Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért mondja (majdnem) minden...

Miért mondja (majdnem) minden természetes úton szült nő, hogy a császáros társaik a kórházban hogy szenvedtek, meg nemhogy a babát, magukat is alig tudták ellátni? Ez akkora marhaság!

Figyelt kérdés
A DOTE-n szültem, és nem tudom, csak az én császáros társaim voltak F@sza csajok? Senki nem sziszeget, na jó az ágyból felkelés kicsit lassan ment, de nevettek, jártak-keltek, hozták-vitték a babákat, nagyon jól töltöttük el azt a pár napot. Műtét szava el sem hagyta a szánkat... Amúgy néhány természetesen szült lány meg sokat panaszkodott, hogy nem tud kakálni, pisilni, de még ülni sem...
2010. nov. 22. 13:43
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
Direkt őszinte válaszokat vártam, nemcsak pozitívakat. Megkaptam. :)
2010. nov. 22. 16:21
 32/46 anonim ***** válasza:
hát ha ettől jobb Neked....
2010. nov. 22. 16:25
 33/46 anonim ***** válasza:
66%

Az első babám természetes úton született, a második császárral. Ég és föld a különbség, én nem vagyok egy hisztérika, de azt hittem besz@rok vagy 3 napig minden mozdulatnál. Ha nem lettem volna "fasza" csaj, ordítok, reggeltől estig. Pedig első alkalommal volt gátmetszés, repedés kívül belül, de már másnap ültem és nem akartam belepusztulni.

A császárba meg három napig bele akartam, és még most sem értem, hogyan fájhatott ennyire.

Sosem fogom megérteni, hogy valaki még ezért súlyos százezereket fizet a dokinak:S

2010. nov. 22. 17:25
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nem olvastam a válaszokat, csak a tapasztalatomat osztanám meg veled. A babám faros fekvés és nagy súly miatt (4790g-mal született) császárral jött világra. Programozott császárom volt a 39+6. napon. Reggel 7re vittek fel, előkészítettek, megkaptam spinális érzéstelenítőt és 9.24kor megszületett a kisfiam. Összevartak, betoltak a megfigyelőbe, ahol 12 óráig kellett fekve maradnom. Kb dél lehetett, mire a picit rám tették (addig remegtem sajnos), de már az első perctől velünk volt, a férjem kezében. Este 6körül felültem, bár majd fél órámba telt, de a baba miatt nem hagytam el magam. 7kor már a saját lábamon mentem ki zuhanyozni, és ezután letoltak a kórterembe, ahol a babám végig mellettem volt, nem engedtem, hogy elvigyék, gondoskodni akartam róla és sikerült is. Nem mondom, hogy nem voltak fájdalmaim, de bizony voltak, de minél jobban elhagyod magad, annál tovább tart a felépülés. Mi 5 napot voltunk a korházban, csak aztán engedtek haza. A sebem szépen gyógyult be, nincs vele a mai napig semmi gondom. A babó most 17 hetes.
2010. nov. 22. 19:19
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

császár volt nekem is, az elsőnél borzasztóan elhagytam magam, mert senki nem mondta, hogy miután kiment az érzéstelenítő, akár ugrabugrálhatok is, akkor sem lesz semmi bajom. Volt is fájdalmam, mikor lábra állítottak meg utána napokig szédelegtem.

A msáodik császár után már tudtam, hogy ez így van. 8 órával a császár után már egyedül cuccoltam át az őrzőből a szobába magamat meg a gyereket. nem jártam görnyedten, nem volt fájdalmam. Semmi.

persze volt szobatársam, aki természetes úton szült, és még 3. nap is szenvedett, mert kivérzett, meg egy csomó nyavajája is volt. Egy igazi evoluciós zsákutca, ahogy mondani szokás. De ő szerintem alapból ilyen. Tök mindegy császár lett volna, szülés vagy csak kipenderült volna belőle a gyerek, ő nyavajgós, olyan bajokkal terhelve, amikről nem is hallott normális ember.

2010. nov. 23. 01:53
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
Én császárral szültem egy vasárnap este. Hétfő délután 5-kor már lépcsőt másztam... A babám sajnos nem lehetett velem, mert át kellett vinni a koraszülött osztályra, de kb a kedden már el tudtam volna látni. Pénteken már én is átköltöztem hozzá. Ott amint lehetett csak vele foglalkoztam. Most itthon vagyunk. Ha 2 hetes, és két napos a csöppem. Teljes mértékben ellátom, ugrok, szaladok, ha kell.
2010. nov. 23. 09:29
 37/46 anonim ***** válasza:
100%

Én mindkétszer természetesen szültem - nagyon könnyen.

A 2. szülés után engem is a császáros elfekvőbe vittek, mert nem volt még szabad szoba. Éjjel hoztak két császáros kismamát velem szembe. Amit én láttam:

- csendesen elvoltak, néha szisszentek, kértek fájdalomcsillapítót.

- amíg mellettem végig ott volt a babám, addig nekik a párjaik mutatták meg telefonon, illetve fényképezőn, h így néz ki a gyermekünk, mert nem lehetett velük - ez is megható volt, h a fénykép láttán ott ujjongtak, és örültek, de az igazi örömük másnap volt, amikor hozták kézbe a babákat

- katéterkiszedés, mosdatás ott, mindenki előtt.

- a felülés nehézkesen ment az egyiknek, a másik dicséretre méltóan könnyedén felült, felállt, szoptatott

Én ezt láttam. Egyáltalán nem mondok rájuk semmi rosszat. Én könnyen, vágás, varrás nélkül szültem. Kakilni, pisilni, ülni sem volt rossz.

Viszont egy életmentő császárra bármikor rábólintanék én is, ha másképp nem menne. A "megrendelt" császár nekem sem fekszik, bár nem ítélkezem.

A kérdezőnek pedig kitartást! Azt nem írtad, hogy miért kell császározni, de nyugi! biztos, hogy jól fogod mindvégig bírni! ;)

2010. nov. 23. 10:40
 38/46 anonim ***** válasza:
100%
nekem volt császáros és nem császáros szobatársam is.A császáros fel sem tudott kelni egy napig,a babát sem bírta felemelni,mi segítettünk neki.Nem nyavalygott,de olyan fájdalmai voltak,hogy tényleg nem bírt felkelni.Tesóm is császáros,na ő meg túl fitt volt,meg akarta mutatni,hogy milyen erős,így már másnap kint sétálgatott a folyosón.Én természetes úton szültem,szülés után 45 perccel már osztályon voltam és tudtam ülni,pedig repedtem meg vágtak is.Én elhatároztam,hogy nem foglalkozok a fájdalommal,a látogatóim meg csak néztek.A szobatársaimmal azon nevettünk,hogy mennyire látszik hogy ki hogy szült,ahogy megy a folyosón.A természetesen szülők terpeszben mentek,a császárosok görnyedten.embere válogatja,kit mennyire visel meg,meg hogy hogy tűri a fájdalmat.
2010. nov. 23. 12:15
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

Ez egyedül alkat kérdése! Barátnőm császárral szült, én természetesen 3 hónap különbséggel és mindketten ugyanazt vontuk le: fáj, fáj, de nem olyan gáz.

Különbségek (nyers tények :)) : én szülés után pár órával már jártkáltam, igaz kicsit úgy mint amikor Bambi járni tanul, ő csak másnap kelt fel.

Én nem tudtam ülni rendesen két héig, csak féloldalasan, ő meg már másnap tudott.

A sebek mindkettőnknek fájtak (nekem is volt párcentis gátsebem) de kibírható volt.

Ja, ő inkább a fasza csaj kategória, én meg egy tűszúrástól is félek :))

Egyébként való igaz, amikor én voltam kórházban, láttam császáros anyukát is napokig döcögni és sírni hogy jajdefáj, de ugyanezt sima szüléses anyukával is.....nem vagyunk egyformák :)

Sok szerencsét és boldogságot!

2010. nov. 23. 13:44
 40/46 anonim ***** válasza:
Szia!Én császáros voltam 5 hónapja és a műtét után 5 órával lezuhanyoztam!És a baba már aznap velem volt.Másnap törökülésben szoptattam.Baba-mama szobában voltam első perctől kezdve,de egy percig nem okozott gondot a gyerek ellátása!Viszont az igaz,hogy volt olyan császáros szobatársam,akinek a babáját én tettem tisztába,mert nem akart/tudott felkelni!És olyan is volt az őrzőben,akit mi császárosok itattunk(Ő természetesen szült),mert még a pohárért sem tudott értenyúlni!Nem vagyunk egyformák:S!
2010. nov. 23. 14:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!