Vállaltok gyereket a mai világban?
Mi már 10 éve törlesztjük, és még 10 évig fogjuk is :(
Egy gyereket azért vállaltunk. Jó lett volna még egy, de én nem merek, és szerencsére a férjem sem nyúz érte. Ami kicsit rossz, hogy nem lesz testvére, ha felnőtt lesz, és mi már nem leszünk, akkor egyedül lesz. De remélem hamar férjhez megy és neki legalább lesz 3 gyereke! :))
vna kettő: 11 és 2 éves.
Lakáshitel nincs, van egy csalási ház, amit újítgatunk, de nem visszük túlzásba. Szép lassan.
A kedvenc hobbinkra, az utazásra minig kell, hogy maradjon:-)))
Kocsit még nyögjük 6 évig.
Van lakáshitelünk, meghánytuk-vetettük és úgy éreztük, ennek vállalni tudunk egy gyereket. Így született a lányunk aki mostmár 2,5 éves. Elég szűkösen, beosztva éltünk, neki mindenre jutott ami kellett... másra nem. Aztán jött a válság, bedőlt a hitelünk, tologatjuk a filléreket, hogy nem legyen köztartozásunk és enni is tudjunk miből... és védekezés ellenére becsúszott a kistesó, akit egyáltalán nem terveztünk. A férjem mindenképp el akarta vetetni, végül elértem, hogy mégis megtartottuk. Mostmár 1 éves a kis herceg, egy imádnivaló tündérfi. Sokkal nem lett nehezebb anyagilag, inkább érzelmileg és fizikailag. A férjemmel is megromlott a viszonyunk, és hát örökös fejfájást okoznak a pénzgondok. De nem bántam meg, hogy harcoltam érte és végül megszületett!
Ám decemberben kiderült, hogy ikrekkel vagyok várandós, egyetlen elszakadt óvszeres balesetből fogantak... és őket már nem vállaltam. Életem legborzasztóbb és legnehezebb döntése volt (és azt hiszem sosem fogok megbékélni önmagammal emiatt).
Pedig ha biztos anyagi háttérrel rendelkeznék, egészen biztosan megtartottam volna őket (még a férjem nélkül is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!