Miért nem kér egy csomó nő érzéstelenítést a szüléskor?
Őszintén megmondom,hogy nekem az oxitocintól olyan fájásaim voltak hogy az volt az utolsó amire gondoltam(fájdalomcsillapító).
Fel sem ajánlották,így sikerült de megérte!
Életünk legszebb napja volt!
Én kértem volna, de nálunk nem lehet...
Az meg, hogy sokan írják, hogy ki lehet bírni, meg nem fáj annyira: mindenkinek más a fájdalom küszöbe, és ami legfontosabb, a szervezete, tehát lehet, hogy ami neked semmi, az másnak sok.
Ha akarsz, és van rá lehetőséged, nyugodtan kérd. Ettől nem leszel kevesebb.
Nekem lehetőségem sem volt érzéstelenítésre (koraszülésem volt), mire a kórházba értem, már fölösleges is lett volna, másfél óra múlva megszületett a kisfiam. De az egész lezajlott 7-8 óra alatt, kibírtam, sőt eleinte sajnos bélgörcsnek véltem a fájásokat...
Ha már fájdalom, nekem utólag nem a vajúdás és a kitolás jut erről az eszembe, hanem az, ahogy utána rendbe rakott a doki. Na, ott hiába adott helyi érzéstelenítőt, az halottnak volt a csók. Inkább még egyet szültem volna!
Nem tudom, a következő szülésem milyen lesz, de ha az elsőhöz hasonló intenzitású és időtartamú, azt biztos kibírom különösebb érzéstelenítés nélkül is. :)
Azert konnyen beszel az aki kevesebb mint 10 orat vajudott...
En 25 orat vajudtam. Ha beleszamoljuk a rendszertelen fajasokat (8-10-12 percesek) akkor osszesen 36-ot!!!
De en altalaba 25-ot mondok mert az volt igazan kemeny, eleve 5 perces kemeny fajasokkal. 18 ora alatt 2 centirol 3 centire tagultam amit ugye tudunk,hogy a szuleshez 10 centi (5 ujnyi) kell.
Mivel akkor mar vagy 6-7 oraval elotte burkot repesztettek ezert akkor mar olyan fajasaim voltak,hogy csillagokat lattam, ugyanis osszeertek a fajasok. Megis csondbe voltam,halkan nyoszorogtem ha orditottam volna elveszi a maradek eromet is.
En ugy indultam a korhazba,hogy nem kell semmilyen fajdalom csillapito pedig a dokim mar par ora utan mondta (30 eves tapasztalat),hogy ebbol csaszar lesz ha nem kapok EDA-t.
Vegul 19 ora vajudas utan rabeszeltek, megkaptam es tolofajasokig tudtam aludni majdnem 6 orat. Aztan nagyon hamar kibujt a babam. Tehat nem huzta el a szulest egyaltalan. De ha arra a 6 orara meg szenvedni hagynak akkor biztos nem lett volna erom a tolofajasokra es akkor meg csaszar...akkor ertelme lett volna a 2 es fel napos vajudasnak.
Szoval az iteljen el eloszor aki annyit vajudott mint en!!!
Pontosan ezért írtam, hogy ha olyan lesz a második, mint az első, akkor kibírom érzéstelenítés nélkül. De ezt ugye nem tudja előre senki, és főleg nem tudjuk, mit érez a másik ember. Szerintem nemcsak a fájdalomküszöbök eltérőek, hanem maga az objektív fájdalom is lehet más intenzitású.
Ha legközelebb úgy érzem, hogy valami miatt nem bírom tovább, biztos kérek valami könnyítést, ha már civilizált világban élünk, és nem az őskorban.
Nekem tehát eszem ágában sincs elítélni senkit sem azért, mert kér, sem azért, mert nem kér érzéstelenítést. Mindenki döntse el maga. Én csak leírtam, hogy én miért nem kértem. (Nem volt rá idő, fel sem merült.) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!