Van értelme dúla felfogadasra?
Állami kórházban szültem először, nekem jól jött volna. Hiába a szülésfelkészítő, nagyon "anyátlannak" éreztem magam. A férjem pedig egy határozott egyén ugyan, de ott ő is teljesen elveszett volt, nem látott még ennyire szenvedni. A szülésznő meg arconpörgött a vajúdó kismamák között, teltház volt, alig láttuk.
Nekem jól jött volna ott egy dúla, aki tippeket ad és segít egy kicsit ellazulni (testileg, lelkileg). Nyilvánvalóan megszületik nélküle is a gyerek nyilván, de én értem a jelentőségét. Az más téma, hogy nálunk csak egy ember jöhetett be, így nem lett volna rá lehetőség.
Pont a támogatás hiánya miatt szültem másodszorra magánban, fogadott szülésznővel. Ég és föld a két élmény.
Határozttan érdemes dúlàt fogadni. A szülèsznő, orvos nem ér mindig ràd, njncs ideje tàmogatni, nem ismeritek egymast elég jòl.
Bàr nem egèszsègügyi szakmeber, szakmai dolgokba nem szòlhat bele, de tàmogathat abban, hogy kiàllja magadèrt (ha nem küldik ki èrte)
En gondolkodtam rola hogy felfogadok egyet hogy segitsen a természetes epidural mentes szulesben. Vegul nem lett.
Bevetettem minden praktikat amit ajanlottak (dula videokat neztem)
A vege az lett hogy epiduralt kertem burokrepesztes utan, utana leesett a vernyomasom szoval magamrol sem tudtam, majd szulesnel 2 ora nyomas utan megszuletett a babam.
Férjem es anyukam volt ott. Orulok hogy nem volt dulam mert semmi haszna nem lett volna. Anyukam nyujtott annyi erzelmi tamogatast ha nem tobbet mint egy dula. Nekem. Szerencsem volt, mert a nover akit kaptam nagyon kedves volt és segitokesz.
Hiaba van ott a dula, nem biztos hogy ugy alakul a szulesed ahogy te azt eltervezted.
Ezt neked kell eldöntened.
Én pl nem láttam értelmét. Nekem a szülésznő/doki/férjem jelenléte is sok volt. Jobban megéltem volna talán egyedül.
Engem ne nézzen senki míg szenvedek alapon.
Én a férjemmel is összevesztem, nemhogy még ha egy idegen ott lett volna.
Ellenben pl barátnőm az egész családot bevitte volna. Párját, nagyszülőket, mindenkit. Ő a dúláról (ha nem csúszik le) is pozitívan gondolkodott.
Szóval ezzel csak ezt akarom mondani, hogy ezt totál neked kell érezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!