Hogy éltétek meg a szülést és a vajúdást? Gyorsan teletek a percek, órák, vagy inkább vánszorogtak?
Azért kérdem, mert itt szoktam olvasni, hogy 10-16 órát is vajúdik valaki.És kiváncsi vagyok, ilyenkor gyorsan eltelik e az idő, vagy inkább lassan?
39 hetes km
Húú hát nekem elég hosszú a történetem, de megpróbálom rövidre fogni. Már egyébként is túlhordásban voltam mikor befeküdtem a kórházba és még utána ráhúztunk egy hetet az indítás előtt. Csütörtök reggel 7-kor megindították és szombat délelőtt 10-kor császároztak meg. Péntek 14 órától szinte minden kiesett mert akkor kiütöttek kábító-fájdalom csillapítóval. A szombati dolgokból is csak arra emlékszem, hogy 2 perces fájásaim vannak, nyomnom kell, de a szülésznőm ordít, hogy ne nyomjak mert még nem tűnt el a méhszáj. 10-kor benézett a doki, kérdi mi a francot csinálok még mindig itt??? A gép elkezdett sípolni akkor már nem tudom hanyadszorra mert folyamatosan esett le a kisfiam szívhangja ami addig senkit nem érdekelt. Én már azt sem tudtam hol vagyok mire betoltak a műtőbe, de azért még kedvesen az orrom alá dugtak egy papírt hogy olvassam el és írjam alá, közben itattak velem valami átlátszó löttyöt. 2 tolófájás között beadták a spinálist, akkor már király volt minden. Elaludtam a műtő asztalon és arra ébredtem, hogy a dokim meg a másik orvos énekelnek. Kérdezősködtem, hogy fel fog-e sírni a gyerek, stb. Kivették, nem sírt fel, elszaladtak vele, utána hallottam, hogy szörcsög, én is sírtam. Akkor odahozták, kék-zöld volt, agyon ázva a magzatvíztől, de csodaszép. Mondjuk azóta már 100x szebb lett. Tökéletes gyerek és akárhányszor végigcsinálnám érte még 1x ezt a sok-sok szenvedést.
Könnyű szülés!! :)
En 6 orát vajudtam, és iszonyat gyorsan ment. én észre sem vettem olyan gyorsan elszált az idö. Délben mentem a korházba, egy ora felé kezdödtek a fájások, mikor megszületett, meg mondták a pontos idöt, aztán azthittem rosszul hallok. De lehet hogy csak valami fájdalomcsillapito hatása miatt volt. Azt tudom hogy fájt, mint a szülés általában. Egyébként a leggyönyörübb emlék lesz, pláne ha apucis szülés lesz.... :)
Egyébként én a 6 ora után teljesen kivoltam merülve testileg lelkileg, a babámnak örülni nem maradt eröm. Szoval eltudom képzelni, hogy hat meg tizorán tul egy örökkévaloságnak tünhet......
Kellemes szülést, és boldog babázást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!