Mi értelme van ebben az esetben befeküdni a kórházba?
Ahol élünk, az a szabály, hogy ha volt korábban császármetszésem, akkor a 38. héten be kell feküdni a kórházba.
Akkor is, ha minden érték tökéletes és nincs probléma, panasz. Egyik barátnőmnek a karácsonyt és a Szilvesztert is bent kellett volna tölteni így, részben emiatt döntöttek a magánkórház mellett. Mert mondta, hogy ő nem hagyja ott pont karácsonykor az óvodás gyerekét, úgy, hogy semmi egészségügyi indoka nincs.
De őszintén, ennek mi értelme van? Miért szükséges ez?
Nem hiszem, hogy valaki jobban tud pihenni egy 4-6 fős kórteremben, hajnali vizitekkel.
Mi is 1-2 éven belül tervezünk következő babát. Az elsőt magánkórházban szültem, császármetszéssel. A távolság miatt a másodikat már itt szülném, de így, ilyen feltétellel inkább vállalom az utazgatást.
Ilyen esetben is haza lehet menni saját felelősségre. Senki nem tartott a barátnőd fejéhez sem pisztolyt, hogy márpedig benn fog feküdni ha akar ha nem...
Egyébként ha nem indokolt, akkor semmi értelme.
És akkor mi van, ha húzzák rá a szájukat?
Kik ők neked? Naugye...
1#
A sajat felelossegre valo hazamenetelrol mondanek par szot.
Engem a 38. heten befektettek, mivel kisebbnek mertek a magzatot olyan 2-3 hettel. Sulyt nem mondtak, nekem sosem mertek, a csontozata alapjan mondtak ezt ki.
5 napot voltam bent. Ki tudja mennyi lett volna meg, de sajat felelossegre hazaengedtek. Nem igazan tudtak megmondani a konkret problemat, de sokat sirtam, raadasul az osztalyvezeto foorvos is ritka bunko volt velem, kikeszultem. Az sem segitett, hogy korulottem mar mindenki babazott. A korhazban a ctg-k is szarok voltak, szoval minden osszejott.
Ez volt egy hetfoi napon, a kovetkezo het szerdan ujra befektettek, de aztan azon a heten vasarnap mar inditottak is.
Tobb gyereket nem fogok szulni, de az biztos, hogy ha visszamehetnek, jobban kiallnek magamert, es nem fekudnek be 18 nappal a szules napja elott.
Valószínűleg azt szeretnék, hogy az anyának tutira legyen segítsége, ha megindul a szülés. Ne kelljen már utazgatni, stb.
Vissza lehet ezt utasítani. Igen, kapod majd a szájhúzást, megfélemlítést, gyámüggyel fenyegetést. Nagyon magabiztosan tudni kell a jogainkat, ha érvényesíteni szeretnénk azokat.
Az orvosnak az lenne a dolga, hogy javaslatot tesz a kórházi tartózkodásra. Elmondja a kismamának, hogy miért javasolja, mik az előnyei, hátrányai a javaslatának, és milyen alternatívák vannak. Az orvosnak valóban feladata elmondani a kockázatokat, ha a kismama nem akar bent maradni a kórházban. De ezt tárgyilagosan kell tennie. A végső szó a páciensé. Akkor is, ha az orvos nem ért vele egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!