Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem kér egy csomó nő...

Miért nem kér egy csomó nő érzéstelenítést a szüléskor?

Figyelt kérdés
Szerintem nem itt kell megmutatni, hogy milyen "tökös" vagyok...Nem búnkóságból, hanem kíváncsiságból tettem fel a kérdést!
2011. jan. 12. 21:30
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
34%
mert aki kér, az gyenge, bátortalan, nyafka és Taigetosz pozitív. Habár ez biztos nem mond neked sokat, mivel hosszú u-val írtad a bunkót....
2011. jan. 12. 21:31
 2/58 A kérdező kommentje:
Hallottál már arról, hogy gépelési hiba? Tapló
2011. jan. 12. 21:35
 3/58 anonim ***** válasza:
54%

Te mekkora paraszt vagy, kedves első...

Van, akinek magas a fájdalomküszöbe, illetve sokan úgy gondolják, hogy a szülést meg kell élni úgy, ahogy van.

Az én fájdalomküszöböm alacsony, és nem vagyok tökös, ezért kértem, de most már bánom, hogy annak idején életben hagytak...

2011. jan. 12. 21:35
 4/58 A kérdező kommentje:
Huh.. Ez így elég ilyesztő. Miért bánod, hogy életben hagytak? Rossz élmény volt a szülés, vagy az, ami utána volt?
2011. jan. 12. 21:39
 5/58 anonim ***** válasza:
32%

Én még nem szültem, de valószínűleg nem fogok kérni, és azért nem, mert így biztos jobban fogok tudni koncentrálni és vigyázni a babára, ha nem kábít el az érzéstelenítő.

Aztán lehet, hogy a második előtt már hónapokkal előre lebeszélem, milyen érzéstelenítést szeretnék, de az elsőt lehetőleg így szereném megszülni.

2011. jan. 12. 21:41
 6/58 anonim ***** válasza:
35%
Sok orvos nem akar adni a szülés kezdetén, azután a vége felé azért nem, mert már mindegy... Amúgy az epidurális érzéstelenítést nem ajánlom senkinek. Édesanyámnak félreszúrták, és csak a lábujjait nem érezte, minden mást nagyon is.
2011. jan. 12. 21:41
 7/58 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem van aki csak kíváncsiságból vagy tapasztalatszerzésből (ilyen is van). De vannak akik nem érzik magukat teljes értékű anyának ha nem élnek át mindent úgy szülés alatt ahogyan azt az anyatermészet elrendelte.

Illetve szerintem olyan is van aki nem hiszi el, hogy annyira fáj, vagy úgy gondolja, hogy majd neki nem fáj annyira (végülis előfordulhat, hogy tényleg nem).

Sok oka lehet.

2011. jan. 12. 21:42
 8/58 anonim ***** válasza:
90%

Voltak komplikációk, de nem emiatt, ez csak az első válaszolónak szólt :)

A kislányom kárpótol mindenért.

2011. jan. 12. 21:43
 9/58 anonim ***** válasza:
49%

Csak mostanában lett divat az érzéstelenítés. Régen nem is hallott róla senki. Én 3 gyereket szültem,nem is volt nagyon könnyű egyik szülés sem, a harmadik pedig el is húzódott sokáig,mégis kibírtam kiabálás és hiszti nélkül. Önuralom is létezik.

Ezzel nem akarok lebeszélni senkit,aki akar érzéstelenítést.

2011. jan. 12. 21:45
 10/58 anonim ***** válasza:
90%
Én úgy tudom,hogy az érzéstelenítővel sokkal hosszabb ideig tart a szülés. Én se kértem amúgy,a legvégén kaptam csak, az orvos javaslatára.
2011. jan. 12. 21:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!