Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van értelme így az apás...

Van értelme így az apás szülésnek?

Figyelt kérdés

Úgy terveztük, hogy bent lesz a férjem a szülésnél, de sajnos eltörte a lábát, térdig gipszben van, mankóval közlekedik. De így is bent akar lenni, legalább a vajúdásnál.

Mennyire kivitelezhető ez? "Megengednék" így? Van értelme?

Első szülés, fogalmunk sincs róla hogy mi hogyan történik.... esetleg ha valaki azt is le tudná írni, hogy egy apuka miben vesz részt, hogy van jelen, mi a feladata, azt is megköszönnénk.

38 hkm

2024. jún. 10. 17:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom szerint (szülőszobán dolgozom), amúgy se sok mindent csinálnak az apukák azon kívül, hogy ülnek a vajúdó nő mellett és fogják a kezüket, vagy max borogatják a homlokukat nedves ruhával. Ezt mondjuk pont tudja törött lábbal is.
2024. jún. 10. 17:40
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Apuka szokta a csomagokat cipelni ahogy a nő valahogy beér a szülőszobáig a nagy fájdalmak közepette.

Egyébként más dolga nincs csak ott van, hogy anya biztonságban érezze magát. Simogatja, beszél hozzá, elvágja a köldökzsinórt stb...

2024. jún. 10. 17:40
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

Csak a vajúdásnál?

Miért?

Pont hogy a kitolásnál van kevesebb szerepe. Áll a fejednél és max. fogja a kezed. Nekem az se kellett, mert minden érintés zavart, elég volt hogy jelen volt.

A vajúdásnál segíthet, amiben tud. Nekem az volt a segítség hogy az orvosért/szülésznőért szaladgált, ezt mankóval nehéz lett volna.

Vizet hoz, intézkedik, van aki derékmasszázsra vágyik vagy csak eltörhesse a kezét valakinek

2024. jún. 10. 17:43
 4/9 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem mindenképoen èrdemes. Testi-lelki tàmogatàsnak. Nekem felvàltva adogatta a gàzt meg a vizet vajùdàsnàl, ezt törött làbbal is lehet. Kitolasnàl a ctg tappancsokat tartotta a helyèn, mert negykèzlàb voltam, és a pànt nem tartotta rendesen. Ezt nem lehetne tõrött làbbal. De 100 màs mòdon tàmogathat, ès neki is èletre szòló èlmèny.

Plusz szüles utàn, mikor mentem mosakodni, ő fogta a babàt.

2024. jún. 10. 17:46
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

Nekem a fejemnél állt és hol borogatza a homlokom, hogy vizet adott, meg fogta a kitolásnál a kezem meg a térdem húzta. Kb ennyi, de hatalmas élmény volt neki és nekem is jó volt hogy ott volt.

Egyébként a vajúdásnál nem volt ott, a születés előtt 1 órával jött, mikor szólt a szulésznő, hogy hivhatom apát, akkor jött.

2024. jún. 10. 17:59
 6/9 anonim ***** válasza:
42%
Nekem nem engedték fel akkor, mikor engem, így a csomagomat én cipeltem. A vizsgálat után engedték csak be, ha úgy ítélik meg, hogy még nincs közel a vége, nálunk be se engedik. Nem tudom, szegény férjed a gipszelt lábával hogy csinálná, ha még hazaküldenék fél napra, aztán mehetne vissza.
2024. jún. 10. 18:30
 7/9 anonim ***** válasza:
65%

Nekem ugyan anyukám volt benn, de sok mindent csinált: enni-inni adott, rohangált szülésznőért, ha kértem, figyelte a fájásokat a monitoron stb.

Ő már a vajúdás kezdetekor bejöhetett (2 napig indítottak gyógyszerrel hiába, nyilván akkor még nem jött, csak mikor burkot repesztettek és beindult végre a buli), és nagyon jó volt, hogy velem volt szinte végig.

Ő fogta a fiamat is addig, míg engem a lepénnyel kínoztak, meg a küret és a varrás alatt is.

Ha mankóval jól mozog, akkor szerintem megoldható szinte minden, csak az lehet gáz, ha ott csetlik-botlik, útban van...

Milyen törés egyébként? Nem lesz esetleg járógipsze addigra, mire a tervek szerint szülni fogsz? Mert az sokat javítana azért szerintem...

2024. jún. 11. 00:26
 8/9 anonim ***** válasza:
33%
Annyit tud csinálni, hogy áll a fejed mellett, mintha semmi baja nem lenne...
2024. jún. 11. 01:02
 9/9 anonim ***** válasza:
47%
Semmit nem zavart volna ha a férjem törött lábbal lett volna benn. Én vinném úgy is magammal, igaz ő is akart jönni. Neki nem kell ott semmit csinálnia igazából, a lelki támogatás a feladata.
2024. jún. 11. 13:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!