Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez az eset tényleg megtörtént?...

Ez az eset tényleg megtörtént? Hallottatok róla?

Figyelt kérdés

Az alábbit most olvastam egy fórumon, mégpedig egy otthonszülés vs kórházban szülés témában, egy otthonszülés mellett álló hozzászóló írta, de én nem akarom elhinni, hogy ez megtörténhetett:

"Volt egy ismerősöm, aki soha nem bocsájtotta meg magának, hogy kórházba ment szülni. A 30. héten megindult a szülése. Berohantak. A kórházban berakták egy kórterembe. Rosszkor érkezett szerencsétlen, mert aludt az ügyeletes orvos. Két óra múlva tolófájásai lettek. Hiába csöngetett a nővérnek, nem jött senki. Megszülte a babát. Még élt. A saját lábán, lógó köldökzsinórral, gyerekkel a kezében vonszolta magát a folyosón, hogy segítséget kérjen. Több percen át kopogott a nővérnek, mire az kinyitotta a nővérszoba ajtaját, majd látva, hogy mi történt, visszazavarta a kórterembe. Még mindig élt a baba. De mire az orvos bő 3/4 óra múlva megjelent, addigra már nem.

Ennyit a kórház biztonságáról. Meg a szakszerű környezetről. Meg a tanult orvosokról...

Egyszerűen így járt...

Ez nem kamu sztori. 2002-ben történt Budapesten...egy menőnek számító kórházban... Bár a te dolgod, hogy elhiszed vagy nem. Az emberek ilyenekkel nem szoktak szórakozni...és ilyen kamu esetek miatt hónapokig pszichológiai kezelésre járni - persze kamuból...

Tudod te, hogy hány ügyeletes orvost nem ébresztenek fel??? Akkor sem ébresztették fel amikor én szültem... "

Én ezt nem hiszem el.

2010. nov. 19. 14:49
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Így van, az orvosok kórházi dolgozók sz@rt sem érnek, csak egyedül Geréb Ágnes. Ő mindenben tökéletes, csak néhanéha megöl 1-2 gyereket véletlenül, miközben el van tiltva.Szüljünk Geréb Ágnesnél,hurrá!!
2010. nov. 19. 15:16
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Ja! Igen, szülés alatt csótányirtás... meg mindenki bemehet a szülőszobára, aki akar... És ezeket még el is hiszik sokan... Látjátok, ez a szomorú! Én nem vagyok sem a kórházi szülés, se az otthonszülés elkötelezettje, de azért nem kellene ennyi baromságot összehordani az otthonszülés támogatóinak...
2010. nov. 19. 15:17
 23/35 anonim ***** válasza:
15.17-es nyert!!
2010. nov. 19. 15:19
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Az első sztoriból két dolgot hiányolok erősen: a kórház és az alvó ügyeletes orvos nevét. Ugyanis ha ez igaz lenne, akkor az lenne a legfőbb célom, hogy ezt mindenkivel tudassam és lejárassam őket. Még akkor is, ha ez nem velem, hanem egy ismerősömmel esett meg.

De elég beteg elme, aki egy ilyet kitalál.

Gondolom ha otthon szüli meg a 30. héten a babáját, akkor megy minden, mint a karikacsapás...

25/35 anonim ***** válasza:
Az otthonszülést támogatóók közül egy sem normális. (A jelenlévők persze mindig kivételek. HA-HA-ha)
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Az otthonszülés nagyon veszélyes!!!!!

Miért kérdés ez még valakinek is????

Értelmes felnőtt emberek döntenek az otthonszülés mellett,ez hihetetlen!!!!!!

Ezek meg csak rémtörténetek,ilyen nincs!!!!

Méghogoy csótányirtás,jesszusom!

2010. nov. 19. 15:21
 27/35 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség.

Én is éjjel értem be egy megyei kórházba, a nővérke azzal kezdte hogy oké , szól a dokinak, az 10perc múlva maximum ott volt,megvizsgált hol tartok és utána igaz ő eltűnt, de ha szóltak neki 5percen belül ott volt.

Egy 30hetes szülés megindulásnál meg értesítik a koraszülött osztályt és az ottani orvost is.

JA és szülésznő hol volt? Mert róla nem esett szó.És szülőszobákon akad belőle még éjjel is min 2.

2010. nov. 19. 15:52
 28/35 anonim ***** válasza:

Nem hihető a sztori természetesen.

Én nem lennék képes rá, hogy otthon szüljek. Meg van az esély rá, hogy valami olyan baj történik, amin egy ott segédkező nem orvos nem tud segíteni. És persze lehet azzal jönni, hogy az anyák régen is otthon szültek. Ez így is van. De engem ez nem fog vigasztalni, ha a gyerekem valamiért meghal pedig egy orvos meg tudta volna menteni.

2010. nov. 19. 17:08
 29/35 anonim ***** válasza:

Baromság.

Mint ahogyan otthon szülni is.

Nem, utóbbira inkább a felelőtlenség, önzőség, vakmerőség, csecsemő- és önveszélyeztetés az igaz. Utóbbi kettő bűncselekmény ráadásul.

Hihetetlen hogy egyes otthonszülő-elkötelezettek miért akarják a saját kényelmük érdekében vállalni a veszélyt?

Egyszer volt itt egy nő, aki azt írta egy otthonszülés-kórházban szülés vitájában: ő otthon szült és igaz hogy történhetett volna baj de ez akkor is az ő döntése és vállalta volna a felelősséget.

Felháborítónak tartottam (meg mások is) hogy még be is vallja hogy valóban nem veszélytelen dolog de vállalta volna a felelősséget. Már nem azért de az hogy ő vállalja a felelősséget ha baj történik mondjuk a babájával, az kin segített volna???? A babán? Nem, ráadásul neki is egy életre lelkiismeret furdalása lett volna.

Egyes nők félnek a kórháztól, a szagától, a köpenyes emberektől, ezért inkább szülnének otthon a kényelmes kis ágyikójukban, nem gondolva arra hogy ez a baromi önzőségük és félelmeik a gyermekük életébe kerülhet, vagy akár az övékébe.

2010. nov. 19. 17:47
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

szkafanderes csótányírtók, ott ahol vajúdik egy nő?

Ha nem akart burokrepesztést meg császárt, oxitocint miért egyezett bele? Ezekbe bele kell egyezni, nekem súlyos oxigénhiányos volt a babám, utólag már tudom, nem magzatvíz folyt, amikor burkot repesztettek, hanem tömény sárga trutyi. Azt mondta a fogadott orvosom, nem kell császár, csak ha beleegyezem, de épségben természetes úton nem jön ki a baba, de ha vállalom a kockázatát a súlyos fogyatékoságnak, nyugodtan vajúdhatok napokig is felőle.

Én nem tudom, valami agymosást is csinálnak a születésházban és ilyen történetekkel tömik tele ezeknek a nőknek a fejét és végül maguk is elhiszik, hogy ilyesmi megtörtént a valóságban, Budapest legmenőbb kórházában? Tisztára, mint a Tom cruise a Suri a megváltó, akit neki kell felnevelni, mert jönnek a nem tudom kik a nem tudom milyen bolygóról. Eddig csak azt hittem ezek szimplán hülyék, de most már kezdek félni tőlük. Lehet majd látjuk Geréb Ágnes és szektája történetét valamelyik a CSI következő részében- komolyan tisztára egy film. El kellene küldeni Vajnának a linket.

2010. nov. 19. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!