16 évesen szülnétek gyereket?
aaa,én 43 évesen szültem, de elképzelni sem tudom, hogy 16 évesen lett volna ennyi türelmem a gyerekemhez. Tizenévesen mindenkia világot akarja megváltani, lobbanékony, nekiszalad fejjela falnak jópárszor... nem beszélve arról, hogy míg nincs szakmád, munkád, mire akarsz szülni ?
Nekem van lakásom, autóm, állásom, egzisztenciám... de mivel az élet nem habostorta, és a gyerekkel nem mindig jár együtt az apa is, meg hogy szeressenek is téged, kegyetlenül nehéz volt az első 2 év. Minden anyagi tartalékomat feléltem, közüzemi számlák befizetetlenül, a szüleim, barátok, ismerősök segítettek, ki anyagilag, ki másképp, mert ha nincs ilyen háttér, bizony lehet hogy nagy bajban lennék...
Gondolj csak bele, a gyed max 85 ezer nettó, + csp, abból fizetni egy lakás rezsijét + lakástörlesztést lehetetlen, úgy hogy egyetek is mellette. Nem beszélek akkor arról, hogy ha jön egy megfázás, 10 ezernél kevesebbet nem hagysz a gyógyszertárban... és muszáj kifizetned, mert a gyereked mindennél fontosabb, és az első thetetlenül átvirrasztott, átzokogott éjszaka után a lelkedet is eladnád az ördögnek, csak segítsen valaki rajta...
Nem arról van szó, hogy nem tudsz neki MINDENT megadni, hanem arról, hogy a semminél is kevesebbet tudsz egyedül, és megőrülsz attól, hogy nem tudod megvenni neki azt a kis csattogó lepkét a piacon, mert az árából 5 napig ennétek, vagy csámpás kicsit, és muszáj megvenned 13 ezerért a speciális gyógycipőt, hogy felnőtten ne legyen ciki a gágogó lúdtalpa... Na meg egy doboz tápszer se olcsó, a gyerekem 5-6 dobozzal nyomott be egy hónapban, darabja 3200,-...
szóval lehet szülni 16 évesen, csak rengeteg szívás, lemondás, éjjeli sírás és nehézség az ára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!