Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez az eset tényleg megtörtént?...

Ez az eset tényleg megtörtént? Hallottatok róla?

Figyelt kérdés

Az alábbit most olvastam egy fórumon, mégpedig egy otthonszülés vs kórházban szülés témában, egy otthonszülés mellett álló hozzászóló írta, de én nem akarom elhinni, hogy ez megtörténhetett:

"Volt egy ismerősöm, aki soha nem bocsájtotta meg magának, hogy kórházba ment szülni. A 30. héten megindult a szülése. Berohantak. A kórházban berakták egy kórterembe. Rosszkor érkezett szerencsétlen, mert aludt az ügyeletes orvos. Két óra múlva tolófájásai lettek. Hiába csöngetett a nővérnek, nem jött senki. Megszülte a babát. Még élt. A saját lábán, lógó köldökzsinórral, gyerekkel a kezében vonszolta magát a folyosón, hogy segítséget kérjen. Több percen át kopogott a nővérnek, mire az kinyitotta a nővérszoba ajtaját, majd látva, hogy mi történt, visszazavarta a kórterembe. Még mindig élt a baba. De mire az orvos bő 3/4 óra múlva megjelent, addigra már nem.

Ennyit a kórház biztonságáról. Meg a szakszerű környezetről. Meg a tanult orvosokról...

Egyszerűen így járt...

Ez nem kamu sztori. 2002-ben történt Budapesten...egy menőnek számító kórházban... Bár a te dolgod, hogy elhiszed vagy nem. Az emberek ilyenekkel nem szoktak szórakozni...és ilyen kamu esetek miatt hónapokig pszichológiai kezelésre járni - persze kamuból...

Tudod te, hogy hány ügyeletes orvost nem ébresztenek fel??? Akkor sem ébresztették fel amikor én szültem... "

Én ezt nem hiszem el.

2010. nov. 19. 14:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes. A szobatársak sem mentek szólni a nővérnek, tök csendben, az ágyában szülte meg egyedül a gyereket, a nővér, a doki kockáztatta az állását, az anya életét....

A 30. héten megindult szülés koraszülésnek számít, ugyan nem vagyok hozzáértő, de nem hiszem, hogy csak úgy berakják egy szobába, hogy nesze, feküdj, aztán majd lesz valami.

Egyetlen szülésznő, másik orvos, nővér, sehol nem volt senki....

Akivel berohant a kórházba, apa, bárki, az nem volt mellette, nem verte sehol két kézzel az asztalt, hogy ugyan már, szülünk...

2010. nov. 19. 14:57
 12/35 A kérdező kommentje:
Ezt egy olyan fórumon olvastam, ahol névvel (nick-kel) vállalják kilétüket a fórumozók és ismerik is egymást általában, és aki ezt írta, annak is többszáz hozzászólása van. De mégis hihetetlen, hogy ezt így hagyták volna bármilyen kórházban is.
2010. nov. 19. 14:58
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Persze, igaz. Én voltam a szobatársa, de nem szóltam senkinek, nehogy megmentsék a babát.Mindannyian csak tátott szájjal néztük. Ekkora hülyeséget kitalálni.
2010. nov. 19. 15:00
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer egy fórumon összeakadtam egy 4 gyerekes anyukával, hosszú lenne leírnom, hogy hogyan, de végül kiderült, hogy a zakkant 16 éves lány a szomszédból, akinek természetesen nincs gyereke... Ennyit a fórumozókról...legtöbbjük beteg, de ez nem ide tartozik...
2010. nov. 19. 15:03
 15/35 anonim ***** válasza:

persze persze persze. Teljességgel elképzelhetetlen. Beteg az is, aki ilyennel szórakozik.

Szerintem egyébként rémhír keltésért fel is lehetne jelenteni. Kiváncsi vagyok meddig tartaná fenn ezt a hülyeséget.

2010. nov. 19. 15:04
 16/35 anonim ***** válasza:
Szia! EZ nem igaz szerintem is, ilyen nincs ma már!!!
2010. nov. 19. 15:04
 17/35 anonim ***** válasza:

Már az eleje is gáz, beérkezik a kórházba egy kismama, hogy beindult a szülése, nővérke meg felveszi és ad neki szobát? melyik kórház ez, ahol nővérek vesznek fel betegeket. Mert a nővér elhitte neki, hogy beindult, se vizsgálatsemmi. Itt egy ágy feküdjön ide.

Aztán kiment a nővérhez a köldökzsinórón lógó babával és visszazavarták az újszülöttel a kórterembe?

2010. nov. 19. 15:09
 18/35 anonim ***** válasza:
"Az emberek ilyenekkel nem szoktak szórakozni...és ilyen kamu esetek miatt hónapokig pszichológiai kezelésre járni .." - itt van a macska elásva! Ha ilyesmi megtörtént volna, nem "pszichológiai kezelésre" járt volna, hanem pszichiátriaira, ui. ez már orvosi eset lett volna, hogy fel tudjon dolgozni az anyuka egy ilyen traumát, nem egy beszélgetős pszichológusé.
2010. nov. 19. 15:10
 19/35 A kérdező kommentje:

Ugyanezen a fórumon (harmonet, ha valaki utána akar nézni) olvastam a fórum vezetőjének a szüléstörténetét (ő szintén az otthonszülés mellett van), ő meg azt állítja, hogy csótányirtás volt a szülőszobában, amikor vajúdott...

"Mivel mások példáit nincs jogom citálni, csak a saját példámat tudom felhozni. Bp legjobbnak számító kórházában, dúlával, magánorvosnál szültem. Női orvosom volt. Mivel nem voltam elég gyors, a szülést indították, majd ők repesztettek burkot amit én nem akartam, de abban az állapotban nem nagyon tudtam semmit tenni. Aztán az alternatívn kádas dögös zülőszobába, ahol vajúdtam, megjelentek a szkafanderbe öltözött csótányirtók. (Én meg iszonyodom a csótánytól) Végül oxytocin, majd mikor már feladtam EDA és császár ..és soha többé kórházi szülés!!!!! (Ha minden feltétel adott és ha a gyermek és én is egészsgések vagyunk)

Szt István krh. A főorvos döntött nem a saját orvosom. 16 óra vajúdás után már élni sem volt erőm. Akkor ha azt mondják, hgy hazaviszenk, amit kértem is, csak kiröhögtek, az lett volna a legjobb. Én már akkor éreztem, hogy ez itt így nem megy, és tudtam, hogy ebből császár lesz. Azt is tudtam, hogy ha már császár, akkor inkább lássam, kapjam meg a gyereket, mint a hirtelen altatásos bódulat. Akkor, ott, abban a helyzetben jól dönöttem, de akkor döntöttem rosszul, mikor odamentem egyáltalán.

Egyébként én végig az otthonszülést szerettem volna, az utolsó pillanatig reménykedtem, hogy a férjem beadja a derekát, de ő nem volt mellettem ebben. Amúgy a körülményeink sem volak adottak, de azt még megoldottam volna valahogy. Nagyon kár, hogy így döntöttem, és az orvosommal amúgy mindenben egyetértettünk, de nem ő dönt, hanem a főorvos. Széllel szemben meg ugye ki pisál???"

2010. nov. 19. 15:11
 20/35 anonim ***** válasza:
Ez tuti kamu. Aki pedig kitalálta nagyon beteg lehet!
2010. nov. 19. 15:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!