Van esetleg valami praktika, tipp vagy trükk, hogy felgyorsítsuk a vajúdást?
Honnan gondolod, hogy annyi lesz? :) Gyorsítani nem igazán lehet, hisz a szervezetednek is fel kell készülnie magára a szülésre, a medencédnek, a méhszájnak is ki kell tágulnia.. ehhez pedig idő kell. Ne úgy gondolj a vajúdásra, hogy végig elviselhetetlen a fájdalom! Eleinte még gyengék, ritkák, az idő előrehaladtával sűrűsödnek, erősödnek. De a fájások közti szünetben elmúlik minden kellemetlenség, még akár viccelődni is lehet kedved :) Segíteni a gravitáció kihasználásával tudsz, azaz ha előzőleg nem folyt el a magzatvíz, sétálgass a vajúdás alatt! Így a babád feje testsúlya segít a te testednek, szinte utat tör magának.
Nem minden szülést előz meg ám hosszas vajúdás... ha a szerencsések közé tartozol, akár néhány óra is elég lesz :) Különben a kitolásnál valahogy új erőt kap az ember, akkor tudod, már közel a vége és láthatod a babádat :) Ha meg nagyon elfáradtál, ott lesz a doki, aki segíteni fog, akár abban is, hogy nyomja a hasad, hogy a babád hamarabb kint lehessen. Minden jót, sok-sok erőt a szüléshez:)
De irigylem azt akinek bejött a homeó...nekem nem segített, nem tágultam, császároztak.
Az a baj, hogy nem tudhatod milyen lesz a szülésed, de az tuti, hogy ne görcsölj rá, arra hogy sokat fogsz vajúdni, mert az nem segít.
Vajúdáskor próbálj meg sokat sétálni majd, hátha a gravitáció bejön.
S még van a málnalevél tea (bár nem próbáltam), de hát ki lehet azt is próbálni. S ha a homeós bogyókat akarod szedni, akkor erősen higgy bennük, szerintem az is kell hozzá.
Utolsó vagyok
és szedtem homeós bogyókat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!