Akik epidurális érzéstelenítést kaptak szüléskor és bevált nekik, hogyan élték meg, mit tapasztaltak?
2 indított szülésem volt eda-val, most másodikról írok
(első 11 éve vol,t második csak 22 hónapja, még jobban emlékszem)
Burokrepesztés, majd kivárás, hogy induljanak maguktól fájások, de semmi. ekkro kaptam oxitocint, közben a nő dokim berakta a hátamba a kanült (1. szülésnél anesztes csinálta)
Mikor mér kedtem erősnek érezni fájásokat, belenyomtak egy adag EDA-t.
Onnantól minden tök jó volt,olyan nyugodt állapotba kerültem, annyi, hogy kicsit viszketett bőröm a hasamom, de ez annak a hatása.
Gyorsan telt az is ő, én pihiztem, párommal elvoltunk.
Közben kimehettem wc-re is.
Mivel az így sem tágult eléggé, hiába emelték az oxitocint, amkor elmúlt ez első adag eda hatása, a szülésznő fél órára labdára ültetett, hát mit mondjak, nem volt lányálom, de legalább tágultam.
Majd kaptam egy újabb adagot.
A tolófájásokat éreztem, rövid volt kitolási szak.
A szülés után 1 órát varrtak kívül belül, őszintén errre részre már annyira nem emlékszem, kivoltam, mert -ugyanúgy mint az első szülésnél, itt is nagy volt baba (1. 4,4 kg 2. 3,95 kg), szinte ugyanaz zajlott le, hogy varrtak, de még véreztem.. szóval ezt részt kihagytam volna.
Nem volt utána zsibbadás, egyáltalán nem fájt a helye.
És a fejem sem fájt.
Volt más bajom szülés után, belázasodtam, reggelig szülőszobán tartottak megfigyelésen, fájt az aranyerem...
Összeségében az eda-val kapcsolatban csak pozitív tapasztalataim vannak. Az első szülésemnél nem készültem rá, a szülőszobán feljaánlották, mint az egyik lehetőséget és én éltem vele. A második szülésnél már szóltam, hogy kérek.
Nekem mikor beadták meggyorsult a tágulás. Hát egy nagy megkönnyebbülés volt. El is aludtam mert semmit nem éreztem mindenem lezsibbadt. Amikor beadják nem fáj csak kellemetlen. A kitolásra már elment a hatása, de ez attól függ mikor adják be. Utána pár napig érzékeny volt a helye, és pár hónapig fájt a hátam és a derekam. De nem bántam meg mert már olyan szinten voltam a fájásokkal mikor beadták hogy sírtam, nagy megkönnyebbülés volt.
Jobb ha a kitolásra elmegy a hatása, mert különben nem érzed a tolófájásokat, és nem tudod mikor kell nyomni.
Könnyű szülést neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!