Konkrétan milyen színű a magzatvíz?
szia
én úgy tudom,víztiszta.amikor nekem burkot repesztettek,és zöldes volt,az azt jelentette,hogy a baba belekakált a vízbe,de olyan már csak a végén van,mert egyébként sűrűn cserélődik.szerintem folyásod van,és a színéből itélve lehet hogy egy kis fertőzésed is.hívd fel a dokid.
Elég nyugis vagy. Egyébként érdekel, h mi lesz veled. Még egy kis tananyag a magzatvízről:
"Széklet az anyaméhben?
Előfordul, hogy a magzat már az anyaméhben is ürít meconiumot. Ilyenkor az egyébként víztiszta magzatvíz zöldessé, súlyos esetben egészen sűrűvé válhat. A meconiumos magzatvíz figyelmeztető jel! Arra utal, hogy a magzat nem érzi jól magát a méhben, oxigénhiánya van. Ha ez az állapot sokáig fennáll, súlyos, akár maradandó károsodáshoz vezethet.
Többek közt ezért is fontos a szülés alatt a magzatvíz megfigyelése. Amennyiben a magzatvíz meconiumos, a szülést minél előbb be kell fejezni, és jó, ha ilyen esetekben a szülésnél az újszülött ellátásában jártas orvos (neonatológus) is jelen van.
Súlyos kórkép a meconiumos magzatvíz belégzése, félrenyelése. Ilyenkor a meconium a szülés alatt a légutakba, súlyosabb esetben a tüdőbe kerül. Gyakrabban fordul elő időre született, normál súlyú újszülötteknél. Súlyos, életveszélyes légzési és keringési elégtelenséget okoz, és gyakran kíséri légmell. Kezelése speciális lélegeztetőgépekkel történik. Mindenképpen a súlyos betegség megelőzésére kell törekedni, megfelelő szülésvezetéssel és az újszülött megfelelő ellátásával, a légutak gyors alapos leszívásával.
dr. Boross Gábor
gyermekorvos"
Hát elég hányavetinek tűnsz, ha tényleg a magzatvíz folyik. Pláne ha elszíneződőtt, akkor az egyet jelent, fuldoklik bent a baba, mert nem jut elég oxigénhez. És súlyosan károsodhat is ettől.
de te tudod.
Semmi probléma sincsen!!! Azt mondta a dokim hogy az elszineződés lehet a váladék ph értékváltozása miatt azt mondta ha előfordul gyakran, betadin hüvelytablettát vegyek!!!
Amúgy a babámmal minden rendben van, a magzatvíz is tökéletes. A 35. hetet kezdem majd. A babámnak csak a fej átmérőjét mértük ami 86 volt, azt mondta dokim hogy jó nagy baba lesz!!! Ami aggasztott, hogy eddig fejvégi fekvésű volt, most meg keresztbe fekszik!!! :( De megnyugtattak hogy ne pánikoljak mert a feje nehezebb és majd lehúzza őt!!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!