Mikor kell azonnal indulni a kórházba?
Figyelt kérdés
hány perces fájásoknál vagy milyen előjeleknél? pl:magzatvíz elfolyás vagy valami
tudom hülyén hangzik a kérdés csak a 38. hétben vagyok és gyakran fájdogál és görcsölget a hasam erősebben és félek nem fogom felismerni a hogy már azért fáj mert megindult a szülés
2008. febr. 3. 18:48
1/4 anonim válasza:
Ha elfolyt a víz, de akkor sem kell észnélkül, de menj, amúgy meg, ha már egy órája 5 perces fájásaid vannak.
Én 39. hetes vagyok, de nincs ilyen parám, hogy itthon szülök:) Pedig a férjem nem szülész:)
2/4 anonim válasza:
Ha elfolyik a magzatviz,ha kilokodik a nyakdugo,ha elkezdodnek a rendszeres fajasok(alhasi gorcsok,hatfajas) lehet keszulodni a korhazba.Igaz nem esz nelkul kell szaladni,mert ha elso babad eltelhet 12 ora vagy tobb is mire meglesz.Csak a biztonsag kedveert,hogy megnyugodjal,na meg a fertozesek elkerulese miatt.Elofordulhat ,hogy hazakuldenek es megmondjak mennyi ido mulva erdemes visszamenni.Velem ez tortent az elso babamnal,10 perces fajasokkal hazakuldtek delben es este 6-kor mentem vissza 3 percesekkel.De korhaza valogatja sztem.Ezutan meg volt idom,reggel 7-kor szuletett meg a kisfiam..Hidd el fel fogod ismerni a szules megindulasanak jeleit.Lehet ,hogy hihetetlennek hangzik de osztosen tudni fogod.En is izgultam de amikor eljott az ido hatarozottan tudtam ,hogy ez lesz az.Ebben a korban elofordulhatnak kisebb gorcsok,pihenjel tobbet es ne idegeskedj.Kitartas.Kellemes tovabbi babavarast es konnyu szulest kivanok!
3/4 anonim válasza:
Mélyen együttérzek veled. Az első babámnál felemelt végű ágyban kellett aludnom, ezért külön aludtam a páromtól. Csak egy vékony fal volt köztünk. Mégsem tudtam aludni, mert rettegtem hogy megindul a szülésem és ott szülök meg egyedül. Ma már tudom, hogy észrevenni ha megindul. És utána még órákat sétálhattam volna a városban, vagy gyalog mehettem volna a kórházba. Hidd el, észreveszed ha a szülés indul. És csak a filmekben van az, hogy jön az első fájás és anyuka még mentőt se tud hívni a döbbenettől ;) A természet gondoskodik rólad majd. Elhiheted, olyan rejtett energiáid szabadulnak fel a szülés alatt hogy magad is meglepődsz rajta.
4/4 anonim válasza:
Velem éppen az ellenkezője történt, mint az eddig hozzászólóknak, valószínűleg sokan irigyelnek is érte (egyébként első babám volt). A magzatvízelfolyás után azonnal hasmenésem lett, és 5 perces fájásaim. Mire a WC-ről kijöttem, már 2 perces volt a fájás, a kocsiba ülve pedig már csak 1 perces. A kórház szerencsére közel volt, 15 perc múlva megszületett a fiam. Lehet, hogy nem ez a szokványos, de mindenkinél másképpen zajlik, a lényeg, hogy ne izgulj ezen előre, látod én rekordgyorsasággal, de mégis kórházban szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!