Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem kér egy csomó nő...

Miért nem kér egy csomó nő érzéstelenítést a szüléskor?

Figyelt kérdés
Szerintem nem itt kell megmutatni, hogy milyen "tökös" vagyok...Nem búnkóságból, hanem kíváncsiságból tettem fel a kérdést!
2011. jan. 12. 21:30
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
51%
Én se kértem eredetileg, mivel ahol én szültem, csak EDA-t lehetett volna kérni, gázt, stb.-t nem, és az EDA-tól jobban féltem, mint a szülési fájdalmaktól. De amikor még 5 óra múlva is ugyanott tartottam a méhszájamat illetően (semmit nem tágult), a fájdalmak viszont egyre erősödtek (szinte elviselhetetlenné), akkor szóltam, hogy inkább kérem az EDA-t, mert annyira le fogok így fáradni, hogy esetleg nem lesz erőm a tolófájásoknál. Úgyhogy kaptam, ami elviselhető mértékűre csillapította a fájdalmakat és meggyorsította a tágulást (simaizom-lazító ugyanis). Úgyhogy amennyire ellene voltam, most annyira mellette vagyok és a következőnél már előre fogom jelezni, hogy kérem. Nekem ügyesen bekötötte a doki, pedig megijedtem, hogy milyen fiatal, biztos nincs tapasztalata, de minden simán ment. Nekem is fájt utána kb. 2 hónapig a helye, ha begörbítettem a hátamat, de nekem még így is megérte.
2011. jan. 13. 10:05
 42/58 anonim ***** válasza:
Én azért nem kértem mert meg akartam próbálni érzéstelenítés nélkül. Aztán eléggé elhúzódott az egész, az első komoly fájástól eltelt 30 óra mire meglett a lányom, kimerültem. Az utolsó fél órában szóltam, hogy mégis kérnék mert már pokolian fáradt vagyok és nagyon fáj, erre azt válaszolták ha addig kibírtam akkor már ezt is ki fogom. Kibírtam, de a következőnél meglehet, hogy fogok kérni még időben. Még külön kellemes élmény volt, hogy gátvédelemmel szültem (fel sem merült a gátmetszés -külföld ) és repedt minden mint ahogy az megvan írva...
2011. jan. 13. 10:05
 43/58 anonim ***** válasza:
A mi kórházunkban nincs is lehetőség fájdalomcsillapításra,mindenki anélkül szül meg! De ha lehetett volna én kértem volna,majdnem 3napot vajúdtam és végül meg kellett császározni!
2011. jan. 13. 10:57
 44/58 anonim ***** válasza:

Az első gyerekemnél fel sem ajánlották, azt sem tudtam, hogy van rá lehetőség. Burokrepedéstől számítva megvolt másfél óra alatt, csodálatos élmény maradt a születése. Azóta még 3 csemetém született, és valahogy eszembe sem jutott fájdalomcsillapítást kérni. Nem azért, mert csak így érezném magam teljes értékű anyának, vagy hogy a bátorságommal villogjak. Egyszerűen mindegyikük könnyen, gyorsan született és szép emlékeim maradtak. Most várom az ötödiket, gondolom, most sem lesz másként. De ha nagyon megvisel a vajúdás, simán felülbírálom az álláspontomat.

Szerintem szinte mindegy, hogyan születik az a gyerek, csak már a karodban tarthasd.

2011. jan. 13. 11:34
 45/58 anonim ***** válasza:

Azért kell a terhesség alatt foglalkozni ezzel, hogy ne a szülőszobán kelljen.

Érdekes az egyik hozzászóló válasza, én is a Jahn Ferencben szültem mindkét gyerekemet, az elsőnél kaptam EDA-t, a szülés utáni második napon már mérhetően szopizott a babám, pár hét után pedig már anyatejleadó voltam...

Akinek fájt az EDA bekötése, ott valamit az anesztes doki elrontott. Azért adják fájás alatt, hogy ne érezz belőle semmit. Nekem semmi gondom nem volt az EDA-tól.

A második babámat érzéstelenítés nélkül szültem, de jó volt a tudat, hogy ha gáz van, akkor lehet fájdalomcsillapítást kérni.

Én ismerek olyat, aki ebből jó anya - rossz anya kérdést kreál, én nem vagyok ilyen. Nem önszántamból választottam az elsőnél az EDA-t, vannak olyan esetek, amikor ez az utolsó lehetőség a császár előtt.

És olyat is ismerek, aki azon az állásponton van, hogy a bibliában benne van, hogy fájdalommal szüld meg gyermeked...

2011. jan. 13. 11:49
 46/58 anonim ***** válasza:
Mondtam a fogadott orvosomnak, hogy szeretnék, ő meg mosolyogva mondta, hogy nem fog adni... Végül be se jött a szülésre, de ettől függetlenül sem kaptam.:(
2011. jan. 13. 11:55
 47/58 anonim ***** válasza:
0%
nincsen annál szebb mint 1 nő emlékezets, 1 szülő kismam szeret bátornak erősnek lenni megmutatnni hogy érzéstelenitőnélkül fájdalmasan kibirja nyomni gyereket pocakjábol.
2011. jan. 13. 13:52
 48/58 anonim ***** válasza:
Azért az érdekes,hogy van aki azért nem kér EDA-t mert fél a tűtől a gerincénél:)
2011. jan. 13. 13:53
 49/58 anonim válasza:
100%
Én még nem szültem, de ha egyszer lesz rá lehetőség h fájdalomcsillapítót kapjak, én biztos kérni fogom. Úgy tartom h ha nem muszáj és lehet tenni ellene akkor minek szenvedjen az ember? A végeredmény úgyis ugyanaz. Ott lesz a baba!! És én nem arra szeretnék majd emlekezni h mennyire nehéz volt, meg h mennyire fájt... Nem akarok hősködni, nem bírom a fájdalmat, és semmivel sem vagyok értéktelenebb anyaként azért mert nem kérem a fájdalmat.
2011. jan. 13. 16:44
 50/58 anonim ***** válasza:
Mitől érdekes?nem oda adják?sztem a gerinc közelébe.amúgy meg nem félek tőlle,hanem nem akarom,h tűvel ott megszúrjanak!ezt nem értem miért érdekes!azért mert vki nem akar vmit az nem azt jelenti,h fél tőlle.
2011. jan. 13. 16:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!