Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi ideig tartott amig...

Masternumber kérdése:

Mennyi ideig tartott amig feldolgoztad traumatikus szuleselmenyedet? Mi, vagy ki segitett ebben? Hogyan tetted tul magad rajta? Mitol volt traumatikus a szules?

Figyelt kérdés
2011. febr. 16. 00:30
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Én úgy tudtam feldolgozni, hogy sokat panaszkodtam:-) :-(
2011. febr. 20. 15:27
 22/25 anonim ***** válasza:
Hűha, én most nagyon bagatellnek érzem magam, (nekem is sokáig tartott feldolgozni a császárt és hogy nem láthattam csak órák múlva a lányom) nagyon sajnálom hogy sokaknak ilyen borzasztóan alakult a szülés-terhesség, én nem is gondoltam hogy ennyire rossz is lehet...
2011. febr. 20. 20:56
 23/25 anonim ***** válasza:

Az én szülésem története, lehet, hogy számomra traumatikus.

2010 november 2.-án befeküdtem a szekszárdi szülészet nőgyógyászatára,(magasvérnyomás miatt) ekkor 39 hetes terhes voltam. Alapból gyűlölöm a kórházat, de ez az idő amit ott töltöttem, maga volt a pokol, és most mégjobban gyűlölöm. November 7.-én kaptam oxitocint, de csak azért, hogy lássák, hogyan reagál a baba szívverése a fájásokra. Kb másfél órát volt rajtam így az NST. Majd visszamentem a kórterembe. Egy kis idő után éreztem, hogy a fájások nem múlnak el. Szóltam a nővérkéknek, majd ismét Nst-re raktak. A baba szívverése nagyon magas lett a fájásokkor, és megvizsgáltak, 2 ujjnyira voltam kitágulva, és azt mondták, kezdjük...

Pfff. Nah gondoltam itt most végem. Felhívták az orvost, aki megígérte, hogy bejön a szülésre, de ő majdnem, hogy letagadta, hogy egyáltalán ismer. Végülis igaza van, nem beszéltük meg, hogy mennyi pénzt akar a szülésért, ne is ismerjen. Az ügyeletes orvos egész normálisnak TÜNT.

Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy túlsúlyos kismama voltam, s azóta is az vagyok, és ez a dolog szerintem megalapozta az ellátásom módját.

Megkaptam a beöntésemet, megborotváltak, mindezt olyan fancsali képpel tette a szülésznő, hogy majdnem lehánytam. Ezután felfeküdtem a szülőágyra, kb 17:30 körül. Hála Istennek a férjem hamar odaért. Iszonyatosan fájt minden, mondtam a páromnak, hogy szóljon valakinek, hogy szeretnék fájdalomcsillapítást, erre jött egy nővérke, akit épp megzavartunk ezzel a passziánszozásban, és nagyon bunkón odahúzta a gázt, s majdnem hogy azt mondta, hogy Ezt szívd... Kb 20:00-kor jött az orvos, megnézte az NST-s papírt, ahol látta, hogy nagyon felmegy a baba szívhangja, burkot repesztettek, majd szólt, hogy meg kell operálni, mert mekoniumos a magzatvíz.

Jött egy böhő műtös, látta, hogy kövér vagyok, s a nővérke nevetve mondta neki, hogy erről beszéltem...

Hát én akkor szívtam egy utolsót a gázból, mert ha kimondom amit gondolok, lehet meg is verem a kedves nővért.

Felvittek a műtőbe, kétszer mellészúrták a gerncérzéstelenítőt.Ezután a kedves dokibácsi mondta a másiknak, hogy segítsen neki lemosni a hasam, mert : "van mit lemosni". Ekkor kezdtem el érezni a gáz hatását is, így nyugodt voltam. A műtét végén azt kívántam, hogy minnél hamarabb mehessünk haza, mert nem bírom tovább. Sajnos més egy hetet eltöltöttünk a koraszülött osztályon is, mert a manócskám nem akart enni, és ha evett, kihányta. Az orvos, aki pedig nem jött be a szüléshez kedvesen mosolygott a folyosón, akárhányszor találkoztunk. Én nem mosolyogtam vissza. Ennek 3 és fél hónapja, nem tudom mikor fogom tudni elfelejteni.

2011. febr. 21. 11:56
 24/25 anonim ***** válasza:
Én is nagyon sajnálom azokat, akik ilyen szörnyú élményeken mentek keresztül. Azt hittem, hogy az enyém is traumatikus volt eddig..
2011. febr. 21. 13:08
 25/25 TKI Ibolya ***** válasza:
Az elsőnek üzenem hogy a harmadik terhességem utolsó heteit járom és minden pillanatát élveztem mint eddig mindig.A szüléseim eddig szerintem átlagosak voltak ahogy kibújtak a gyerekeim minden bajom elszállt.Ennek ellenére tudom hogy vannak olyan szülések ami miatt többé nem szül az anyuka.A barátnőm második szülése volt olyan fájdalmas és megterhelő hogy hónapokig nem tudta feldolgozni.Sokat beszélgettünk erről hogy minél könnyebb legyen a "felejtés"!Próbáltam csak a szép dolgokra emlékeztetni.Neki ez vált be.Nem szabad ezt félvállról venni.ha kell szakszerű segítséget is igénybe kell venni.Mert a baba akkor boldog ha anyuka is boldog!
2011. febr. 21. 13:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!