Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléstől való beteges félelem...

Szüléstől való beteges félelemmel lehet valamit kezdeni? (tokofóbia)

Figyelt kérdés
Járt valaki hasonló cipőbe és megtudta oldani? Hogyan?
2010. dec. 23. 18:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
27%
Semmilyen észérvvel nem lehet meggyőzni,mert fóbiás vagy.Te is látod,hogy asszonyok milliárdjai szülik a 2.3.4.10. gyereket.És semmi bajuk.A pillanatnyi fájdalom elmúlik.Fogadj nőgyógyászt és beszéld meg vele,hogy csak császárral szülsz.
2010. dec. 23. 19:03
 2/15 anonim ***** válasza:
37%
szülj edával.
2010. dec. 23. 19:05
 3/15 anonim ***** válasza:
44%
Pszichiáter, most komolyan és szülj eda-val.
2010. dec. 23. 19:10
 4/15 anonim ***** válasza:
59%
Megértelek, még csak tervezzük a babát, de én már most pánikolok a szüléstől ... Olvastam sokat a témáról, néztem szülésvideókat és arra jutottam, hogy semmiképpen nem akarok természetesen szülni. Néhány óra vajúdás aztán császár. Én ezt a megoldást találtam ki a félelemre. Amúgy is többszázerbe kerül a szülés fogadott dokival,akkor inkább fizetek kicsit többet,de nem kell végigrettegnem a terhességet. Még gondolkodom azon, hogy felkeresek egy pszihológust, hátha tudja csökkenteni a félelmet, de igazság szerint nekem a császár biztos tudata fogja jelenti a megnyugvást.
2010. dec. 23. 23:06
 5/15 csillll ***** válasza:
63%
Szia!! Én is hasonló cipőben jártam, mint te. Én voltam pszihiáternél és pszihológusnál is. Kiderült a fóbiám, amihez még társult egy fizikai tünetekkel járó pánik. A babát terveztük és mégis végigrettegtem a 9 hónapot. A családom próbálta megérteni hála istennek. A vége úgy alakult, hogy császárral szültem, igaz avval is akartam. Nem bántam meg, nekem nincsenek rossz tapasztalataim. Olyan jó volt túl lenni rajta. Én ettől is féltem. Nekem olyan fóbiám van, ami az orvosi beavakozásoktól való rettegeség. Egy szó, mint száz, megszenvedtem, mert rengeteget féltem, de a császár nekem megváltás volt. És a lényeg, hogy nem szabad szégyelni ezt, mert sajnos létezik és nem tudják azok , akik nincsenek benne. Kérj segítséget szakembertől mindenképpen. Vigyázz magadra, minden jót. Egy hetes manó anyukája.
2010. dec. 24. 06:50
 6/15 anonim ***** válasza:
52%

2008 -ban született az első lányom és szó szerint halálfélelmem volt. Sokszor sírtam, hogy mi lesz. Rettegtem mindentől ami a terhességgel, szüléssel kapcsolatos. Hozzátéve nem vagyok egy nagy lelkizős csaj, sokanel sem hitték volna, hoyg én ilyenekeen parázok. Csak a férjemnek mertem elmondani és azzal nyugtatott, hogy ott lesz és vigyáz ránk. Ez nagyon sokat segített. Valóban ott volt és végig asszisztált. Fantasztukis élményben lehetett részünk. Nem volt tervezett baba, lehet én ezért sem tudtam úgy felkészülni. A 2. lányommal már abszolút eszembe sem jutott ilyen, tudtam férjem vigyáz ránk. Viszont lelkileg valahogy annyira megviselt a kisebbik születése, mivel indítani kellett a szülést 40+4 hétre. Bementünk amnioszkópiára és közölték hogy fáradjak a szülőszobára, mert sárga a magzatvíz. Nagyon könnyű szülés volt, de valahogy megviselt, pedig szerettünk volna 3.-at, de még várat magára ez a dolog.

Apuka szerintem sokat tud segíteni a félelmeden...

Minden jót nektek.

