3,5 kg feletti babák a magzatvédő vitaminok eredménye?! Rubint Réka szerint?
Inkább a genetika a meghatározó nemde? Régen is születtek nagy babák, amikor nem voltak vitaminok.
Szerintem sincs köze a vitaminokhoz, hisz a baba így is, úgy is feléli a te tartalékaidat, igaza van az előttem szólónak, inkább neked van szükséged a vitaminokra, a kicsi elveszi magának! :)
Végig szedtem a Gravidát várandósságom alatt, 2900 grammos kislányt szültem.
Én szedtem végig Elevitet, lányom 41. hétre 3300 grammal született...szerintem tök normális. Anyukám bezzeg 57 évvel ezelőtt 4800 grammal született, hát...nagyanyám biztos nem szedett akkoriban vitaminokat...amúgy meg szerintem genetika az egész. Én tök sokat ettem terhesség alatt, vitamint is szedtem, vékony vagyok, mégis csak 8 kiló jött fel, és a babám sem lett nagy. S nem tornáztam. Sógornőm pedig 20 kilót szedett fel, pedig alig evett.
Ehhez semmi köze a vitaminoknak.
Első terhességem alatt végig szedtem az Elevitet, a lányom 3350 gr-mal született.
Második terhességem alatt nem szedtem vitamint, a kisfiam 4650 gr-mal született.
Szóval szerintem sem a vitamintól függ.
Én 18 éve szültem a fiamat,és 16 éve a lányomat.Egyiknél sem szedtem magzatvédő vitaminokat(nem is tudtam,hogy van ilyen)
Mégis a fiam 4.75 kilóval jött a világra,a lányom 4.10 kilóval.. Semmi köze a vitaminoknak,hogy mennyivel születik a baba.
Egyébként végig olvastam a cikket amit linkeltél..
Van benne egy részlet amikor sértve érzik magukat,hogy megvádolták Norbi asszonyságot,hogy ő kérte a császárt.Mert szerintük aki császárral szül először az a következő babákat is császárral ajánlott világra hozni..Ekkora ökörséget!!!
A fiam császáros volt,a lányom simán született..Ahogy anyám is 3 gyereket szült,és csak az első volt császáros..
Erről egyébként egy ismerősöm jut eszembe aki 155 cm magas,és amikor terhes lett azt mondta mindeninek,hogy ő csak császárral szülheti meg a gyerekét,mert alacsony...(ez is egy ökörség) Végül is simán szülte meg..
Badarság, semmi köze a vitaminoknak a baba hizásához. Ennyi erővel a felnőtt ember is a vitaminoktól hizna? Genetika. Én mindháromnál szedtem. 3530, 3080, 2930 lettek.
Tesóm nem szedett és szült 4330 gr-os babát, ahogy a sogórnőim is 2x2 4 kg-on felülit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!