Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg nem szabad nyöszörögni...

Tényleg nem szabad nyöszörögni vajúdás közben és kiáltani szüléskor?

Figyelt kérdés

Először anyukám mondta, hogy bunkók az orvosok a sírós vajúdókkal. Ekkor azt hittem régen így volt.

Barátnőm pár hete szült, mondta, hogy szó szerint rászóltak mikor nyögni mert.

Most akkor az orvosok vannak a szülő nőkért vagy fordítva?

Kezdek stresszelni!

2011. jan. 21. 12:35
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

én még csak az elökészítöben voltam, összeszorított fogakkal, mikor a szülésznö megkérdezte, hogy ennyire fáj? Én meg mondtam hogy borzalmasan. Erre azt válaszolta, hogy szedjem össze magam, mert lesz ez még rosszabb is és ha most így viselkedek mi lesz késöbb.

Ez hatott. Azok után végig egy szót nem szóltam, arra gondoltam hogy nem gondolok semmire. Még kitolás közben sem hagyta el a számat egy nyögés sem. Szülés után meg lettem dícsérve, hogy nagyon jól viselkedtem és a kitolás ritmusára is nagyon jól ráéreztem. Valahogy az ott jólesett ennyi önuralom után :)

2011. jan. 27. 11:38
 22/34 A kérdező kommentje:

Hát, fogalmazzunk úgy, hogy rettenetes volt. Ha vajúdáskor nyögtem (nem kiabáltam!) akkor a nővér rám szólt, hogy ennyire nem fájhat. Miután elfolyt a magzatvíz, beijedtem mert zöld volt. A szülésznő sopánkodott, mert lefolyt az ágyról és neki kell feltakarítania, mert még van vajúdó.

A dokit is és a szülésznőt is háromszor láttam 15 óra alatt.

Végül császár lett. A férjemet pedig indokolatlanul nem engedték be.

Csak az egyik barátnőm aki a nővér a csecsemőrészlegen, segített, a többiek magasról tettek rám.

Minden doki akinél szültek, meglátogatta a frissen szült nőket az osztályon, kivéve engem.

Kiköltözéskor a barátnőmnek akartam adni 20E ft, mert tényleg foglakozott mindenkivel, nem fogadta el. Ezt meglátta a dokim, és odajött jópofáskodni. Gondolom várta a borítékozást.

Ha szülök is mégegyszer, nem itt, az is biztos.

2011. jan. 27. 11:39
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
nekem a tolófájások sikítással jöttek, ha rámüvöltöttek volna akkor se tudtam volna visszafogni.....az orvos rámnézett és megkérdezte: szülünk?....ha a férjed ott van vagy valakid akkor úgyse mernek "rendre utasítani" jó szülést!
2011. jan. 27. 11:41
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Második gyermekemnél magzatvízhiány miatt töltöttek alulról a burokba folyadékot. Nagyon erősnek éreztem a fájásokat és én úgy éreztem, hogy nem volt közöttük szünet. Nyöszörögtem, a végén már mindenfélét mondtam. A szülésznő nem egyszer rám szólt, hogy csendben, mert megijesztem a kismamákat. Cartam rájuk. Életemben nem fájt még semmi ennyire. Harmadik gyermekem születésénél meg sem pisszentem. Egyedül akkor nyögtem fel, amikor jött az első tolófájás annyira nem vártam még. Utána persze meg dicsértek, hogy milyen ügyes voltam. Pedig nem voltam ügyesebb mint a másodiknál, csak a szülés volt elviselhetőbb.
2011. jan. 27. 12:06
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Ott eszedbe sem fog jutni, még a gondolata sem, hogy mit szabad és mit nem.Jönni fog minden magától, ne aggódj, ösztönösen azt fogod tenni, ami jól esik, és ne törődj semmivel.Sok sikert. minden oké lesz.
2011. jan. 27. 12:08
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Túl vagytok rajta, és ez a lényeg. Boldog babázást! :-))
2011. jan. 27. 12:21
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én szültem ott volt olyan doki aki megpofozta a vajúdó kismamát hogy szedje össze magát!Felfüggesztették 6 évre a szüléstől csak ultrahangot végezhet!Viszont nem hiszem hogy üvöltözni fogsz azért mert alacsony a fájdalom küszöböt!Nekem a szülésznőm mondta h a nyomásra figyeljek mert minden más csak elveszi az erőm!
2011. jan. 27. 12:35
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Én nyöszörögtem vajúdás közben.Nekem nagyon jól esett.Valahogy megnyugtatott és segített a fájásoknál.Kiabálni viszont nem kiabáltam.De ha neked jól esik akkor miért ne.Van olyan orvos aki szól érte,de amikor én szültem volt a másik szobában egy anyuka aki viszont kiabált.
2011. jan. 27. 12:44
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a szülőszobán volt egy nem idén barnult lányka és ő sikongatott kb az elejétől, mellettem feküdt és azt mondogatta, h meghal, meg h császárt akar.....neki csak azt mondták, h ki fog fáradni és az rosszabb....nem szidták le. Engem kicsit zavart a dolog, de az is igaz, h kb bármi történhetett volna mellettem a saját fájdalmaim voltak a központban! kórháza, személyzete válogatja!
2011. jan. 27. 13:33
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, hogy így alakult nektek, de most már próbáld meg elfelejteni. :( A baba jelenléte, és hogy legalább túl vagy rajta biztos hamar kárpótol. És igazad van, legközelebb másik kórház, ahonnan jobb tapasztalatokról hallasz.
2011. jan. 27. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!