Vállaltok gyereket a mai világban?
Igen, vállaltunk gyereket. Az adott világ szinte mindig rossz, mindig van valami, ami miatt az ember elgondolkozik rajta, hogy vállaljon-e gyereket...soha sincs "jó világ" hozzá.
A házon meg hitel van nekünk is. "Rövid" 25 évig...ha arra várnék, hogy ez leteljen, akkor tényleg soha nem szültem volna.
Persze. Gyerek nélkül nem lenne teljes az életünk. A mai világ se rosszabb, mint a régi, sokszor háborúban szülték a gyerekeket, vagy ennél jóval nagyobb válság idején.
Nekünk 3 éve felvett devizahitelünk volt, a teljes max. GYED-emet elvitte. Apósom meghalt, és örökségből most rendezzük. Az életben többet hitelt nem veszünk fel, az biztos. 3 év alatt kifizettem a banknak kétmilliót (4 milliót vettünk fel), és még 7 évig kellett volna fizetni... rablás, hol itt az ígért 6% THM? Még a devizaárfolyam emelkedése se magyarázza a bankok (modern kor vámpírjai) gyakorlatát.
utolsónak:
Bocs, de senki nem tarott pisztoyl a fejedhez, hogy vegyél fel hitelt.
A remek árfolyamot meg köszönd meg kedves vezérnek és sleppjének
6. éve vagyunk együtt a párommal és már kb. 3 éve terveztük a babót, de mindig csak beszélgettünk, hogy mikor lenne "ideális". Majd ha lejár a hitel, ha jobb munkát találunk, stb...A hitelből még van 5 év, a munkánk a régi, pont annyit keresünk ami éppen elég, legalább az autó már ki van fizetve,szülőkre nem számíthatunk, nekik is annyi van, hogy épp megélnek. Ennek ellenére belevágtunk, mert hát nem leszünk fiatalabbak én 26, ő 30 éves és úgy voltam vele ha valamiért nem sikerül még legyen időnk utánajárni.(Egy ismerősöm addig várta az alkalmas időt, hogy utána már hiába próbálták:(( Gyereket amúgy is akartunk és már azt bánom, hogy nem próbáltuk hamarabb.
30 hetes km.
Még szép, hogy vállalunk!!!!
2 hetes a második babánk!!! :)
Persze hogy nem tartottak pisztolyt a fejemhez a hitel felvételekor, csak eldönthettem, lakásbérlés szintén horror áron, vagy hitel. Enélkül nem tudtunk volna lakáshoz jutni, de akkor is rablás, hogy sokszorosát kell visszafizetni viszonylag rövidebb futamidőnél is.
Nem tudom, kinek köszönhetem, nem is érdekel amúgy, ilyen alapon az összes politikust utálnom kéne, mert jobb nem lett senki alatt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!