Miert van annyi kismama, aki csaszarral szeretne szulni?
én is természetes úton szerettem volna szülni.Rettegtem a császártól.Maga a tudat,hogy felvágnak meg ,hogy milyen marad a a heg.el is indult a szülés 36 óra vajúdás után megcsászároztak.nem tágultam semmit és esélyem sincs szülni sajnos.Mikor közölte a szülő szobán a doki,hogy bele egyezünk e a császárba,mert nem látja esélyét,hogy meg tudom szülni a babát.Én úgy kiborultam,hogy az nem igaz.És még a hír után tolófájásokkal szenvedtem több mint fél órát.
Én azt mondom,hogy ne félj tőle fél óra alatt kész az egész.Igaz hogy az utána lévő napok azért nehezebbek mint a spontán szülésnél,de ki lehet bírni.Ég meg feszül a has nehezen lehet megfordulni az ágyon,egy kicsit meggörnyedve lehet menni,ha le akarsz ülni nehéz,de ha megszokta az ülést a hasad akkor felkelni nehéz,de minden egyes nap egyre jobb.Én egy hét múlva mentem varratszedésre,de akkor már teljesen jól voltam.
Azért készülj fel lelkiekben a császárra is én nem voltam ezért ki is borultam.
De én azt a nőt egy kicsit hülyének tartom aki inkább a császárt választja spontán szülés helyett.
Lényegében mikor kibújik a gyerek azt nem tudom milyen érzés,de a tolófájásokig eljutottam.
Azért drukkolok neked,hogy spontán és könnyű szülésed legyen.
Én sem gondoltam volna,hogy 23 évesen császáros leszek :(
4hetes baba anyukája
Könnyebbnek semmiképp nem könnyebb, csak máshogy fáj, máshol és máskor.
Aki azért választja ezt mert fájdalommentesnek és könnyűnek hiszi,az nagyon téved.
De aki fél attól hogy elakad a baba és oxigénhiányos lesz, fél attól hogy a 10-20 órán keresztül hagyják szenvedni majd utána szó szerint kinyomják belőle a gyereket illetve fél hogy szanaszét vágják/reped az alfele az a kismama igenis alappal hajlik a császár felé. És ezekben az esetekben - a császár előnyeiről és hátrányairól való megfelelő felvilágosítás és írásos nyilatkozat mellett - iganis hagyni kéne választani a kismamákat. Persze nem azt választhatná, hogy előre lefixált időpontban műtenék, hanem a szülés természetes beindulása után.
A természetes szülésnek és a császárnak manapság ugyanazok a kockázatai, és ha valakinek ellenérzései/félelmei van a természetes szüléssel kapcsolatban akkor annak általában úgyis császár a vége; ezért szeretne sok kismama császárt.
Szia!
Én császáros voltam sajnos de én nagyon hajtottam a természetes szülésre. Én át akart élni mert ez nekem egy csoda és rossz hogy nem sikerült. Fájni nekem nem fájt
nem volt vele bajom
engem úgy kergettek be mindig a szobába. reggel 8kor indították a szülést éjfélkor műtöttek akkor egyeztem bele hogy megcsászározhatnak, addig húztam halasztottam.... De majd a következőt megszülöm akkoris természetesen ha törik ha szakad :D .... Igazából mindenki azt mondja hogy jajj mekkora fájdalom stb... Na nekem nem volt az sőt a gátmetszéses anyukák nehezebben mozogtak ültek le és álltak fel ( mondjuk átélem szegényeknek milyen lehetett)
az én fejemben is motoszkált a császár gondolata,nem a fájdalom miatt, hanem - ha elítéltek akkor is leírom: rendkívül fontos számunkra a testiség, és sok olyat hallok, hogy szülés után nem úgy jött rendbe alul, ahogy kellett volna...és úgy is maradt....
persze, a császár meg egy műtét, de ma ez már rutin. A dokim a gátvédelemmel lebonyolított szülés híve, szóval, ingok, mint a nádszál... még van időm, 20hetes vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!