha nem is király módjára,de egy átlag szinten meg lehet élni.Ehhez persze az kell,hogy ne legyünk megijedve a kapától... a gaztól.. a szőlőmetszéstől, a fóliázástól,és még sorolhatnám.
Mi megtaláltuk a kiskaput,és bátran használjuk is.Senki nem garantálja,hogy el lehet majd adni azt a szőlőt jó áron,vagy a paprikát paradicsomot a fóliából,de hinni kell benne,hogy jó lesz! Lehet felelőtlenek vagyunk,hogy már a 3. gyerekünk érkezik,de mindennél jobban vágytunk Rájuk!
Köszönöm szépen a válaszokat. Látom sokakat érdekelt a téma.
Csak az a baj az egészben ,hogy nem jobban keresünk hanem minél rosszabban.
De szerintem is a gyerek mindennél jobban számit.
Az ikerterhesnek üzenem: nagyon nehéz lehetett meghozni a döntést, más mennyire örült volna annak a két babának de én el tudom hinni milyen nehéz lehet ha arra kell gondolni nincs pénz amiből nevelni lehetne.
Igen, vállalunk! Eggig 4 gyereket vállaltunk a férjemmel, és nemrég derült ki, hogy váratlanul bekopogtatott az 5. is. Természetesen annak ellenére, hogy ő a tervek ellenére jött, örömmel fogadjuk! Nálunk ez nem pénz kérdés! Hála Istennek, komoly anyagi gondjaink nincsenek, de ha lennének, akkor sem vetetnénk el babát, hanem bíznánk benne, hogy jobbra fordul! Eddig egyik gyerektől sem lett rosszabb, sőt, úgy látjuk, egyre jobb! Aki mer, az nyer - nálunk ez beigazolódott!
Aki emiatt elítél, hogy a mai világban 5 gyereket vállalunk, azt csak sajnálni tudom!
Vállaltunk! Igaz, hogy szülinapi, meg karácsnyi ajándéka csak neki van, de majd lesz másképp.
Ahol meg egy elfér, elfér ott még egy. Nem gondolom, hogy nagyobb ajándék hosszú távon a mini póni, vagy bármi, mint egy tesó.
Köszönöm Nektek, akik pozitívan gondolkodtok a sok gyerkőcről! Az utolsó mondatot csak azért írtam, mert -sajnos - elég sok kritikát kaptam már itt a gyakori kérdések.hu-n, már a 4 gyerek miatt is. Pedig én úgy gondolom, mindenki annyit vállaljon, amennyit jó szívvel, örömmel fel tud nevelni!
Mégegyszer köszönöm!
Az 5. babáját váró anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!