Miért nem kér egy csomó nő érzéstelenítést a szüléskor?
Az első gyerekemnél fel sem ajánlották, azt sem tudtam, hogy van rá lehetőség. Burokrepedéstől számítva megvolt másfél óra alatt, csodálatos élmény maradt a születése. Azóta még 3 csemetém született, és valahogy eszembe sem jutott fájdalomcsillapítást kérni. Nem azért, mert csak így érezném magam teljes értékű anyának, vagy hogy a bátorságommal villogjak. Egyszerűen mindegyikük könnyen, gyorsan született és szép emlékeim maradtak. Most várom az ötödiket, gondolom, most sem lesz másként. De ha nagyon megvisel a vajúdás, simán felülbírálom az álláspontomat.
Szerintem szinte mindegy, hogyan születik az a gyerek, csak már a karodban tarthasd.
Azért kell a terhesség alatt foglalkozni ezzel, hogy ne a szülőszobán kelljen.
Érdekes az egyik hozzászóló válasza, én is a Jahn Ferencben szültem mindkét gyerekemet, az elsőnél kaptam EDA-t, a szülés utáni második napon már mérhetően szopizott a babám, pár hét után pedig már anyatejleadó voltam...
Akinek fájt az EDA bekötése, ott valamit az anesztes doki elrontott. Azért adják fájás alatt, hogy ne érezz belőle semmit. Nekem semmi gondom nem volt az EDA-tól.
A második babámat érzéstelenítés nélkül szültem, de jó volt a tudat, hogy ha gáz van, akkor lehet fájdalomcsillapítást kérni.
Én ismerek olyat, aki ebből jó anya - rossz anya kérdést kreál, én nem vagyok ilyen. Nem önszántamból választottam az elsőnél az EDA-t, vannak olyan esetek, amikor ez az utolsó lehetőség a császár előtt.
És olyat is ismerek, aki azon az állásponton van, hogy a bibliában benne van, hogy fájdalommal szüld meg gyermeked...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!