Hallottatok már olyan szülésről ahol rozmarignot szórnak a méhlepényre?
Hogy mik vannak manapság csak kapkodom a fejem. Hogy nem vágják el a zsinórt oké, de hogy ide a párologtató és a rozmaring?
És mit csinálnak a kiszáradt rozmaringos lepénnyel?
Hú, nem semmi.
Akkor a köldökzsinór és a méhlepény ott "fityeg" a babán kb. 10 napos koráig?
Guszta lehet...
Hogy mit ki nem találnak a nagyokosok:D
Érdekes lehet berakni a gyereket a kiságyba. Anya viszi a gyereket, apa a méhlepényt. Fürdésnél szopinál ringatásnál meg valaki tartja?!
Hogy öltöztetem fel a gyereket?!
Sem nem furdetik, sem nem oltoztetik, nem olelgetik, dedelgetik. Sot szerintem az etetest is hanyagoljak, mert a cikk azt irja, hogy nem mozgatjak a babat, csak egyik oldalrol a masikra. Ezzel tesznek a leheto legjobbat a babanak, hiszen ott a baratja vele, aki a mehben vele volt, igy nem erzi magat egyedul, merthat szegenyt nem veszik fel ha ehes, fazik, egyedul van vagy csak ugy sir. Biztosan jobb a gyereknek az elso 10 napban megtapasztalni a rideg vilagot a jo meleg, vedelmezo, anyahoz igen kozeli hely elhagyasa utan. Meg az allatok is elragjak a koldokzsinort, de mi emberek persze bebizonyitjuk, hogy a termeszet felett allunk.
Bizonyos kulturakban meg is eszi az apuka a mehlepenyt, igy legalabb mar elore be van pacolva :D
fúj én majdnem elhánytam magamat, már elnézést
Belegondoltam, hogy itt hurcolok a lakásban egy méhlepényt az újszülöttemmel együtt, és még a 2 évesem is itt ugrál körülöttem, te jó ég.
Meg amúgy sem bírom az ilyen belsőségeket, fúúúj.
Érdekes, mi nem szárítottuk ki a méhlepényt, mégis tök nyugodt és kiegyensúlyozott mindkét gyerekem.
Szerintem nem ártana végre lefogadni, hogy vannak olyan emberek, akik máshogy gondolkoznak mint mi.
A gyereket nem éheztetik, nem szomjaztatják, hanem oldalt fekve igény szerint szoptatják. A gyermekágy (anyának 6 hét), is azért gyermekágy mert a gyermekkel egy ágyban kellene pihenni, feküdni. Így valósul meg a baba ellátása.
Én nm hiszek az aura bablákban,hogy a méhlepény és a baba egy aurakörbe tartoznak meghasonlók, de elfogadom, hogy más így gondolja.
Sokszor találkoztam olyannal, aki homeopáthiás szert csinált a méhlepényéből, vagy a kertben elültette egy fa alá.
Szülésznő
Na ha az én méhlepényeimet összesezdték volna. Mindkét lányom hatalmas súllyal született (4,7 kg és 5,1 kg) természetes úton. Az első méhlepény ugyan egyben jött ki, de akkora volt mint a gyerek, a szülésznő közölte, hogy ekkorát még látott, ráadásul még el sem kezdett meszesedni, tehát nem ilyen szürkés volt mint a képes, pedig 2,5 hét túlhordásban voltam 0. fokban érett lepénnyel. Hát várhattuk volna mire elszárad :-D
A második meg jött méhlepényestül kifelé. Darabokra szakadt a lepény mire az 5 kilójával kijött.
Azt írja, hogy főleg traumás szülésnél, de mi számít traumásnak?
Mikor rátekeredik a köldökzsinór? Mert néha már kifele jövet, amikor csak a feje van kint elvágják köldökzsinórt. VAgy akkor azt mondja, hogy kérem hagyja rajta, inkább fulladjon meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!