Szülős videóban láttam, hogy császár után az apuka mellkasára teszik a babát. A baba szegény végig üvöltött, kereste a cicit az apukán, akin nyilván nem volt (kb mintha bolondot csináltak volna belőle). Szültem már, az én mellkasomon nyilván megnyugodott, szopizott, de a videókban nem úgy láttam, hogy apukánál is így van ez.
Van olyan amikor nem nyugszik még apukán, de én láttam gyönyörű videókat arról amikor abszolút megnyugszik a baba az apukája testén.
Valahol bőrkontaktusnak hívják, azért fontos mivel anyukája mellkasán nem lehet a baba, ezért apukája mellkasán pl hallja a szívverést, ismeri apukája hangját ami a babára nyugtató hatással van.
Nekünk sima szülés után volt, majdnem 3 órát maradtunk kettesben, apuka is megkapta a mellkasára, nagyon meghitt volt. A férjem hangját amúgy is ismerte ( a szülésznőnk megmutatta dopplerrel-amikor apuka közel jött és elkezdett beszélni a pocakhoz, gyorsabban kezdett verni a kicsi szíve).
A bőr kontaktusnak sem az a lényege,hogy megkeresi a cicit, hanem az ,hogy hallja a szivverést, érzi az illatot és átveszi a testmeleget. Pont ugyanaz a lényeg,ha apa mellkasán van. Amikor pici volt és vigasztalhatatlanul sírt, sokszor alkalmaztuk a bőr kontaktust, a férjem és én is, mindig megnyugtatta a kicsit.
2021. okt. 11. 15:02
4/13 anonim válasza:
akkor szokás az apukának adni a babát erre a célra, ha az anyuka épp nem elérhető, mert rosszul van, nem tudná megfogni éppen, stb. nem hülyének nézik a babát, hanem odaadják az anya után "second best" embernek, aki mellesleg ugyanolyan értékű szülője :)
2021. okt. 11. 15:02
5/13 anonim válasza:
Nemcsak azért van bőrkontakt, hogy megnyugodjon a baba, hanem azért is, hogy megkapja a családtagoktól a bacilusréteget, mert neki az neki még nincs.
2021. okt. 11. 15:12
6/13 anonim válasza:
Nem csak a babák, de szinte mindig igényli az ember a "bőrkontaktot". Kézfogás, ölelés, simogatás stb. Kortól függetlenül.
Ki ölelje magához egy ilyen "trauma" után , ha nem a szülei?
2021. okt. 11. 15:17
7/13 anonim válasza:
A mi lányunk azonnal abbahagyta a bőgést, ahogy rátették az apja mellkasára, fogdosta a szőröket, mai napig nagyon apás.
2021. okt. 11. 17:19
8/13 anonim válasza:
Es nem mellesleg ezt senki nem irta... az apuka és a baba későbbi kapcsolatára is jó hatással van. Egy császár esetén szerintem jobb a 1babának az apukán mint egy üres, hideg ágyban egyedül míg anyát stoppolják.
2021. okt. 11. 17:19
9/13 anonim válasza:
6-os, a születés az élet legnagyobb traumája, nem kell idézőjel.
2021. okt. 11. 19:59
10/13 anonim válasza:
nagyon jol leirta mindeki.jot tesz az anyukáka és a z apua közötti kapcsolat.jobban kötödik a baba a szüleihez.ha anyukán nem nyugszik meg baba,apukak apja meg.apuka kezét apuka hangját ismeri baba terheség során
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!