Elköttetnétek, elköttettétek magatokat a 3. császár után?
Ez így igaz senki nem tudhatja mi lesz 10év múlva, h alakul az életed.... én 38éves vok két nagy lánnyal, s mivel a 2házasságomba élek és a páromnak nincs gyereke,,, sose gondoltam volna h , még 1x az életbe babát várok majd...de én a szülés után mindenképp lekötettem magam. Hidd el túl fiatal vagy még , én tutti nem tenném:-)
38hkm
26 évesen nehogy elköttesd magad!!!
kinek mi köze van hozzá?!
A szomszédban van erre az élő példa. A hölgynek 3 gyereke van, most 42 éves. A férjétől elvált, és most összeházasodott egy másik férfival. Nagyon szeretik egymást, második fiatalkorukat élik, viszont nem lehet közös gyerek, mert a nő elköttette magát. Szeretnének közös gyereket, és most lombikon gondolkoznak. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem lenne elkötve.
Nyilván nem tudhatja az ember, hogy mit hoz a sors, és egy boldog babavárós időszakban nem is szabad válásra gondolni, de az elköttetéssel biztos, hogy spontán nem lehet majd gyereked. Nekem ez kicsit olyan lenne, mintha a nőiességemtől fosztanának meg. Lehet úgy védekezni, hogy ne legyen abból gyerek. Szerintem. Amikor nem akartam babát, akkor gyógyszer mellé még óvszert is húztunk.
Én 30 vagyok, és februárban szülöm a 3. gyermekünket. Az első kettő sima szülés volt, és a doki nekem is felajánlotta, hogy ha most császárra kerülne a sor, akkor elköttethetem magam. Nagyon váratlanul ért, nem tudtam, hogy van ilyen. Kapásból nemet mondtam. Ehhez azóta is tartom magam és szerencsére a férjem is. Tény, hogy most több babát nem tervezünk, de soha nem lehet tudni, hogyan alakul az életünk. Fiatalnak érzem magam ahhoz, hogy úgymond meddővé tetessem saját magamat. Mikor manapság sokan ebben a korban kezdenek gondolkodni a gyermekvállaláson. Vagy épp orvostól orvosig járnak, hogy végre teherbe essenek.
Te is olyan fiatal vagy még, nem tudhatod, mit tartogat számodra az élet. 26 évesen szerintem korai lenne magad elköttetni. Én 30 évesen vagyok erre képtelen. Ha már lennék 40éves, akkor nem gondolkodnék sokat rajta, de így...Ki van zárva.
Azzal meg ne foglalkozz, mit mond anyós, meg akárki. Ez csakis a ti kettőtök döntése lehet. Véleményeket lehet mondani és azt megfontolni, de senki nem várhatja el tőled, hogy ezt tedd, ha te nem akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!