Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Konkrétan milyen színű a...

Konkrétan milyen színű a magzatvíz?

Figyelt kérdés
A 36. hétben járok. Az egyik nap sárgás a tisztaságibetétem aztán kicsit zöldes-szürkés, aztán mindkettő!!! Teljesen meghülyültem már,,, nem tudok kiigazodni!!! :)
2011. szept. 19. 19:10
 1/9 anonim ***** válasza:

szia

én úgy tudom,víztiszta.amikor nekem burkot repesztettek,és zöldes volt,az azt jelentette,hogy a baba belekakált a vízbe,de olyan már csak a végén van,mert egyébként sűrűn cserélődik.szerintem folyásod van,és a színéből itélve lehet hogy egy kis fertőzésed is.hívd fel a dokid.

2011. szept. 19. 19:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Én a helyedben megnézetném magam. A magzatvíz akár a 32. héten is lehet zöldes. Nem a magzat korától függ, h ürít-e meconiumot, hanem az oxigén ellátottságtól. A sárgás dolog lehet csak a kipréselt vizelet, de a zöldes szivárgást én sos megmutatnám egy dokinak.
2011. szept. 19. 19:19
 3/9 anonim ***** válasza:
2011. szept. 19. 19:19
 4/9 A kérdező kommentje:
Akkor holnap elmegyek hozzá, úgy is délután rendel!! Ha érdekel titeket hogy mit mondott vagy hogy mekkora egy 36 hetes babóca...stb, holnap délután megírom!!!
2011. szept. 19. 19:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Hááát, ha a magzatvíz szivárog esetleg, akkor a holnap délután már régen késő. Nem lehet, hogy erős folyás egy kisebb fertőzéssel? nincs hüvelygombád véletlenül? (bocs, hogy ilyen intim dolgokban turkálok!)
2011. szept. 19. 19:28
 6/9 anonim ***** válasza:
78%

Elég nyugis vagy. Egyébként érdekel, h mi lesz veled. Még egy kis tananyag a magzatvízről:

"Széklet az anyaméhben?

Előfordul, hogy a magzat már az anyaméhben is ürít meconiumot. Ilyenkor az egyébként víztiszta magzatvíz zöldessé, súlyos esetben egészen sűrűvé válhat. A meconiumos magzatvíz figyelmeztető jel! Arra utal, hogy a magzat nem érzi jól magát a méhben, oxigénhiánya van. Ha ez az állapot sokáig fennáll, súlyos, akár maradandó károsodáshoz vezethet.

Többek közt ezért is fontos a szülés alatt a magzatvíz megfigyelése. Amennyiben a magzatvíz meconiumos, a szülést minél előbb be kell fejezni, és jó, ha ilyen esetekben a szülésnél az újszülött ellátásában jártas orvos (neonatológus) is jelen van.

Súlyos kórkép a meconiumos magzatvíz belégzése, félrenyelése. Ilyenkor a meconium a szülés alatt a légutakba, súlyosabb esetben a tüdőbe kerül. Gyakrabban fordul elő időre született, normál súlyú újszülötteknél. Súlyos, életveszélyes légzési és keringési elégtelenséget okoz, és gyakran kíséri légmell. Kezelése speciális lélegeztetőgépekkel történik. Mindenképpen a súlyos betegség megelőzésére kell törekedni, megfelelő szülésvezetéssel és az újszülött megfelelő ellátásával, a légutak gyors alapos leszívásával.

dr. Boross Gábor

gyermekorvos"

2011. szept. 19. 19:30
 7/9 anonim ***** válasza:
85%
az enyém is víztiszta volt, foltot sem hagyott semmiben. Csak kicsivel nyálkásabb, mint a rendes víz, úgy vettem észre.
2011. szept. 19. 20:15
 8/9 anonim ***** válasza:
64%

Hát elég hányavetinek tűnsz, ha tényleg a magzatvíz folyik. Pláne ha elszíneződőtt, akkor az egyet jelent, fuldoklik bent a baba, mert nem jut elég oxigénhez. És súlyosan károsodhat is ettől.

de te tudod.

2011. szept. 19. 20:32
 9/9 A kérdező kommentje:

Semmi probléma sincsen!!! Azt mondta a dokim hogy az elszineződés lehet a váladék ph értékváltozása miatt azt mondta ha előfordul gyakran, betadin hüvelytablettát vegyek!!!

Amúgy a babámmal minden rendben van, a magzatvíz is tökéletes. A 35. hetet kezdem majd. A babámnak csak a fej átmérőjét mértük ami 86 volt, azt mondta dokim hogy jó nagy baba lesz!!! Ami aggasztott, hogy eddig fejvégi fekvésű volt, most meg keresztbe fekszik!!! :( De megnyugtattak hogy ne pánikoljak mert a feje nehezebb és majd lehúzza őt!!! :D

2011. szept. 20. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!