Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik epidurális érzéstelenítés...

Akik epidurális érzéstelenítést kaptak szüléskor és bevált nekik, hogyan élték meg, mit tapasztaltak?

Figyelt kérdés
Mikor adták be? Mennyi ideig hatott? Hogyan éreztétek a fájásokat? A kitolási szakaszban már érezhetőek a fájások? Hirtelen térnek vissza a fájások? A gátmetszéskor hat még? A varráskor? Mellékhatások voltak-e? Van-e zsibbadás utána? Fáj-e a helye? Fel lehet kelni vele a vajúdáskor?
2011. jan. 19. 23:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez engem is erdekel!!!!
2011. jan. 19. 23:23
 2/6 anonim ***** válasza:

2 indított szülésem volt eda-val, most másodikról írok

(első 11 éve vol,t második csak 22 hónapja, még jobban emlékszem)

Burokrepesztés, majd kivárás, hogy induljanak maguktól fájások, de semmi. ekkro kaptam oxitocint, közben a nő dokim berakta a hátamba a kanült (1. szülésnél anesztes csinálta)

Mikor mér kedtem erősnek érezni fájásokat, belenyomtak egy adag EDA-t.

Onnantól minden tök jó volt,olyan nyugodt állapotba kerültem, annyi, hogy kicsit viszketett bőröm a hasamom, de ez annak a hatása.

Gyorsan telt az is ő, én pihiztem, párommal elvoltunk.

Közben kimehettem wc-re is.

Mivel az így sem tágult eléggé, hiába emelték az oxitocint, amkor elmúlt ez első adag eda hatása, a szülésznő fél órára labdára ültetett, hát mit mondjak, nem volt lányálom, de legalább tágultam.

Majd kaptam egy újabb adagot.

A tolófájásokat éreztem, rövid volt kitolási szak.

A szülés után 1 órát varrtak kívül belül, őszintén errre részre már annyira nem emlékszem, kivoltam, mert -ugyanúgy mint az első szülésnél, itt is nagy volt baba (1. 4,4 kg 2. 3,95 kg), szinte ugyanaz zajlott le, hogy varrtak, de még véreztem.. szóval ezt részt kihagytam volna.

Nem volt utána zsibbadás, egyáltalán nem fájt a helye.

És a fejem sem fájt.

Volt más bajom szülés után, belázasodtam, reggelig szülőszobán tartottak megfigyelésen, fájt az aranyerem...

Összeségében az eda-val kapcsolatban csak pozitív tapasztalataim vannak. Az első szülésemnél nem készültem rá, a szülőszobán feljaánlották, mint az egyik lehetőséget és én éltem vele. A második szülésnél már szóltam, hogy kérek.

2011. jan. 20. 01:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem mikor beadták meggyorsult a tágulás. Hát egy nagy megkönnyebbülés volt. El is aludtam mert semmit nem éreztem mindenem lezsibbadt. Amikor beadják nem fáj csak kellemetlen. A kitolásra már elment a hatása, de ez attól függ mikor adják be. Utána pár napig érzékeny volt a helye, és pár hónapig fájt a hátam és a derekam. De nem bántam meg mert már olyan szinten voltam a fájásokkal mikor beadták hogy sírtam, nagy megkönnyebbülés volt.

Jobb ha a kitolásra elmegy a hatása, mert különben nem érzed a tolófájásokat, és nem tudod mikor kell nyomni.

