Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 37 hetes kismama vagyok. És...

37 hetes kismama vagyok. És császárral fogok szülni (érzéstelenítéssel). Milyen lessz utánna először felkelni? Nagyon fáj?

Figyelt kérdés
2009. febr. 2. 13:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem szépítem a dolgot...nagyon fáj. De megéri, én 5 hónapja szültem császárral de a kislányomért bármikor újra végigcsinálnám. Amúgy szó szerint percről percre jobb lesz. Reggel császároztak, este kérdezte a nővér, hogy kérek-e fájdalomcsillapítót, de nem kellett.

Az első felkelés nagyon nehéz, de minél többször gyakorlod, annál hamarabb menni fog. Engem 12 óra elteltével keltettek fel.

2009. febr. 2. 13:35
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt hittem, hogy jobban fog fájni. Bár mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Én az első napon lassan mozogtam, úgy nem annyira fájt, inkább az ágyból felkelés a vészes. Javaslom vigyél magaddal valami "kötélfélét" Én az ágyam végére kötöttem, úgy húztam fel magam. Egyébként utána mikor felkelsz az a legjobb, ha minél többet mozogsz. Mi, akik sokat mozogtunk hamarabb helyrejöttünk, mint akik túlságosan kímélték magukat. Persze mondom, fájdalomküszöbtől is függ...
2009. febr. 2. 13:40
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is császárral szültem, és mindenki azzal riogatott, hogy mekkora borzalmakat fogok átélni, meg a felkelés kibírhatatlan lesz (ezt a kórteremben mondogatták a szobatársaim, mert az enyém nem programozott volt). Ehhez képest 12 órával a műtét után jött a nővér, felsegített ülő helyzetbe, és szépen talpra álltam. A legkellemetlenebb része az volt, hogy nincs az emberen bugyi, ami megtartja a betétet, ezért összeszorított lábakkal kellett eltipegnem a mosdóig, meg zavaró volt a katéter. Kicsit szédültem először, de szépen egyenesen kell menni, nem lehajtott fejjel, összegörnyedve, és így pillanatok alatt elmúlik. Este már simán az asztalnál ülve vacsoráztam. Az első egy-két napban a le-és felkelés kicsit tovább tart, mert húzódik a seb, de nekem nem fájt. Másnap reggel már egyedül mentem le a kislányomhoz, és lépcsőn jöttem vissza egy emeletet. Tehát az a lényeg, hogy ne hagyd el magad, minél többet sétálj, mert ez rengeteget segít. Mi majdnem két hétig voltunk bent (a babával volt probléma), és volt olyan, aki még egy hét múlva is úgy vonszolta magát, mint egy hadirokkant. Azért nem ennyire rossz. Próbálj meg úgy hozzáállni, hogy erős vagy, és hamar fel kell épülnöd a baba miatt, és ennél nagyobb motiváló erőre nincs szükség. Minden jót kívánok!
2009. febr. 2. 13:46
 4/21 A kérdező kommentje:
És mégis milyen érzés?Mert ettől tartok a legjobban.A katéter milyen volt?
2009. febr. 2. 13:47
 5/21 anonim ***** válasza:

Elnézést, hogy belekérdezek a kérdezőtől, de azt szeretném tudni, hogy mivel programozott lesz a szülés, mikor végzik a műtétet? Úgy értem hányadik hétben?

Én aggódom, nehogy meginduljon a szülésem műtét előtt mert a második is császár lesz. Normálnak indult de császár lett belőle.

Az elsőnél pedig kegyetlen volt az első felkelés és az utána lévő pár nap, de akkor ott nem azzal foglalkoztam hanem a kisfiammal.

Szerintem Te is így leszel ezzel majd meglátod :)

Elnézést, hogy belekérdeztem

Üdv: 30 heteske

2009. febr. 2. 13:48
 6/21 A kérdező kommentje:
Most őszinte leszek.sajnos Condylomám van.Ami miatt nem szülhetek mert elkaphatja a baba.Ezért tervezett lesz.
2009. febr. 2. 13:53
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vok.

A katétert amikor kiveszik kicsit kellemetlen de nem fáj.

Tényleg úgy van ahogy az előző válaszokban írták. A pozíció váltás a nehézkes. Amikor felkelsz és mászkálsz azt azért ki lehet bírni. Én hamar felépültem, 3 hét után már hasizmoztam is. Azért a 12 órás hiába vajúdás sokkal rosszabb volt a fájdalom szempontjából, meg pl én tudtam simán wc-ni mig a gátsebes anyukák nagyon szenvedtek körülöttem.

2009. febr. 2. 13:53
 8/21 A kérdező kommentje:
Azt még nem tudom mikor lesz.Csak lelkiekben próbálok felkészülni.Mennyire fog fájni meg mi fog velem történni.Hogy ne lepődjek meg a dolgokon.
2009. febr. 2. 13:55
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Igazából tényleg csak maga a felkelés nehéz, kell hozzá egy kis hasizom és hát a hasadon van egy seb. Ha sikerül felállni, utána már a séta nem olyan nagy ügy. A járásukról ki lehet választani, hogy ki, hogy szült. A császáros mamák általában egyenes derékkal járnak, mert úgy nem húzódik a seb. Lehajolni egy bizonyos szög alá egy darabig valószínűleg nem fogsz tudni. A hajolásban is segít, ha az egyik lábadat hátra elemeled egy kicsit a földtől. A katéter nem fájt, se a berakás, sem a kivétel. A kivétel után egy darabig nem éreztem pisilési ingert, óra alapján jártam pisilni. Pár nap alatt szépen folyamatosan visszajött az érzés.
2009. febr. 2. 13:55
 10/21 anonim ***** válasza:
Még azt is elfelejtettem, hogy akkora boldogságban van az anyukának ilyenkor része, hogy a fájdalmakkal nem is foglalkozik.
2009. febr. 2. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!