Mi indíthatja be a szülést? Esetleg valami otthoni praktika?
Egy jó kis összebújás.. ;-) Vagy a lépcsőzés. Olvastam olyat is, hogy valakinek este 1 ek Svédcsepp hatott.
A lépcsőzés és az összebújás mellett a hajolgatás is segíthet,vagy esetleg egy melegvizes zuhany derék tájon- egyesek szerint ez is jó,hát,nem tudom,nekem semmi nem indította meg.
Amikor már félig nyitva voltam akkor lépcsőztem,hogy "na,gyere már ki!" de még így is váratott magára egy napot,mire elindult a szülés. Többen esküsznek a bábakoktélra is.
Mielőbbi könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Üdv:2gyermekes,28 heteske
lövésem sincs miből áll össze,csak sok helyen olvastam,hogy azt ittak,és "lőn gyerkőc". :D [link]
remélem sikerült a link.
Normál esetben a szülés beindításáért a babában termelődő oxitocin nevű hormon a felelős. Ez az anyába átkerülve szintén oxitocintermelést idéz elő, aminek a hatására beindul a szülés.
Az oxitocint boldogsághormonnak is nevezik, ez a hormon felelős például az orgazmus kialakulásáért is. Úgyhogy a szexnek hatásosnak kéne lennie. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!