Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléstől való beteges félelem...

Szüléstől való beteges félelemmel lehet valamit kezdeni? (tokofóbia)

Figyelt kérdés
Járt valaki hasonló cipőbe és megtudta oldani? Hogyan?
2010. dec. 23. 18:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Általában a szülési állapotot összekeverik egy bizonyos depresszios betegséggel.

Először is azt kell tudomásul venni hogy az csak egy állapot nem betegség.

Azért mert valaki terhes az nem azt jelenti hogy körülötte forog a világ .

Sokan ebbe a tévaszmébe élnek.

Netán ha negativ hatások érik akkor meg kezdődik a vita és stressz helyzet kialakulása.

2011. jan. 2. 17:57
 12/15 anonim ***** válasza:
31%

császárral szültem és dunsztom sincsen róla milyen a hüvelyi szülés! én ettől rettegtem és mikor a dokim közölte bőgtem mint egy 5 éves! tény hogy a gerincbe adott érzéstelenítőn kivűl semmit sem éreztem, és hogy amint kitoltak a műtőből már a karomban volt a picikém!!!

nekem ez volt a félelmem és lelkileg belebetegedtem mikor a kórházban egy velem szembejövő anyuka benyögte h minek annak gyerek aki nem tudja rendesen megszülni:'(

ráadásképp aki a mellettem lévő ágyon szült fél óra alatt kipottyantotta a babáját én ezzel szemben 8órát kínlódtam pedig indított szülés volt!

másnap a dokim mondta h ha még 2órát vártunk volna kijött volna rendesen is csak nem mert kockáztatni mert hátha.....

a következőt szeretném hüvelyi úton szülni, de ha nem sikerül, így jártam!

akkor is a világra hoztam egy gyönyörű életvidám egészséges kisfiút!

egy 6hónapos fickó anyukája

2011. jan. 3. 01:54
 13/15 anonim válasza:
100%

Mért akarnál vele bármit is kezdeni? Talán nem véletlen hogy így érzel.

Vagy tortát ennél csak a rumlis sütési folyamat nem kell?

Én nem akarok vele semmit kezdeni, jól elvagyok a fóbiámmal, mert hát előbb szúrnám magam hasba minthogy gyerekem legyen.

2018. szept. 26. 16:18
 14/15 anonim válasza:

Pszichológushoz érdemes fordulni!

Tudom, ez a fóbián nem segít, de enyhébb félelemnél hátha: a szülés lehet egy csodálatos, hihetetlenül megerősítő történés is!

2021. máj. 16. 12:47
 15/15 anonim ***** válasza:
Aztán végül lett baba annak, aki írt ide a félelméről, vagy negatív tapasztalata volt? :)
2022. máj. 12. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!