Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt még valaki, akinek...

Van itt még valaki, akinek fontos volt, hogy hüvelyi úton, fájdalomcsillapítás nélkül szüljön?

Figyelt kérdés

Nagyon sok kérdés volt mostanában, ahol a kérdező császárral akart volna szülni. Én ennek pont az "ellenkezője vagyok", nekem nagyon fontos volt hogy 100%-ban átéljem az egészet, mindenképp spontán szülést akartam, mindenfajta fájdalomcsillapítás nélkül. Úgy éreztem, hogy a babánk világra jötte hatalmas változás lesz és nekem erre van szükségem, hogy tényleg "átérezzem". (Különben nem vagyok önkínzó típus, ha kicsit is fáj a fejem, akkor mindjárt szedem be a gyógyszert.)

Félreértések elkerülés végett: nem gondlom, hogy ettől vagyok "jó anya", és aki császárral szült az a "rossz anya".

2011. febr. 7. 20:46
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

20.59

Igen, én is érzetem utána ilyet, hogy "képes vagyok rá". Nagyon jó érzés volt, de én se szoktam "dicsekedni vele", vagy a császárosok orra alá dörgölni, hogy nekem milyen simán ment minden.

2011. febr. 7. 21:02
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Betegség miatt császárt szerettem volna. Hát nem lett...pedig rettegtem nehogy oxigénhiányos legyen a baba az én betegségem miatt.

Nos olyan gyorsan szültem (cirka 20 perc az első fájásoktól és ez nem vicc, mert már eleve nyitva voltam s emiatt kórházban) hogy semmilyen beavatkozás nem volt. Se beöntés, se borotválás (nem sokkal előtte gyantáztattam), se fájdalomcsillapítás.

A "vicc" az egészben, hogy amitől rettegtem majdnem bekövetkezett. Leesett a baba szívhangja, így aztán nyestek egy jó nagyot rajtam, én meg nyomtam mint az őrült, hogy kinn legyen.

3 réteg varrat szintén fájdalomcsillapítás nélkül, na azt már éreztem és több mint egy órás volt. :)Amíg benn voltunk a kicsivel már összesúgtak a hátunk mögött a többiek, hogy nem létezik, hogy csináltam végig.

2011. febr. 7. 21:03
 13/31 anonim ***** válasza:

20:58as vagyok, engem is sokáig varrtak, kb 45 percig, na az marhára nem volt kellemes...meg igazából onnantól fájt, mikortól megkaptam az oxit, addig tök elviselhető volt.

Édesem, itt alszik mellettem, úgy szeretem:D

2011. febr. 7. 21:07
 14/31 anonim ***** válasza:

20:56

-engem mind két szülésem után sokáig varrt a doki belül, össze-vissza véreztem, elsőször azt se lehette tudni honnan, csak jött a vér, már több orvos összeszaladt, kissé pánikhangulatom lett

(és ez mind két szülésemnél lejátszódott, pedig 9 év volt köztük, tehár eregenerálódtam rendesen)

-mind a kettőnél szuper aranyerem lett, illetve a másodiknál újra kijött, még szülészmő is mondta hogy nagyon csúnya

- amásodik szülés után belázasodtam, benyomták vénaásan az antibiotikumot,ki sem engedtek a szülőszobáról 12 órát, állandóan jött a szülésznő, nyomkodta hasamat, hogy nem vérzek-e....

-végül olyan szar lett vérképem, hogy vért kaptam

nem tartozik a legkellemesebb emlékeim közé, egyik szülés utáni éjszaka sem :-((

2011. febr. 7. 21:08
 15/31 anonim ***** válasza:
Nekem ez egyáltalán nem volt fontos, kizárólag az érdekelt, hogy a baba és én is egészségesen kerüljünk ki a szülésből. Aztán hüvelyi szülés lett, fájdalomcsillapításra nem volt lehetőség. Hasonló következményekkel, mint az előző válaszolónak, plusz egy manuálisan eltávolított méhlepény. A mai napig rossz emlék, nem felejtettem el a fájdalmat. Szóval így utólag én azt sem bántam volna ha császár lesz, és nem érzem ettől magam ügyes csajszinak.
2011. febr. 7. 21:13
 16/31 anonim ***** válasza:
Én sem akartam, hogy nem kellett császározni. Nem mondom, hogy nem fájt, de kibírtam, érte mindent. Érte "szenvedtem".
2011. febr. 7. 21:13
 17/31 anonim ***** válasza:

21:08

Ha még egyszer szülnék, akkor elgondolkodnék a császáron.

2011. febr. 7. 21:16
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nekem is nagyon fontos volt!Le is szögeztem a szülésznőmnek, még a 30 héten hogy nem szeretnék fájdalomcsillapítást!És ha lehet metszést sem!Hát minden nélkül (oxi, fájd csill.) született meg a lányom, aki 4 kiló és 61 centi volt!De vágásom az lett!Amit nem bántam, mert mikor nyomni kellett, én nem bírtam visszatartani :)

Én éreztem utána ezt a "mindenre képes vagyok" érzést! :D

És nagyon boldog voltak, hogy az elhatározásaimnak megfelelően alakult az egész!És gyönyörű élmény, pedig 1,5 óra alatt tágultam ki, és 50 perc volt a kitolás! :)De nagyon örülök, hogy sikerült :)

Már 14 hónapos a nagylányom :)

2011. febr. 7. 21:21
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Én is így akartam szülni - és így is szültem! :)

Fontos volt, hogy a szülés minden pillanatát (a fájdalmával együtt) átéljem.

Gyerekkoromban anyukám mindig azt mondta, hogy szerinte nem bírom a fájdalmat, ennek ellenére hang nélkül szültem, pedig végigrepedt a hüvely fala is, mert beakadt a babám keze...

2011. febr. 7. 21:28
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem szültem de mindenképpen igy tervezem én is.Remélem sikerülni is fog. Minden percét átakarom élni és nagyon büszke lennék magamra:)

21hkm

2011. febr. 7. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!