37 hetes kismama vagyok. És császárral fogok szülni (érzéstelenítéssel). Milyen lessz utánna először felkelni? Nagyon fáj?
13.53-as
Először beadják az érzéstelenítést majd lefektetnek kicsit féloldalasan és ezért leszíjaznak. Kitisztítják a hüvelyedet majd letakargatnak és egy nagy paravánt tesznek eléd, semmit nem látsz és érzel.
Pár perc és viszik a babát kifelé majd rendberakás után visszahozzák mert Téged ekkor varrnak.
Aztán átpakolnak az őrzőbe, ahol ügyelned kell arra, hogy sokat igyál és nem mozgasd a fejed mert megfájdulhat.
Három óra alatt kimegy a hatása az érzéstelenítésnek, 6óra elteltével engem átvittek a kórtermembe, majd hajnalban fel kellett kelnem (12 .40-kor volt a műtét)mosakodni.
Kaptam fájdalomcsillapítót ha kértem meg r-gam cseppet összehúzónak... hát ennyire emlékszem
Remélem segítettem
Műtét közben folyamatosan mérik a vérnyomást, adnak valamit vénásan és mindig beszélnek hozzád. Nálam legalábbis így volt. Tök nyugodt voltam.
Bocs hogy így részletekben jutnak eszembe a dolgok.
Hát az az előkészítés amikor beadják az érzéstelenítőt, megmutatják hogy kell lenned amikor adják az epidurálist, vagy spinálist. Én akkor ott igen kótyagos voltam mert előtte 12 órát vajúdtam és abból meg azért nem éreztem semmit, mármint a szórásból mert éppen fájásom volt és mondta az anesztes hogy nyugi ez az utolsó fájás amit ki kell bírnom. Aztán pár pillanat múlva már has és attól lefelé nem éreztem semmit.
Gondolom az előkészítésnél neked majd lesz beöntés, infuzíó, kis borotválás :))) nekem ezek a szülőszobán már megvoltak mivel rendes szülésnek indult, aztán közvetlen a műtét előtt kaptam az infuziót és már jöttek is értem.
A többit tudod.
Talán a rossz az egészben, hogy ott fekszem kiterítve pucéran annyi ember előtt a műtőben. De aztán letakarnak.
Nekem a műtősnek kellett dőlnöm míg a jóképű aneszteziológus beadta a gerincembe a cuccot.
És ő végig belátott a leplem alá, mármint a cicimet:)))
De igazából már ott az sem érdekelt, annyit szenvedtem előtte.
És még valami! Ami talán a legfontosabb!
Én nem tudtam utána szoptatni mert nem indult be a tejcim és kisfiam kapott a kórházban tápszert!
Ez nagy hiba volt! Ma már tudom, hogy azért volt olyan keservesen sírós baba.
Ez állítólag gyakori császárosoknál.
Ezt most a kislányom érkezésekor szeretném elkerülni, úgyhogy mellettem lesz amint lehet és póbálom...próbálom szoptatni és talán sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!