2010. dec. 26. 00:15
 7/15 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóktól félek mint Te. Nekem van egy csodálatos 5 éves kisfiam. Mindig szerettem volna két gyereket, de nagyon parázok a szüléstől, terhességtől.
2010. dec. 27. 16:01
 8/15 anonim válasza:
57%
Szia! Jöhet a sok bláblá, hogy bízzál Magadban stb., ha egyszer félsz akkor félsz, tenni kell ellene. Én a terhességem első 3 hónapját végigrettegtem (olyan halálfélelmem volt a szüléstől hogy hányásig fajult, nem vicc- láttam magam a ravatalon), nődokim így vagy úgy komolyan vette de vhogy nem annyira vészesen, végül, a terhesség előrehaladtával vhogy alábbhagyott ez a félelem, gondoltam lesz ami lesz, egészséges terhesség, egészséges baba, valami csak lesz, évezredek óta szülnek, megleszek én is. Megjegyzem kislánykorom óta császárpárti vagyok, drukkoltam hátha faros lesz a fiam .... Nos. Már 6 hónapos a kisfiam, természetes szülés volt, fájdalomcsillapító nélkül (EDA-ra "már nem volt idő" ááá mindjárt itt a baba dumával.) A vajúdás kismiska a kitoláshoz képest. A gátmetszést meg sem éreztem, na de az utána jövő méhszájvarrást 1 órán keresztül annál inkább. Azt hittem ott pusztulok el, mi az hogy a természetes szülés az élmény, túlélőtúra, na az igen. Utána meg nem kelsz fel csak úgy ripszropsz és mész zuhanyozni, nem kell mindent benyalni amit az ősanyák szajkóznak. Olyan mintha az úthenger ment volna át rajtad. Szal nem rémisztgetni akarlak, de mostani eszemmel ezen horror tapasztalatok után bátran mondhatom, ha úgy érzed hogy a császárra jobban fel vagy készülve lelkileg, akkor intézd el, légy erős, ne hagyd hogy rábeszéljenek. Mindig csak a császár árnyoldalát ecsetelik a természetes szülés pártiak, de arról mélyen hallgatnak, hogy hüvelyi úton történő szülés után boldog nyertese lehetsz egy kis hüvelyfal vagy méhelőreesésnek, az aranyér az már annyira megszokott hogy meg sem említik, na meg egy kis farokcsontrepedésnek -mint esetemben, hogy két hónapig nem tudtam normálisan ülni- és nem a gátseb miatt. Így a szoptatás is kényelmetlen volt. Summa summárum, ha félsz, intézd el a császárt, állj ki magadért. (Férjed jó kis támasz ha foghatja a kezed de TE szenvedsz illetve éled át azt a horrort, nem sokat tud tenni érdekedben). A második gyermekem császárral akarom szülni, és lapáttal verem agyon aki rá próbál beszélni a természetes szülésre. - ja hogy ha simán szülsz rögtön megkaphatod a gyereked stb.... ha-ha-ha- a halálfélelem után inkább magaddal foglalkozol hidd el, örülsz hogy túlélted. Hajrá, kívánok minden jót és további panaszmentes terhességet!
2010. dec. 29. 22:08
 9/15 anonim ***** válasza:
52%

Azért azt se kell készpénznek venni, amit az utolsó írt. Mindezek csak lehetséges problémák, ugyanúgy ahogy a császárnak is van egy sor nagyon gázos lehetséges komplikációja.

Nem gondolom magam ősanyának, és csak azt tudom "szajkózni", hogy abszolút gyors, és problémamentes szülésem volt, se a gátmetszést, se a varrást nem éreztem, másnap már ültem rajta, semmi gond nem volt.

Ez is egy lehetséges variáció, ahogy az is, amit az utolsó írt. És az is egy lehetőség, amit a szobatársam élt át: császáros volt, megmozdulni alig tudott, sírt a fájdalomtól mind a 4 napig, amíg bent voltam, és újra meg kellett nyitni, mert valami gond lett a sebével. Később mesélte, hogy nem sok híja volt, hogy elveszítse a méhét, 5 órán át dolgoztak rajta az orvosok, és a mai napig nincs teljesen rendben. Ez is egy lehetőség. Azért nem kell sztárolni a császárt sem, és nem mellesleg kedves sorsi ugye azzal tisztában vagy, hogy aranyér akkor is kialakulhat, ha császárral szülsz? Ugyanis a baba súlya miatt is kialakulhat, azért ezt sem szabad elfelejteni.

Kérdező, mindenképp keress fel egy szakembert, mert ez nálad mentális gond, nem baj, ha császárral szülsz, de azért nézesd meg magad.

2011. jan. 1. 13:51
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
A császárral is van egy bökkenő: Ha megvan a pici, és császárral történt a szülés, és akartok neki kistestvért, akkor az előző varrás felszakadhat. 30 éves korban asszem kockázatosabb, és 35 éves kismama ehhez már "koros", szokták mondani.
2011. jan. 1. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!