Tényleg nem szabad nyöszörögni vajúdás közben és kiáltani szüléskor?
Először anyukám mondta, hogy bunkók az orvosok a sírós vajúdókkal. Ekkor azt hittem régen így volt.
Barátnőm pár hete szült, mondta, hogy szó szerint rászóltak mikor nyögni mert.
Most akkor az orvosok vannak a szülő nőkért vagy fordítva?
Kezdek stresszelni!
én még csak az elökészítöben voltam, összeszorított fogakkal, mikor a szülésznö megkérdezte, hogy ennyire fáj? Én meg mondtam hogy borzalmasan. Erre azt válaszolta, hogy szedjem össze magam, mert lesz ez még rosszabb is és ha most így viselkedek mi lesz késöbb.
Ez hatott. Azok után végig egy szót nem szóltam, arra gondoltam hogy nem gondolok semmire. Még kitolás közben sem hagyta el a számat egy nyögés sem. Szülés után meg lettem dícsérve, hogy nagyon jól viselkedtem és a kitolás ritmusára is nagyon jól ráéreztem. Valahogy az ott jólesett ennyi önuralom után :)
Hát, fogalmazzunk úgy, hogy rettenetes volt. Ha vajúdáskor nyögtem (nem kiabáltam!) akkor a nővér rám szólt, hogy ennyire nem fájhat. Miután elfolyt a magzatvíz, beijedtem mert zöld volt. A szülésznő sopánkodott, mert lefolyt az ágyról és neki kell feltakarítania, mert még van vajúdó.
A dokit is és a szülésznőt is háromszor láttam 15 óra alatt.
Végül császár lett. A férjemet pedig indokolatlanul nem engedték be.
Csak az egyik barátnőm aki a nővér a csecsemőrészlegen, segített, a többiek magasról tettek rám.
Minden doki akinél szültek, meglátogatta a frissen szült nőket az osztályon, kivéve engem.
Kiköltözéskor a barátnőmnek akartam adni 20E ft, mert tényleg foglakozott mindenkivel, nem fogadta el. Ezt meglátta a dokim, és odajött jópofáskodni. Gondolom várta a borítékozást.
Ha szülök is mégegyszer, nem itt, az is biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!