S. O. S. Mi a véleményetek? 43 éves első babás kismama
vagyok,40+1 hetes.
Hallgass az orvosaidra, biztos nem akarnak rosszat.
2010. ápr. 26. 08:44
38 évesen szültem, úgy volt, hogy természetes úton, aztán császár. Ne kockáztass, nem éri meg, hogy aztán oxigénhiányos legyen a gyereked.
2010. ápr. 26. 08:53
előző vok "lett a vége" a mondat vége lemaradt
2010. ápr. 26. 08:56
Pesten szültem, és az ottani 40 év feletti kismamák többsége császáros lett.Én is császárral szültem az egészségi állapotom miatt, de én nem kockáztatnék a helyedben, az orvosokra hallgatnék.De ez a Te döntésed.Gratulálok!
2010. ápr. 26. 10:08
Miért, a korodon kívül mi a kockázat? Ezt nem mondták, nem kérdezted?
2010. ápr. 26. 12:23
6/25 A kérdező kommentje:
Most jöttem a korházból, még nincs méhtevékenység. Köszönöm szépen a gratulációt (nagyon örülök), és a tanácsokat. Én is gratulálok Nektek!:)
Az ismerőseim a koromra hivatkoznak, hogy nem tágulnék úgy, mint egy husonéves és nehogy sérüljön a baba. A szülésznő, a barátnőm anyukája, a szemműtétemre hivatkozik. 2002-ben volt LASEK-es műtétem, -8-cas dioptriától szabadultam meg, az Sztk-ás szemész szerint szülhetek természetesen. Most keresem a műtétet végző doki telefonszámát, hogy őt is megkérdezzem.
33 éves, frissen szült első babás anyuka vagyok, 9 éve volt lézeres szemműtétem, -6 és -7,5 fénytörési hibát korrigáltak. Természetesen szültem.
A tágulásról nem tudok nyilatkozni, de ez a vajúdás közben úgyis kiderül. Ha nem tágulnál megfelelően, akkor még mindig dönthettek a császár mellett. Ez szerintem nem a koroddal függ össze. Van huszonéves is, aki nem tágul megfelelően, nem is ritkán.
2010. ápr. 26. 13:32
Először is gratulálok és így ismeretlenül is szurkolok nektek hogy minden rendben legyen és minél hamarabb megismerhesd a babácskádat! 7 hete szültem, 35 évesen már jó előre azzal "biztatott" az orvosom hogy a korom miatt úgyis császár lesz. Nem nagyon érdekelt, mert frissnek, fiatalosnak, edzettnek éreztem magam, a terhességet is végig dolgoztam, végig jól éreztem magam. Szóval hagytak nekem esélyt a természetes szülésre, de sajnos 7 óra után sem tágultam semmit (pedig már az oxitocint is bevetették), valamint a baba nem fért volna ki téraránytalanság miatt. Császár lett a vége. Utólag belátom igazuk volt, lehet hogy ha 5-10 évvel fiatalabb vagyok ugyanezt a babát hipp-hopp megszülöm. Persze ez nem törvényszerű és kívánom neked is hogy kapj esélyt a természetes szülésre, de kockáztatni nem szabad! Én nagyon örülök hogy nem próbálkoztak többet és megműtöttek mert rosszul sülhetett volna el. Ja, amúgy egy héttel túl hordtam, nekem sem volt semmi fájás még az utolsó nap sem, oxitocinnal idéztek elő fájásokat.
2010. ápr. 26. 17:20
Én 37 évesen szültem az első babámat, természetes úton. Igaz oxitocinnal alaposan megküldtek, mert nem voltak fájásaim.
Mégis az mondom, az orvosodban legyen bizalmad!
2010. ápr. 26. 18:35
10/25 A kérdező kommentje:
Az orvosommal megbeszéltem, hogy megpróbálom hüvelyi úton, de ne hagyja a babát veszélyben. A baráti, rokoni körből történt az elbizaonytalanítás. Én is fittnek érzem magam, semmi panaszom, bár veszélyesztett voltam, ugyanis veszítettem: 5, 6 és 10 hetesen. :( (Kiderült, hogy stresz miatt, úgy, hogy a 9. héttől táppénzen vagyok).
Kapcsolódó kérdések: