Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért mondja (majdnem) minden...

Miért mondja (majdnem) minden természetes úton szült nő, hogy a császáros társaik a kórházban hogy szenvedtek, meg nemhogy a babát, magukat is alig tudták ellátni? Ez akkora marhaság!

Figyelt kérdés
A DOTE-n szültem, és nem tudom, csak az én császáros társaim voltak F@sza csajok? Senki nem sziszeget, na jó az ágyból felkelés kicsit lassan ment, de nevettek, jártak-keltek, hozták-vitték a babákat, nagyon jól töltöttük el azt a pár napot. Műtét szava el sem hagyta a szánkat... Amúgy néhány természetesen szült lány meg sokat panaszkodott, hogy nem tud kakálni, pisilni, de még ülni sem...
2010. nov. 22. 13:43
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
80%

Az való igaz hogy a császár sem 1 leányálom.

Mikor áthelyeztek a gyerekágyra, 48 óra után, nekem onnantól semmi bajom nem volt, csak nehezem tudtam felkelni az ágyról, köhögni nagyon nehezen tudtam mert olyankor feszült a seb. A tüsszentésről meg nem is beszéljünk.

A gerincbe kapott érzéstelenítő miatt 2 napon át fájt a fejem, ha álltam, ha ültem, sehogy nem volt jó. Fekve is talán csak 10 percig. De el kellett viselnem, mert a babáim érdekeit néztem, és senki nem látta el őket helyettem helyettem. Ráadásul nekem nem csak 10 métert kellett mennem a babákhoz, hanem bizony emeleteket, tök mindegy hogy lifttel vagy lépcsőn, ugyanis az egyik az intenzíven volt, a másik pedig a korán. És 3-an 3 különböző emeleten voltunk.

Szóval mind a 2-nek meg van az előnye is, és a hátránya is.

Csak azokat az anyukákat nem tudom megérteni, akik még ha kell fizetnek is a dokinak azért, hogy császározzák meg őket.

2010. nov. 22. 14:00
 12/46 anonim ***** válasza:
100%
én hüvelyi úton szültem, a gátsebem hamar gyógyult, tudtam kakilni, pisilni. 3 császérossal vltma egy szobában, akik közül 1 nagyon sziszegett, a másik mérsékelten, aharmadik meg egyáltalán nem. sztem egyéni hajlam kérdése. amúgy nem mindegy ki mit mond???
2010. nov. 22. 14:01
 13/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán általános, hogy valaki egy hasi sebbel nagyon tudna nevetgélni... talán ezért. Igaz, én simán szültem, de a köhögés, tüsszentés, nevetés meg pláne, iszonyatosan kellemetlen volt, pedig összesen 3-4 öltésem volt és a varrataim se húzódtak, mert felszívódóval varrt a doki kívül is. Olyan gondjaim se voltak, amiket írtál... A barátnőm is császárral szült, így külön szobába került másik 2 szintén császáros anyukával... Egyiküknek se jutott eszébe az első napokban vihorászni... ha fel akartak kelni, percekig készülődtek neki, mert fájdalmaik voltak.... szóval azért nem hinném, hogy annyira szaladgálós kedve lenne bárkinek is egy 15 cm-es sebbel a hasán.... De nem vagyunk egyformák, ki így, ki úgy viseli a fájdalmakat. tudod, van, aki fájdalomcsillapítás nélkül szül és bírja, a másik meg rögtön EDA-t kér. Nem ezen múlik, hogy ki milyen anya lesz....
2010. nov. 22. 14:04
 14/46 A kérdező kommentje:
Persze, az anyaság nem ezen múlik. Ezt ne keverjük bele! Várok még "beszámolókat", mostmár nagyon kíváncsi vagyok.
2010. nov. 22. 14:06
 15/46 anonim ***** válasza:
Én is császárral szültem,és abban a kórházban külön szobában voltak a császárosok.3-an voltunk egy szobában,de nekem is volt egy szobatársam,akit a műtét után minden nap az anyukája fürdetett meg,teljesen elhagyta magát.A babáját is csak a 3.éjszakán kérte magához,mert pihenni akart éjjel.Szerintem ez attól is függ,hogy kinek mekkora a fájdalomtűrő képessége,de mi is szenvedtünk a másik anyukával,csak nekünk muszáj volt magunkat is és a babát is ellátni,nem volt aki tutujgasson bennünket.Szerintem jobb is volt így,hamarabb belerázódtunk a dolgokba.
2010. nov. 22. 14:17
 16/46 anonim ***** válasza:
50%

Én is ikreket szültem, mint a 13,58-as, de természetes úton. Én is elláttam őket az első naptól és szoptattam őket a 3. naptól 13 hónapig.

És akkor m van? És az én szobámban is volt császáros, aki viszont 6 nap után is haldoklott, alig tudott mozogni. Sőt, inkább az volt az általános, hogy a császárosok később tudták ellátni a gyereket és akkor még a szoptatásról nem is beszéltünk, császár után sok esetben egyáltalán nem indul meg a tej, vagy sokkal később.

2010. nov. 22. 14:19
 17/46 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ ki hogyan bírja a fájdalmat!Ennyi!
2010. nov. 22. 14:20
 18/46 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Természetes úton szültem de a császáros oldalra kerültem mert a másikon nem volt hely, 2 császáros anyukával voltam. Fetrengtem én is a fájdalomtól meg ők is, egyikőnknek sem volt jobb. Ők a hasukon lévő vágás miatt nem tudtak felkelni csak nagyon nehezen én meg a gátmetszésem miatt tudtam nehezen felkelni. Úgyhogy ennyit erről, egyik sem jobb mint a másik, legalábbis ezt tapasztaltam ez a 4 nap alatt míg bent voltunk.
2010. nov. 22. 14:40
 19/46 anonim ***** válasza:
100%
Múlthéten volt a második császárom.Este 9 kor,másnap délbe "felállítottak"és kikisértek tusolni.Onnantól egyedül keltem,tusoltam,babáztam f@sza csaj voltam pedig rendesen fájtak az első napok.Szerintem a fájdalom küszöbön túl még az is számíthat hogy tudtam mire számíthatok,és hogy tényleg minden felkelés könnyebb!Egyébként szerintem a gyerekágyon egy kis "Jajj"és "ssssZZZZ"abszolút belefér bárki bárhogy szült,(főleg mikor röhögtettek a szobatársak)hozzáteszem én személy szerint magát-elhagyós hisztizős anyukával egyik szülésemnél sem találkoztam!
2010. nov. 22. 14:47
 20/46 anonim ***** válasza:
100%

Csaszarral szuletett meg a kisfiam. Csutortok 14 orakor jott a vilagra. Aznap nem mozoghattam, csak pentek reggeltol kelhettem fel az agybol, eleinte segitseggel volt szabad jarkalnom, aztan 1 emeletet mentem fel a babamhoz, szoptatni, tejem mar akor beindult szerencsere. Szombaton a babam mar velem egy szobaban lehetett, el kellett ot latnom. Nehez volt az agybol felkelnem, huzodott a seb, kohogni, nvetni, tusszenteni kellemetlen volt, huzodotta seb. De ezen kivul nem panaszkodom, mikor a korhazbol hazaengedtek, par nap mulva mar a 4. emeletrol cipeltem le a babat meg a babakocsit. Baratnomnek meg meg ennel is konnyebb volt, penteken csaszaroztak, masnap mikor latogatni voltunk, torokulesben ult az agyon, nem jott, hogy elhigyjem. Vele egy korteremben levo csajt is scaszaroztak, de o nagyon rosszul volt, napok mulva is csak fekudt, alig tudott felulni, talan o azert volt ennyire rosszul, mert a csaszart melyaltatasban vegeztek.

Igazuk van azoknak is, akik azt mondjak,hogy mindenki maskeppen viseli, attol is fugg, kinek milyen a fajdalomturo kepessege. A lenyeg tenyleg az, hogy nem attol vagyunk, leszunk jo anyak, hogy hogyan szuljuk meg a gyerekunket.

Szep napot mindenkinek!

2010. nov. 22. 14:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!