Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vállaltok gyereket a mai...

Vállaltok gyereket a mai világban?

Figyelt kérdés
Főleg úgy ha éppen a házatokat törlesztitek sok-sok évig?
2011. márc. 7. 12:56
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:

Mi már 10 éve törlesztjük, és még 10 évig fogjuk is :(

Egy gyereket azért vállaltunk. Jó lett volna még egy, de én nem merek, és szerencsére a férjem sem nyúz érte. Ami kicsit rossz, hogy nem lesz testvére, ha felnőtt lesz, és mi már nem leszünk, akkor egyedül lesz. De remélem hamar férjhez megy és neki legalább lesz 3 gyereke! :))

2011. márc. 7. 12:59
 2/28 anonim ***** válasza:
Igen vállaltuk.Nem könnyű, de bízom benne, hogy hamarosan jobb lesz.Nagyon bántam volna, ha mondjuk pár év múlva jobban megy a szekér-én meg már nem vállalom a korom miatt.
2011. márc. 7. 13:02
 3/28 anonim ***** válasza:
Nálunk is az a helyzet, mint az első válaszolónál. Sajnos csak egy gyereket tudunk nevelni.
2011. márc. 7. 13:04
 4/28 anonim ***** válasza:
Persze, hármat is. 10,7 évesek és 8 hós. Ha arra várnák hogy leteljen a lakáshitel akkor bizony gyerek nélkül maradnánk.
2011. márc. 7. 13:09
 5/28 anonim ***** válasza:

vna kettő: 11 és 2 éves.

Lakáshitel nincs, van egy csalási ház, amit újítgatunk, de nem visszük túlzásba. Szép lassan.

A kedvenc hobbinkra, az utazásra minig kell, hogy maradjon:-)))

Kocsit még nyögjük 6 évig.

2011. márc. 7. 13:13
 6/28 kisnita ***** válasza:
82%
Pont akkor estem teherbe mikor beütött a válság. A páromnak új főnökei lettek, kevesebb lett a fizetése és többet kell dolgoznia. Hitelünk szerencsére nincs, de így is szűkösen vagyunk. Egy gyerekünk van akinek mindenre ki van spórolva a pénz, semmiben nem szenved hiányt, de aminek most a legkevésbé örülnék az még egy baba. 4-5 éven belül biztosan nem akarok még egy gyereket. Sem anyagilag sem érzelmileg nem vagyunk felkészülve még egy gyerekre. Nem vagyok (már) 100% ban ellene 10 éven belül még lehet, hogy lesz kis tesó, de most biztos, hogy nem. Az anyai vágyaim beteljesültek egy gyerekkel is, nem vágyom még egyre, azt viszont el tudom képzelni, hogy 10 év múlva vágyni fogok. Úgy érzem ha most születne még egy baba nélkülözünk kéne, spórolni kéne a fiamon is, hogy a kis tesóra is jusson. Ezt nem szeretném. Azon vagyok, hogy ne essek teherbe mert most nem jönne jókor.
2011. márc. 7. 13:14
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
A szívem szakad meg, annyira szeretnék, de nem lehet. A párom minimálbért keres, én még annyit sem. saját ház még csak kilátásban sincs, albérletbe költözünk mert már nem bírjuk tovább anyukámnál. Semmink nincs. Autónk sem, alap dolgok hiányoznak. Pedig már évek óta nagyon szeretnék kisbabát, a legrosszabb hogy a környezetemben mindenki babázik. Ők megtehetik mert van segítségük. Nekünk meg nem segít senki.
2011. márc. 7. 13:27
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Van lakáshitelünk, meghánytuk-vetettük és úgy éreztük, ennek vállalni tudunk egy gyereket. Így született a lányunk aki mostmár 2,5 éves. Elég szűkösen, beosztva éltünk, neki mindenre jutott ami kellett... másra nem. Aztán jött a válság, bedőlt a hitelünk, tologatjuk a filléreket, hogy nem legyen köztartozásunk és enni is tudjunk miből... és védekezés ellenére becsúszott a kistesó, akit egyáltalán nem terveztünk. A férjem mindenképp el akarta vetetni, végül elértem, hogy mégis megtartottuk. Mostmár 1 éves a kis herceg, egy imádnivaló tündérfi. Sokkal nem lett nehezebb anyagilag, inkább érzelmileg és fizikailag. A férjemmel is megromlott a viszonyunk, és hát örökös fejfájást okoznak a pénzgondok. De nem bántam meg, hogy harcoltam érte és végül megszületett!

Ám decemberben kiderült, hogy ikrekkel vagyok várandós, egyetlen elszakadt óvszeres balesetből fogantak... és őket már nem vállaltam. Életem legborzasztóbb és legnehezebb döntése volt (és azt hiszem sosem fogok megbékélni önmagammal emiatt).

Pedig ha biztos anyagi háttérrel rendelkeznék, egészen biztosan megtartottam volna őket (még a férjem nélkül is)

2011. márc. 7. 13:45
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. Én is szerettem volna többet is, mint egy, de egyszerűen lebénulok a félelemtől hogy mi lesz, ha később nem fogom tudni őket nevelni, akármi történhet, én pedig félős vagyok nagyon. Ezért tényleg abban reménykedem, hogy úgy járok, mint a kolléganőm, aki szintén egy fiút nevelt fel anno, és most 4 gyönyörű unoka boldog nagymamája :)
2011. márc. 7. 13:57
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is és páromnak is van egy kisfiúnk az előző kapcsolatunkból,most várjuk a közös babánkat,nincs kizárva,ő lesz az utolsó baba! Autót majd 4 év múlva tervezzük,addig törlesszük a lakáshitelt!
2011. márc. 7. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!