Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elköttetnétek, elköttettétek...

Elköttetnétek, elköttettétek magatokat a 3. császár után?

Figyelt kérdés
Mindenki azt ajánlja,hogy köttessem el magam,tavasszal szülöm a 3. Babánkat,császárral. Nem nagyon tudom mit tegyek...nekem ez nehéz...lelkileg. Lehet mindenki kiröhög.De ezt érzem.Viszont igazuk is van,mert mind a hárommal veszélyeztetett voltam/vagyok.Szerintetek? Ti mit csinálnátok?
2011. jan. 5. 10:20
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Jó,hogy ilyen sokan írtatok. Nos,konkrétan rá fogok kérdezni a dokimtól,hogy őszintén mondja meg,élet veszélyben volnék-e,ha bevállalnék x idő múlva egy 4. babát. Mert ha azt mondja,hogy igen.teljes mértékben úgy látja,akkor meg engedem. Erre döntöttem.Nem vagyok eszetlen.Érzem a dolog súlyát. Viszont,ha azt mondja,hogy semmi bajom nem lenne belőle,ha 10 év múlva szülném a 4.-et,akkor nem fogom elköttetni magam.De nagyon megkérem rá,hogy tényleg őszintén,és a tapasztalatai alapján mondjon felettem ítéletet,mert nekem ez nagyon fontos.És nem csip-csup kérdés.Egy vissza fordíthatatlan örök döntés.Lehet megnézetem magam más dokikkal is,Májusig még van pár hónap.És ha egybehangzó a döntésük,ám legyen. :(
2011. jan. 12. 18:10
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
meg fogja tudni mondani. Mert hallottam olyat, akinek az első császár után azt mondta ugyanaz az orvos, aki az enyém volt, hogy többet ne. Nekem a másodiknál 4 ultrahang volt és túlhordtam a babát (nem sokkal 2 nappal)és azt mondta jöhet a harmadik is akár, de többet ne. És elköt ha akarom.
2011. jan. 12. 18:17
 33/34 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy elköttetném-e magam, de az biztos, hogy nagyon nagy felelőtlenség 3 császár után újabb császárt vállani. A meglévő gyerekeimnek tartozom azzal, hogy ekkora kockázatot nem vállalok.

Nekem eddig 2 volt, érzelmileg és anyagilag is készen állunk egy 3. babára, de már a 3. császárnak is olyan nagy a kockázata, hogy meggondolom bevállaljuk-e. Igen, nem véletlen a többesszám, mert ha baj van és súlyos szövődményei lennének a műtétnek, akkor én szívok a legkisebbet, a férjem és a gyerekek pedig a legtöbbet.

2011. jan. 12. 18:23
 34/34 anonim ***** válasza:

Szerintem ez csak a te döntésed, és igazából a férjed sem szólhat bele. Valamilyen szinten persze, lehet véleménye, akarhat, közös is a döntés, de a te tested, a te akaratod. Valaki egyszer azt mondta, gyerek akkor lesz, ha a nő akarja, és ez igaz!

Én is sokat gondolkodom. 31 vagyok, 2 lányom van, és szeretnénk harmadikat. Sokszor gondolok rá, hogy utána elköttetem magam, mert elvileg nem szeretnénk több babát, és nem szeretnék életem végéig "feleslegesen" védekezni. Tabit szedni semmiképp olyan sokáig, főleg hogy a legerősebbet kell szednem. A spirál kizárva, nekem csak rossza tapasztalatom van róla, a gumit meg egyikünk sem kedveli, ha lehet kerüljük. Szóval egyértelműnek látszik az elkötés.

Viszont ki tudja, mi lesz még 5-10 év mulva, nyerünk a lottón, vagy akármi, akkor szülök bármennyit, mert imádom a gyerekeket, imádok terhes lenni és imádok szülni!

Szóval tuti nagy dilemma, de 26 évesen nem köttetném el magam, az biztos! -csak ha konrét életveszélyt jósolnak a további terhességekre, de ezt több orvossal is megnézetném, konkrétan az összes elérhetővel!!

2011. jan. 13. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!