Mi az igazság? Ha elfolyik a magzatvíz azonnal mentővel
kell rohanni a kórházba vagy rendesen apa is
bevihet/taxival mehetünk?
Figyelt kérdés
Már ezt is, azt is olvastam. A dokimmal tegnap beszéltem arról, hogy mikor kell elindulni a kórházba. Szerinte: - ha elfolyik a magzatvíz (ennyit mondott), - ha 5-10 perces, rendszeres méhösszehúzódásaim vannak. Vagyis nem jelentette ki, hogy ha elfolyt a magzatvíz, ugorjak mentőbe, viszont kockáztatni sem szeretnék. Tapasztalatok?
2010. márc. 12. 13:02
1/7 anonim válasza:
Ha elfolyik a víz, apa is bevihet, csak ne időzzetek otthon, ha elfolyt, akkor csomagoljatok, és induljatok. Nem kell szétcsavarozódni a nagy rohanásban, sőt, ha érzed, hogy elment a víz, akkor feküdj le, és tedd fel a lábad, hogy ne sodródjon a köldökzsinór a baba feje elé, addig apa szedje össze a cuccokat, és utána tudtok indulni.
Könnyű szülést neked!
2010. márc. 12. 13:05
2/7 anonim válasza:
Nem kell mentőt hívni, a párod is bevihet, vagy mehettek taxival. Én csak akkor hívnék mentőt, ha nagyon messze van a kórház.
2010. márc. 12. 13:05
3/7 anonim válasza:
Csak abban az esetben kell egyből berohanni a kórházba, ha a magzatvíz nem tiszta, hanem meconiumos, vagyis zöldes, sötétes színű. Egyébként is be kell menni, de nem kell sietni. Ha elfolyik a magzatvíz, fennáll a veszélye, hogy a baba befertőződik, illetve nem védi már semmi. Én pl. a víz elfolyásától számított 6 órán belül mentem kórházba, és 15 óra elteltével lett meg a baba (mármint a magzatvíz elfolyásától számítva). Persze 1-2 órán belül tanácsos bemenni, csak nálam nem volt egyértelmű, hogy a magzatvíz folyik-e.
2010. márc. 12. 13:06
4/7 anonim válasza:
apa is bevihet, nekem éjjel 1.30-kor ment el a vizem, 2-re a kórházban voltunk a saját kocsinkkal. Előtte lefeküdtem egy kicsit, míg Apa összeszedte a dolgokat, és talán sietni sem kellett volna ennyire, na de hát első babás kismami révén nem mertem otthon ülni a babérjaimon :)
2010. márc. 12. 13:35
5/7 anonim válasza:
Nekem aztr mondta a védőnőm, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor ne kockáztassak, mert előreeshet a köldökzsinór, és abba belehalhat a baba. Ilyenkor minél vízsszintesebb állapotban kell beérni a kórházba, azaz fekvés, és mentő.
Hogy más mit fog tenni, azt nem tudom, de én hallgatok a védőnőmre meg a józan eszemre. Lehet, hogy ülve, taxiban se lenne bajom, de lehet, hogy igen. Minek kockáztatni?
2010. márc. 12. 15:12
6/7 anonim válasza:
Ha elfolyik a magzatvíz a lehető leghamarabb feküdj vízszintesbe és emeld meg a csípőd. Néhány perc fekvés után fel lehet kelni és azt csinálsz, amit akarsz. A kiáramló magzatvízzel eshet előre a köldökzsinór.
ÜDv.
2010. márc. 12. 15:34
7/7 anonim válasza:
Bevihet a párod nem kell mentőt hívni, viszont azzal nem értek egyet h pár perc után lehet mászkálni. ha elfolyik a magzatvíz akkor induljatok minél hamarabb és majd ott eldöntik meddig kell feküdni. tapasztalatból mondom, nekem kb. másfél órát kellett feküdni és csak utána kelhettem fel és úgy vajúdtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!