Első gyereket hány éves korig lehet/szabad/érdemes vállalni?
Szerintem nem érdemes vitatkozni, mindenki a maga életét intézi. Ha valaki megtalálja a párját és annak szül, szerintem mindegy hány évesen teszi. Ha valaki ezt 22 évesen teszi tök jó, és ha 40 évesen teszi az is jó. Nem kell belekotnyeleskedni egymás életébe. Olyan is van, hogy valaki egyedül is vállal egy "baleset"-ből származó babát, legyen akár 18 éves akár 40 éves az is a maga dolga. Mindenki életében megvannak a nehézségek, van egy barátnőm, aki 20 évesen, majd 24 évesen szült, kvázi nincs apja a gyerekeinek, viszont van két gyönyörű gyereke. De ott van egyedül, küzdhet egyedül. És ismerek egy olyan házaspárt, ahol az anya 42 az apa 52 volt mire megjött a várva várt első baba. Ők meg hát igen, aggódhatnak azon, hogy táncolhatnak-e még majd a gyerek esküvőjén. Mindkét történetnek megvan a maga drámája, de a jó bennük az, hogy világra jöttek ezek a gyerekek és ez a lényeg. Lehet, hogy a korán jött babáknak most rossz, hogy nincs apukájuk, de azért van anyukájuk, nagyszüleik, stb. A későn jött babának meg majd fiatal felnőttként rossz lesz, hogy látja megöregedni is elmenni a szüleit, de attól még ő a világon marad, és lehet nagyon boldog élete, lehet belőle orvos, vagy tűzoltó, vagy akármi.
Nem értem miért kell ítélkezni mások felett, csak azért mert mások mint mi....
Szépen írtál, 15:03.
És valóban teljesen felesleges indulatoskodni.
Ez szerintem nem kor, hanem erettseg kerdese. Az en szuleim kozott nagy a korkulonbseg, apukam mar kozelebb volt az 50-hez, mint a 40-hez amikor en megszulettem. SOHA nem szegyenkeztem miatta, sot SOHA egyik gyerek se tett megjegyzest. Most lesz 70 eves, nem szenilis, nem gyenge, a mai napig dolgozik, rendkivul intelligens es buszke vagyok ra, hogy o az edespam. Es meg fogja ismerni az unokajat, ugyanis juniusban szulok (egyebkent 24 eves vagyok). Ugyhogy annyira alaptalan, hogy "gyenge, bolond, oreg, szegyenkezik majd a gyerek, meg nem fogja megismerni az unokait, nem lesz ott az eskuvon, stb." Kulonben is ha valakinek 40 evesen lesz gyereke, 20 ev mulva meg csak 60 lesz, azt meg nem szokas eltemetni! Tudom, hogy egy nonek mar kockazatos 40 evesen szulnie, de ne ilyen hulye erveket hozzunk mar fel ellene.
Szerintem mindenki akkor vallaljon gyereket, amikor elerkezettnek latja az idot. Soha nem tudhatja senki, hogy a masiknak miert alakult ugy, ahogy, es miert akkor szuletik gyerek, amikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!