Könnyű szülést neked

2011. jan. 20. 08:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia!Én most szültem január 7-én és én is kértem az eda-t.Én nem tudom hogy nekem hova szúrták de nekem 1 percig sem hatott úgyhogy nagyon szenvedtem mert ebben volt minden reményem,sok jót hallottam róla.Mondjuk így gyorsan tágultam,3-4 óra alatt megvolt a baba.A behelyezése nekem sem fájt és mivel sok folyadékot ittam szülés után a fejem sem fájdult meg szerintem ez a titka.Egyik ismerősömnek bevált bár nagyon elhúzódott a vajúdás(10óra)és a kitolásnál sem éreztem mikor kell nyomni úgy könyökölték ki belőle a gyereket,de nem szenvedett.Ha még egyszer lehetne én nem élnék a lehetőséggel.
2011. jan. 20. 17:46
 5/6 anonim ***** válasza:
A hátralevő 3 órára kaptam EDA-t,vagy inkább úgy mondanám,hogy szűk 4 ujjnyira voltam kitágulva és amikor beadták,utána még 3 óra telt el,mire teljesen kitágultam és megszületett a lányom. Nagyon jól sikerült beadni,azonnal hatott,nem éreztem semmit a szurkálásból,a rettentő fájdalmat éreztem csak,mit bántam én mit matatnak a gerincemnél!:) Egy óra múlva kezdett kimenni a hatása,ekkor megnéztek és adtak még egy órára elegendő adagot. Közben a doki burkot repesztett. A második óra letelte után mondták,hogy hagyják kimenni a hatását,hogy tudjak nyomni. Mondtam azt meg ne próbálják,mert én úgy tudok nyomni mint még senki!:) A szülésznő mondta,akkor csináljunk próbanyomást. Nyomnom kellett. Látták,hogy megy ez,így végig hagyták hatni. Kitolás előtt felállítottak pár percre,hogy beékelődjön a baba feje,aztán vissza az ágyra és nyomhattam. 3.nyomásra kinn volt a lányom. Szóval nekem nagyon ment a kitolás,úgy nyomtam mintha évek óta nem szorulásom lenne:) Egy feszítő érzést éreztem csak,semmi fájdalom. Viszont vágtak és előtte még pluszba kaptam egy hatalmas adag helyi érzéstelenítőt is,ami varrásnál is hatott. Sajnos a nagy nyomásban a méhszájam is varrták:S Utána semmi mellékhatás nem volt,fejem egyáltalán nem fájt,2 óra megfigyelés után felültettek és tolókocsiba raktak,majd az ágyamba,hajnalban ki kellett menni pisilni,de nem szédültem. Csak napokig azt éreztem mintha ráültek volna a mellkasomra,de szerintem ez csak a keringés helyreállása miatt lehetett. Szóval én csak jókat tudok írni,áldom aki kitalálta az EDA-t. Viszont jókor és jól kell beadni.
2011. jan. 21. 00:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Én dec.11-én szültem, indított szülésem volt, vagyis azonnal bekötötték az oxitocint, majd burokrepesztés. Amikor 2 ujjnyira nyitva voltam, akkor kötötték be az EDA-t, én nem éreztem semmit, mert kaptam érzéstelenítőt is az eda bekötéséhez, majd a bekötés után várakozni kellett 15 percet, na én ekkor rosszul lettem, leesett a vérnyomásom, és a pici szívhangja is csökkent,ekkor elfordítottak a bal oldalamra így jobban lettem, csak éppen az eda csak a bal oldalamra hatott, és a jobb oldalon nagyjából ugyanúgy éreztem mindent. Az eda 1 órát hatott, közben kitágultam 4 ujjnyira, ekkor kaptam még fél adagot, de utána pikk-pakk (kb 5 perc után) jöttek a tolófájások, melyeket éreztem (hozzáteszem az jó ha érzed, mert különben nem tudod mekkorát nyomj. Én a gátmetszést éreztem, mert azt már a kitolási szakaszban csinálják, de nyugi, az nem vészes, mert fájáskor csinálják. Varrás előtt újabb adagot kaptam az eda-ból így az nem volt veszélyes, csak feszítést éreztem. Nekem nem volt mellékhatása, és a helyét sem érzem, szülés után 2 órával simán felkeltem. Nálunk nem lehetett felkelni vajúdáskor az eda miatt. Én a következő szülésemnél is biztosan fogom kérni, mert azért megkönnyítette a vajúdást,még úgy is, hogy féloldalasan hatott.
2011. jan. 21. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!