Van itt még valaki, akinek fontos volt, hogy hüvelyi úton, fájdalomcsillapítás nélkül szüljön?
Nagyon sok kérdés volt mostanában, ahol a kérdező császárral akart volna szülni. Én ennek pont az "ellenkezője vagyok", nekem nagyon fontos volt hogy 100%-ban átéljem az egészet, mindenképp spontán szülést akartam, mindenfajta fájdalomcsillapítás nélkül. Úgy éreztem, hogy a babánk világra jötte hatalmas változás lesz és nekem erre van szükségem, hogy tényleg "átérezzem". (Különben nem vagyok önkínzó típus, ha kicsit is fáj a fejem, akkor mindjárt szedem be a gyógyszert.)
Félreértések elkerülés végett: nem gondlom, hogy ettől vagyok "jó anya", és aki császárral szült az a "rossz anya".
Nekem fontos volt, mivel rettegek a császártól. Kétszer szültem, mindkétszer természetesen, elsőt gátmetszéssel, másodikat gátvédelemmel sikerült.
A fájdalomcsillapítás valahogy fel se merült, mindkettő olyan gyors volt, eszembe se jutott, hogy kérjek edát vagy bármit.
De annyira nem is fájt, mint amit szülés előtt gondoltam, hogy fájni fog. Természetesen nagyon fájt, de rosszabbra számítottam.
Tervezünk harmadik babát, remélem őt is sikerül majd császár nélkül megszülni.
igen, nekem is fontos volt, de nem azért mert féltem a császártól, hanem amiért neked is, át akartam érezni és szerintem a gyereknek is kell a születés traumája!
Kettő babát szültem így. Sajnálnám, ha valamiért kimaradtam volna belőle.
Az, hogy ha lehet, akkor hüvelyi úton, az fontos volt (nem akartam császárt, mivel az egy komoly hasi műtűtét) A fájdalomcsillpítást az elsőnél-feljánlották és elfogadtam, a másodiknál meg kértem.
Mind a kétszer nagy babát szültem.
Én nem töprengtem ezen így előre, de örültem hogy így alakult. Mindkétszer hüvelyi szülés, mindkétszer fájd.csill. nélkül (másodjára 4.5 kilós 60 centis babát).
Nem szoktam reklámozni,meg nem érzem ettől jobb anyának magam, csak jó érzés volt hogy képes voltam rá, és úgy érzem ezek után BÁRMIT leküzdök:) Szóval önbizalmat és erőt adott:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!