Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Írtál szülési tervet? Volt...

Írtál szülési tervet? Volt értelme?

Figyelt kérdés
Van elképzelésem arról, mit hogy szeretnék, de persze tudom, hogy rugalmasnak kell lenni és nem is szeretnék semmit kikötni benne, amitől elzárkózom teljes mértékben. Illetve mivel állami, oktató kórház pl. azt nem szeretném, hogy a vajúdásom alatt egyszerre 4 tanonc nézze végig egy vizsgálatomat, vagy ilyesmi. Szeretném, ha mindenről kommunikálnának velem, mindenről megkérdeznének stb. Szerintem amolyan alap dolgok kerülnének bele, aminek nem tudom hogy van-e értelme, egyáltalán az egész tervnek van-e értelme. Szülésfelkészítőn (többön is) elmondták, hogy érdemes megírni és a legtöbb kórházban már örömmel fogadják, de nem tudom... Van valakinek 1-2 éven belüli tapasztalata esetleg? Főleg azért gondolkozom rajta, mert ugye ügyeletben szülök, tehát mégcsak átbeszélni sem tudom még tiszta fejjel az orvosommal, szülésznőmmel a dolgokat.

2022. máj. 4. 11:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

Nem írtam,de fejben elterveztem sokmindent,és megbeszéltem az orvosommal.

Aztán borult minden szüléskor. Apás szülés fordult át sürgősséi császárba,aranyóra helyett oxigénért küzdöttem órákig,lekékülve az őrzőben...

Ilyen az élet. Tervezgethetsz,de nem vedd 100%-nak! Sokat segít,ha rugalmasan állsz hozzá!

2022. máj. 4. 11:18
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

Hatalmas csalódás ha borul ha így eltervezed.

Kisebb módosulás miatt is rosszul ereztem magam. Az a baj ha még nem szültél akkor nem is igazán tudod mi vár rád. Szóval én is úgy éreztem hogy mindenre felkészültem aztán az élet megmutatta hogy bizony azért tud olyat mutatni amire még csak nem is gondoltam. Szóval inkább csak arra készülj hogy egészséges legyen és ez nem elcsépelt dolog.

2022. máj. 4. 11:24
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
Nem írtam, minek, aminek örültem volna azt mondtam / kértem, és amúgy meg úgy voltam vele hogy lesz ami lesz. A szülési terv az egyik legkárosabb dolog amit a szüléssel kapcsolatosan hallottam manapság. Értem én, hogy sokaknak kell a mankó, de ez a csalódások és az ezekből fakadó traumák melegágya. A szülés egy kiszámíthatatlan esemény, nem lehet egyszerűen eltervezni maximum egy programcsászárt. Elképzelése lehet az embernek amiket lehet a személyzetnek jelezni, de ragaszkodni a szülőszobában semmihez nem érdemes.
2022. máj. 4. 11:25
 4/13 A kérdező kommentje:

Le is írtam, hogy tudom, hogy rugalmasnak kell lenni, tehát inkább amolyan alap dolgok kerülnének bele és semmitől nem zárkóznék el benne egyértelműen (az orvostanhallgatók tömegét leszámítva). Nyilván ha az életünk múlik rajta, akkor nem fogok kapálózni, hogy nem akarok császárt. Ha indokoltnak tartják, akkor legyen gátmetszés és stb. De irányelvek szintjén érdemes-e vele foglalkozni, vagy a kutya nem nézett bele?

És hát ugye azért érdekelne 1-2 éves tapasztalat, mert fogadott orvossal, szülésznővel ezeket át lehetett beszélni, ha valaki igényt tartott rá. Most erre nincs lehetőség, ha az ember ügyeletben szülést tervez. :)

2022. máj. 4. 11:28
 5/13 anonim ***** válasza:
76%

Ha ügyeletben szülsz nem fogja ott átolvasni senki.

Másrészt az elején biztos minden úgy lesz ahogy leírtad, csak 2 ember lesz bent, elmondjak mit csinálnak épp.

Aztán azzal. Pl nem szamoltál h végén kb kizárod a külvilágot, mondhatnak neked bármit, vagy fel se fogod vagy lassan vagy nincs erőd reagálni vagy már nem érdekel csak csináljanak valamit hogy vége legyen.

A gátmetszéstől mindenki fel pedig kijön egy hatalmas gyerekfej, ahhoz képest egy vágás kissebb mint amikor késsel elvágod a kezed. Utólag szinte nevetni fogsz azon hogy féltél a gátmetszéstől annyi minden más nagyobb fajdalmad lesz. Nem a semmiből jön a gátmetszés.

Ne tervezd így el, jó tanács. Ezen. Lépj túl még ma

2022. máj. 4. 11:34
 6/13 anonim ***** válasza:
80%

Én pl nem hittem el h idegesíteni fog a férjem szülés közben. Kizártnak tartottam.

Na eljon az a pont amikor tényleg valóban így van.

Hidd el még a saját érzelmeiden és viselkedéseden is meg fogsz lepődni nemhogy a szülés várható alakulásán.

2022. máj. 4. 11:39
 7/13 anonim ***** válasza:
71%
58% megjött 🤔🤦‍♀️
2022. máj. 4. 11:41
 8/13 anonim ***** válasza:
90%

Az ötös mindent leírt.

Nem tartom kizártnak, hogy még bunkók is lesznek, ha nekiállsz ott lobogtatni a tervedet, kvàzi jelezve, hogy majd te jobban tudod, hogy mit csináljanak.

2022. máj. 4. 11:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Van ahol átolvassák és adottak a lehetőségek és a kapacitás akkor hagyják, de ezt nem tudhatod előre ezért szerintem nem érdemes. Adott helyzetben ami jól esik azt megkérdezheted, mondhatod. Amit még tehetsz, hogy felkészíted a kísérődet ilyenekre előre hogy ne engedje be a tanulókat (mert igenis el lehet ezt utasítani), ha te nem leszel olyan helyzetben hogy kiállj magadért, hívja a személyzetet ha szükséges, aztán te fogod tudni és érezni hogy az adott pillanatban mi hozna enyhülést, ezt nyugodtan jelezd.
2022. máj. 4. 11:52
 10/13 anonim ***** válasza:
68%

Elolvastam mi ez a szülési terv.

Ez most megmosolyogtatott. Sok általános dolgot is ír, ezeket leírhatod, hogy apuka legyen bent, csak akkor csináljanak valamit ha orvosilag mindenképp szükséges. de sok fugga kórház kapacitásától. Fehérváron pl nem volt kádban szülés és semmi fájdalom csillapítás. Itt aranyóra pártiak, de ha bármi miatt inkább az a fontos hogy megvizsgálják akkor elviszik tök mindegy mi van leírva a te papirodon. Illetve nem fogják kikeresgetni hogy A szobaban szülő így akarja B szobában így C szobás anyuka meg úgy. Vagy lehet a B anyuka akarta úgy? Rutinból lezavarják a szülés.

Nálam volt illóolaj, hangulatfeny, relax zene. Nem én kértem, lehetoseg volt rá, és eltem vele. Aztán szépen ki is kapcsoltattam mert zavart.

2022. máj. 4. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!